ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

17.08.2023

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    11
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 221
Про готовність закладів освіти громади до нового 2023 - 2024 навчального року

СЛАВУТСЬКА МІСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

17.08.2023р. Славута №221


Про готовність закладів освіти
громади до нового 2023 - 2024
навчального року


Заслухавши інформацію начальника управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради Ельміри ПЕРЕПЕЛИЦІ з підготовки закладів освіти до нового навчального року та проаналізувавши якість проведеної роботи, керуючись підпунктом 1 пункту «а» частини 1 статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Славутської міської ради ВИРІШИВ:

1. Інформацію начальника управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради (Ельміри ПЕРЕПЕЛИЦІ) про підготовку закладів освіти Славутської міської територіальної громади до нового 2023-2024 навчального року взяти до відома (додається).

2. Управлінню освіти виконавчого комітету Славутської міської ради (Ельміра ПЕРЕПЕЛИЦЯ), керівникам закладів освіти:

2.1. Забезпечити організований початок нового 2023/2024 навчального року та безперебійне функціонування закладів освіти в осінньо-зимовий період 2023/2024 року в умовах дії правового режиму воєнного стану.

2.2. Забезпечити з 01 вересня 2023 року освітній процес у закладах освіти громади з урахування безпекової ситуації.

2.3. Сформувати до 31 серпня 2023 року мережу закладів освіти на 2023/2024 навчальний рік.

2.4. Провести до 05 вересня 2023 року облік дітей шкільного віку та учнів т.ч. дітей внутрішньо переміщених осіб, що зареєстровані на території громади) відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 р. № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів».

2.5. Проаналізувати стан охоплення дошкільною освітою та вжити максимальних заходів щодо залучення дітей п’ятирічного віку (у т.ч. дітей внутрішньо переміщених осіб, що зареєстровані на території громади) до різних форм дошкільної освіти.

2.6. Проаналізувати до 15 вересня 2023 року стан здобуття повної загальної середньої освіти та вжити заходів щодо продовження навчання і працевлаштування випускників шкіл, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

2.7. Вжити заходів щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей з особливими потребами та продовжити роботу щодо запровадження інклюзивної форми навчання, відповідно до потреби відкрити класи інклюзивного навчання. Забезпечити раціональне використання коштів субвенції на проведення корекційно-розвиткових занять.

2.8. Забезпечити право громадян на здобуття повної загальної середньої освіти за різними формами навчання.

2.9. Вжити заходи щодо забезпечення створення належних умов навчання учнів 5-х,6-х класів в умовах «Нової української школи».

2.10. Забезпечити з 01 вересня 2023 року впровадження єдиної електронної системи  ( електронні щоденники та електронні журнали) у всіх закладах загальної середньої освіти громади.

2.11. Посилити контроль за виконанням вимог нормативно-правових актів з безпеки життєдіяльності та охорони праці в закладах освіти міста, забезпечити безпечні і нешкідливі умови праці та навчання.

2.12. Забезпечити раціональне та економне використання бюджетних коштів, здійснювати заходи з енергозбереження.

2.13. Подати до 31 жовтня 2023 року обґрунтування до бюджетного запиту щодо планування поточних та капітальних робіт на 2024 рік.

3. Рекомендувати закладам освіти Славутської міської територіальної громади за погодженням з виконавчим комітетом Славутської міської ради змінювати форму організації освітнього процесу у разі зміни безпекової ситуації в громаді.

4. Комунальному підприємству «Славутське житлово-комунальне об’єднання» (Василь ЯЦЮК) забезпечити учасникам освітнього процесу закладів освіти громади доступ до ПРУ, що перебувають на балансі підприємства:

4.1. Закладу дошкільної освіти №9 «Теремок» Славутської міської ради - до ПРУ № 86049 за адресою вул. Козацька, 48 в м. Славуті Хмельницької області;

4.2. Славутському ліцею Славутської міської ради - до ПРУ № 86016 за адресою вул. Козацька, 29 в м. Славуті Хмельницької області.

4.3. Закладу дошкільної освіти №1 « Пізнайко» Славутської міської ради – до ПРУ № 86075 за адресою вул. Захисників України 14, м. Славуті Хмельницької області.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчої влади Ігоря ПІГОЛЯ, організацію виконання - на начальника управління освіти Ельміру ПЕРЕПЕЛИЦЮ.


Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                               Сергій МИКУЛЬСЬКИЙ

 


Інформація

про підготовку закладів освіти Славутської міської територіальної громади до нового 2023/2024 навчального року


У 2022/2023 навчальному році функціонуватиме 21 заклад освіти: у загальній середній освіті - 9 закладів, 9 закладів дошкільної освіти, три заклади позашкільної освіти та Дитячо-юнацька спортивна школа.

