ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

18.01.2024

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    13
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 16
Про схвалення проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Славутської міської територіальної громади на 2024 рік

СЛАВУТСЬКА МІСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

18.01.2024р. Славута №16

Про схвалення проекту Програми
соціально-економічного та культурного
розвитку Славутської міської територіальної
громади на 2024 рік
 

З метою забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку громади та підготовки Програми соціально-економічного та культурного розвитку Славутської міської територіальної громади на 2024 рік, заслухавши інформацію начальника управління економічного розвитку Галини ДАРЧИК про підготовку проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Славутської міської територіальної громади на 2023 рік, керуючись підпунктом 1 пункту «а» статті 27 та пунктом 1 частини 2 статті 52 Закону України «Про місцеве самоврядування, виконавчий комітет Славутської міської ради ВИРІШИВ:

1. Схвалити проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Славутської міської територіальної громади на 2023 рік (додається).
2. Начальнику управління економічного розвитку виконавчого комітету Славутської міської ради (Галина ДАРЧИК) в установленому порядку подати проєкт Програми соціально-економічного та культурного розвитку Славутської міської територіальної громади на 2024 рік на розгляд сесії Славутської міської ради.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Сергій МИКУЛЬСЬКИЙ).

Міський голова

Василь СИДОР

             

 

Додаток
до рішення виконавчого комітету
Славутської міської ради

18.01.2024 р.№16
 

Програма соціально-економічного та культурного розвитку

Славутської міської територіальної громади на 2024 рік.

ОЦІНКА ТЕНДЕНЦІЙ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ СЛАВУТСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ У 2023 РОЦІ

Згідно з рішенням Славутської міської ради від 03 лютого 2023 року № 4-23/2023 "Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Славутської міської територіальної громади на 2023 рік" робота Славутської міської ТГ, установ, підприємств та організацій всіх сфер діяльності була направлена на виконання пріоритетних завдань соціально-економічного розвитку, забезпечення першочергових потреб мешканців громади, розв’язання гострих соціальних проблем.

Зважаючи на складну економічну та безпекову ситуацію в умовах війни, що триває в Україні Славутська громада долає виклики воєнного стану: ліквідація наслідків руйнувань внаслідок вибухової хвилі, що виникли після влучання у об’єкт критичної інфраструктури, забезпечення соціально-економічного розвитку Славутської міської територіальної громади, покращення умов для активізації діяльності, поліпшення середовища для ведення ділової та економічної діяльності, покращення загальних макроекономічних показників. Програма розроблена на короткостроковий період виходячи із загальної оцінки соціально-економічної ситуації, наявних матеріально-технічних ресурсів та фінансових можливостей.

Однією з економічних проблем в умовах воєнного сьогодення є суттєве обмеження торговельно-економічних відносин в період воєнного стану, значне ускладнення логістики, міграція населення, відтік кваліфікованих кадрів, ріст цін на енергоносії та сировину.

Така ситуація призводить до обмеження можливостей для динамічного розвитку економіки виключно на основі внутрішніх інвестиційних ресурсів. Таким чином, залучення більшого обсягу інвестицій, міжнародної матеріально-технічної допомоги в реальний сектор економіки для забезпечення ревіталізації громади та розвитку Славутської МТГ, як в період дії воєнного стану так і в період повоєнного відновлення.

Серед основних пріоритетів розвитку Славутської міської територіальної громади залишаються:

підвищення безпеки та якості життя громади і екологія;

розвиток малого та середнього бізнесу у громаді;

енергоефективність, енергозбереження.

За напрямом СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНОЇ СФЕРИ, а саме щодо демографічного розвитку, станом на 01.12.2023 року на території Славутської міської територіальної громади проживало 34376 осіб, із них міське населення складає 33583 осіб, населення сільської місцевості – 793 осіб. Разом з тим в громаді проживає 2170 внутрішньо переселених осіб.

Народилось за 11 місяців 2023 року 179 дітей, померло 330 осіб, природне скорочення населення становить - 151 особа.

За рахунок міграційного процесу за звітний період прибуло в громаду 903, вибуло 1466 громадян. Міграційне скорочення населення становить — 563 особи.

Повномаштабне вторгнення російської федерації внесло свої корективи щодо демографічної ситуації в громаді. Частина жителів покинули свої домівки, виїхавши за кордон, дехто повернувся, а дехто перебуває за межами і далі.

Громада також прийняла внутрішньо переміщених осіб із інших міст, які були під окупацією та обстрілами. Зокрема, станом на 01.12.2023 року зареєстровано 2170 внутрішньо переміщених осіб, серед них від 0-18 років – 557 дітей.

Підтримка сім’ї, дітей та молоді

Соціальний супровід сімей та молоді, які опинились в складних життєвих обставинах.

Протягом 2023 року відділенням соціальної роботи Комунальної установи «Славутський територіальний центр соціального обслуговування» особлива увага приділялась проведенню інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на зміцнення інституту сім’ї, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, а також соціальній роботі з сім’ями/особами, які опинилися в складних життєвих обставинах за різних причин, в т.ч. і через воєнний стан в Україні.

Протягом звітного періоду на обліку у відділенні соціальної роботи перебуває 57 сімей (91 особа), які з різних причин опинились в складних життєвих обставинах і в яких виховується 98 дітей. Загальна кількість сімей/осіб, на які надійшло повідомлення – 285.У відділенні надано наступні послуги: соціальна профілактика -158 осіб, інформування – 193 особи, представництво інтересів – 7 осіб, консультування – 123 особи. За сприянням відділення отримали натуральну допомогу у вигляді вживаного одягу, взуття, продуктових пакетів 95 осіб.

Під соціальним супроводом у відділенні перебуває 13 сімей, що потрапили в складні життєві обставини, в яких виховується 34 дитини, 1 прийомна сім’я - в якій виховується 1 дитина та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 6 дітей, 2 сім'ї опікунів – 2 дітей.

На обліку у відділенні соціальної роботи перебуває 12 сімей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, у них 14 дорослих осіб та 2 дітей.

Фахівцями відділення було здійснено 117 перевірок цільового використання державної допомоги при народженні дитини та одиноким матерям. Здійснено 101 акт оцінок потреб сім’ї/особи. Обстежено 67 сімей, в яких було скоєно насильство, з кривдниками та членами сімей була проведена профілактична робота, надана послуга консультування та інформування постраждалим від домашнього насильства.

5 осіб (вживачів психоактивних речовин) відправлено в реабілітаційні центри щодо зміни моделі поведінки, 2 особи, які зазнали домашнього насильства були направлені у Центр реабілітації та допомоги жінкам та дітям (разом із дітьми – 7 осіб).

Психологом установи на виконання рішень Славутського міськрайонного суду Хмельницької області проводиться корекційна програма з кривдниками, які вчинили домашнє насильство.

Спільно із Шепетівським районним управлінням поліції в Хмельницькій обл. та з Службою у справах дітей було проведено 8 рейдів в сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах, в яких батьки неналежним чином виконують батьківські обов’язки. Спільно було обстежено 26 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Проводились індивідуальні консультації та бесіди щодо зміни моделі поведінки батьків та мінімізації складних життєвих обставин.

Влаштовано до будинку - інтернату 1 особу похилого віку, яка має статус внутрішньо переміщеної особи та групу інвалідності. За сприянням відділення 2 особам була надана допомога в оформленні документів.

Налагоджена співпраця з громадськими організаціями, благодійними фондами, підприємствами громади. Спільно з ними були проведені акції: «Свято дитинства» до Дня захисту дітей, акція «Шкільний портфелик», щодо підготовки дітей шкільного віку до школи, «Добре тому жити, хто вміє дружити» - дитячий захід(про цінність дружби).

Налагоджена співпраця із освітніми закладами громади: в рамках всесвітньої акції «16 днів проти насильства» відділенням соціальної роботи спільно з ГО «ЦЕНТР РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ВІДНОВЛЕННЯ» було проведено тренінги на тему «ЗУПИНИМО НАСИЛЬСТВО РАЗОМ».

За сприяння працівників відділення та у співпраці з ГО «ЦЕНТР РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ВІДНОВЛЕННЯ» було покращено соціально-побутові умови проживання для 7 сімей. Так за кошти ГО «ЦЕНТР РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ВІДНОВЛЕННЯ» була закуплено різноманітних товарів та необхідних родинам речей на суму 226 тис.800 грн. Активно установа співпрацює з ГО: ГО Центр допомоги жінкам та дітям «Пенуїл» (м. Нетішин); ГО «Любов в дії» (м. Славута); БО «Ліщанський будинок Милосердя» (с. Ліщани); ГО «ЦЕНТР РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ВІДНОВЛЕННЯ» (м.Шепетівка); БО «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» (м. Київ); Славутський Центр Товариства Червоного Хреста України (м. Славута). ГО «Твій другий подих» (с. Радошівка). У відділенні соціальної роботи послуги надаються на безоплатній основі.

Станом на 01.12.2023 року на території Славутської міської територіальної громади проживає 7541 дитина віком від 0 до 18 років.

На обліку служби у справах дітей перебуває 32 дітей, які проживають в 12 сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах.