На виконання рішення сесії Славутської міської ради від рішення сесії Славутської міської ради від 16 червня 2023 року № 7-27/2023 «Про перепрофілювання (зміну типу), зміну найменування та затвердження статутів закладів загальної середньої освіти Славутської міської територіальної громади в новій редакції» перепрофільовано ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 в Славутську гімназію №1, НВК в Славутський ліцей, НВК «СЗОШ, ліцей «Успіх» в Славутську гімназію «Успіх», виділено з НВК дошкільний заклад №1 «Пізнайко», здійснено організаційні заходи по реєстрації закладів.

Найпростіші укриття облаштовано у 5 закладах дошкільної освіти, 3 закладах загальної середньої освіти 3 та 2 ПРУ. Укладено угоди на використання укриттів з Крупецькою, Улашанівською ТГ, монастирем святої Анни.Збільшено потужність найпростішого укриття у Славутській гімназії № 4. В укриттях визначено та позначено шляхи евакуації, облаштовано ігрові осередки, санітарні зони, зони медичного обслуговування,вони забезпечені питною та технічною водою, запасом їжі. Укриття укомплектовано додатковими джерелами електропостачання, ліхтарями, шанцевим інструментом.

Станом на 15.08.2023 року сформовано 160 класів, що на три класи менше у порівнянні з 2022/2023н.р. Сформовано 14 перших класів, де будуть навчатися 381 учнів. У Славутському ліцеї сформовано 7 десятих класів, до яких зараховано 230 учнів, що складає 60 % від загальної кількості дев’ятикласників, які навчались минулого навчального року.

До закладів освіти зараховано 77 школярів та 17 дітей дошкільного віку з родин вимушено переселених осіб.

Майже усім закладам загальної середньої освіти вдалось зберегти наповнюваність класів на необхідному для фінансування рівні. Зросла наповнюваність учнів старшої школи до 31,5 учня.

Розширено мережу закладів середньої освіти з інклюзивною формою навчання. Відповідно до запитів батьків інклюзивні класи функціонуватимуть у всіх школах, за винятком Славутського ліцею.

Для реалізації проєкту «Нова українська школа» у п’ятих, шостих класах керівниками закладів визначено класні кімнати з необхідним технічним забезпеченням, придбано принтери, меблі для вчителів. Кожен заклад освіти на основі типової програми затвердив власну освітню програму.

На виконання наказу управління освіти від 25 квітня 2023 року № 51 «Про підготовку закладів освіти Славутської міської територіальної громади до початку 2023-2024 навчального року» виконано комплекс ремонтних робіт:

-відремонтовано дахові покриття в ЗДО № 2,4, Славутській гімназії № 3;

- відремонтовано спортивну залу Славутської гімназії № 3;

-облаштовано плиткою коридори першого поверху Славутської гімназії № 4, № 5.

-облаштовано кімнати гігієни в закладах дошкільної освіти № 2 «Подоляночка», № 6 «Золота рибка»;

-встановлено вентиляцію на харчоблоці ЗДО № 7 «Дюймовочка»;

-облаштовано ресурсну кімнату в Славутській гімназії № 1, клас безпеки в Славутській гімназії «Успіх». Проведено поточні ремонти приміщень закладів освіти.

Роботи виконано як власними силами працівників закладів, так і підрядними організаціями. Свою допомогу по підготовці закладів до нового навчального року надали керівники комунальних підприємств ЖКХ, УВКГ,Славута Сервіс.

Переведено на пульт охорони заклади позашкільної освіти.

Здійснено ряд заходів з пожежної безпеки: проведено опосвідчення вогнегасників, виміри опору ізоляції силової та освітлювальної електромережі, перехідного опору металевого зв’язку заземленого електрообладнання з магістральними контурами заземлення, опору розтікання заземлюючих пристроїв блискавкозахисту. Славутською гімназією № 7 укладено угоду на облдаштвання пожежної сигналізації.

Виконано роботи по облаштуванню територій в закладах освіти.

Залишається необхідність перекриття даху закладу дошкільної освіти № 5 «Квіткограй», облаштування закладів позашкільної освіти системою протипожежного захисту, обладнання будівель закладів освіти блискавкозахистом. Потребують ремонту актова зала гімназії № 6, спортивна зала Славутської гімназії № 4. У зв’язку із тимчасовим розміщенням у 2023/2024 начальному році учнів 3- 4 класів Славутської гімназії № 6 (усього 107 учнів) на базі закладу дошкільної освіти № 5 «Квіткограй» управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради просить скоригувати рух міського транспорту для забезпечення доїзду учнів до закладу дошкільної освіти № 5 (8.00) та у зворотньому напрямку (12.30).

Для довезення учасників предметних олімпіад, учасників змагань є величезна потреба у придбанні транспортного засобу.

За висновками комісії по координації роботи, контролю та перевірці готовності закладів освіти до нового 2023 - 2024 навчального року заклади освіти в цілому готові. Комісією надано рекомендації щодо організації освітнього процесу.
 


Начальник управління                               Ельміра ПЕРЕПЕЛИЦЯ