З метою попередження дитячої бездоглядності і безпритульності, службою проведено 23 профілактичних рейди «Неблагополучна сім’я», в ході яких обстежено 42 сім’ї, які опинились в складних життєвих обставинах, в ході яких виявлено 7 дітей. Службою ініційовано притягнення до відповідальності 2 осіб за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Надано адресну допомогу 8 сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Станом на 01.12. 2023 року на обліку в службі у справах дітей перебуває

9 дітей-сиріт та 39 дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 43 дітей перебувають під опікою, піклуванням громадян, 2 дітей перебувають в дитячому будинку сімейного типу, 3 дітей – в державних закладах на повному державному утриманні.

Протягом поточного року 2 дітям надано статус дітей позбавленої батьківського піклування, 1 дитині статус дитини-сироти, 12 дітям надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, 2 дітей влаштовано під піклування громадян. 1 дитина влаштована до державного навчального закладу на повне державне утримання. 1 дитину, позбавлену батьківського піклування усиновлено громадянами міста. 6 дітей усиновлено одним із подружжя (внутрішньосімейне усиновлення).

В громаді функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 6 неповнолітніх дітей та одна прийомна сім`я, в якій виховується 1 дитина.

На території громади проживає 23 усиновлених дітей, за умовами проживання і виховання яких служба у справах дітей здійснює нагляд.

Підготовлено 16 висновків органу опіки та піклування виконавчого комітету Славутської міської ради щодо захисту законних прав та інтересів дітей.

Проведено 13 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглянуто 106 питань. Підготовлено на розгляд виконавчого комітету Славутської міської ради 80 проектів рішень, на що прийнято відповідні рішення.

З метою захисту прав та законних інтересів дітей працівники служби у справах дітей прийняли участь у 52 судових засіданнях, здійснюють контроль за умовами виховання, утримання, навчання дітей, які перебувають під опікою, піклуванням, а також дітей, які влаштовані в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

За 2023 рік оздоровлено 71 дитину пільгових категорій, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в оздоровчих таборах Хмельницької області та України, у т.ч. в «Артек».

Станом на 01.12.2023 року в Славутській міській ТГ на обліку перебуває: 422 багатодітних сімей, де виховується 1449 дітей. З них: 39 сімей, де виховується 5 і більше дітей, з них 1 сім'я - 8 дітей; 1 сім’я - 9 дітей; 2 сім’ї - 10 дітей; 1 сім’я -12 дітей. За рахунок місцевого бюджету виготовлено 200 посвідчень для дітей та батьків з багатодітних сімей.

Налагоджена співпраця з громадськими організаціями та благодійними фондами. До волонтерської діяльності залучено центр «Натхнення», громадську організацію «Асет», які проводять роботу з профілактики правопорушень та негативних явищ в учнівському та молодіжному середовищах, беруть участь у проведенні міських акцій, розповсюдженню буклетів, плакатів, листівок.

Заробітна плата

За даними проведеного моніторингу рівень середньої заробітної плати одного штатного працівника за жовтень 2023 року становив: всього по місту– 15619,22 грн, в промисловості – 16477,98 грн, в будівництві – 8210,00 грн, на інших підприємствах, установах та організаціях – 15277,60 грн.

Зайнятість населення та ринок праці

За сприяння Славутської міськрайонної філії Хмельницького обласного центру зайнятості протягом 2023 року у Славутській громаді працевлаштовано 245 осіб. Кількість безробітних громадян становить 537 осіб.

На Facebook-сторінці центру зайнятості постійно висвітлюється інформація щодо діяльності служби зайнятості, проведення заходів та надання послуг для населення та роботодавців.

Славутським управлінням Шепетівської філії у 2023 році для жителів громади видано 20 ваучерів (із них 1 ВПО) з метою розширення можливостей і підвищення конкурентоспроможності окремих категорій населення на суму 196 169 грн.

Крім того, 9 осіб, з яких 3 особи з числа ВПО, були залучені до суспільно корисних робіт, що проводилися за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у сумі 63554,37 грн.

Ще 82 жителі громади, з числа безробітних громадян пройшли підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Славутською міськрайонною філією ХОЦЗ для підтримки бізнесу в громаді надано 5 мікрогрантів на суму 1150000 грн.

В Славутській міськрайонній філії ХОЦЗ проводяться семінари-презентації робітничих професій, роботодавців та навчальних закладів, дні відкритих дверей центру зайнятості.

Шляхом проведення семінарів та індивідуальних співбесід з роботодавцями та безробітними проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, спрямована на подолання негативних явищ на ринку праці, зняття соціальної напруги, підвищення мотивації до праці, недопущення порушень у сфері зайнятості.

Соціальне забезпечення

Соціальний захист та підтримка соціально - вразливих верств населення громади.

За 9 місяців 2023 року призначено та виплачено державної соціальної допомоги для 3962 громадян на суму 80 490,7 тис. грн, а саме:

  • допомога у зв’язку з вагітністю і пологами незастрахованим особам - для
    128 жінок на суму 285,7 тис. грн;
  • допомога при народженні дитини - для 821 осіб на суму 8 376,6 тис. грн;
  • допомога при усиновленні дитини - 3 особам на суму 35,3 тис. грн;
  • допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування - для 37 осіб

на суму 2 379,4 тис. грн;

  • допомога на дітей одиноким матерям - для 78 осіб на суму 786,6 тис. грн;
  • тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати

аліментів -для 20 осіб на суму 538,0 тис. грн;

  • допомога малозабезпеченим сім'ям - для 262 осіб на суму 10432,6 тис. грн;
  • допомога особам з інвалідністю з дитинства і дітям з інвалідністю - для 563

осіб на суму 13 690,8 тис. грн;

  • соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам для 1 сім’ї на суму 406,2 тис. грн;
  • допомога на догляд за інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу - для 121 осіб на суму 2 614,4 тис. грн;
  • допомога по догляду за інвалідом I групи чи престарілим - для 2 осіб на суму 0,9 тис. грн;
  • допомога особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю – для 229 осіб на суму 4 342,4 тис. грн;
  • тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - для 18 осіб на суму 261,4 тис. грн;
  • допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях - для 272 осіб на суму 6 012,4 тис. грн;
  • допомога на догляд одиноким особам, які досягли 80-річного віку - для 18 осіб на суму 134,6 тис. грн;
  • адресна допомога внутрішньо переміщеним особам - для 1237 особи на суму 28 994,1 тис. грн;
  • допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною - для 5осіб на суму 197,3 тис. грн;
  • грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»- для 147 осіб на суму 1 002,0 тис. грн.
    Призначено та виплачено з бюджету Славутської міської територіальної громади компенсацію особам, які надають соціальні послуги з догляду, для 61 особи на суму 853,7 тис. грн.

Забезпечення жителів громади пільгами
В громаді проживає 3979 осіб з інвалідністю усіх категорій, у тому числі 269 особа з інвалідністю внаслідок війни, із них: І групи–6, ІІ групи– 148, ІІІ групи– 115; осіб з інвалідністю внаслідок служби в армії- 31; осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання – 3072; 358 особи з інвалідністю з дитинства; у тому числі 22 особи з інвалідністю по зору, 50 осіб з інвалідністю по слуху, 110 осіб з інвалідністю, які пересуваються на колісних кріслах, в т.ч. з травмами хребта - 12.
За кошти місцевого бюджету здійснюються виплата компенсації витрат на забезпечення державних гарантій пільговим категоріям громадян:
  • 922,0 тис. грн - за пільгове перевезення міським та приміським автомобільним транспортом загального користування;
  • 108,1 тис. грн - за пільгове перевезення залізничним транспортом;
  • 39,2 тис. грн - за користування пільговими категоріями населення послугами зв’язку.

Ще 52,4 тис. грн відшкодовано за перевезення мешканців громади з нирковою недостатністю для проходження замісної ниркової терапії (гемодіалізу) до міської лікарні.

На обліку в управлінні соціального захисту населення виконавчого комітету Славутської міської ради станом на 1 жовтня 2023 року перебуває 240 осіб із числа громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. За 9 місяців 2023 року для отримання компенсацій, допомог, надання пільг та оздоровлення цієї категорії громадян виплачено 460,7 тис. грн, із них: на оплату додаткової відпустки – 108,4 тис. грн; щомісячної грошової допомоги на продукти харчування – 317,4 тис. грн; на медичне обслуговування – 24,9 тис. грн; допомоги на оздоровлення – 10,0 тис. грн.

Відповідно до цільової програми «Піклування для мешканців Славутської міської територіальної громади на 2022-2024 роки», Програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України та членів їх сімей в Славутській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки» з місцевого бюджету виділено матеріальну допомогу для 380 громадян на суму 550,8 тис. грн, а саме:

  • на лікування та у зв’язку зі складними життєвими обставинами - 349 особам на суму 360,9 тис. грн; на лікування поранених Захисників (8 осіб) - на суму 55,0 тис. грн; на ліквідацію наслідків пожежі - 2 особам на суму 36,0 тис. грн; для 35 членів родин учасників загиблих (померлих) Захисників України - на суму 172,5 тис. грн;
  • на поховання громадян, які на момент смерті не працювали та не
    отримували пенсії - для 24 осіб на суму 24,0 тис. грн.
    З державного бюджету надійшла субвенція для забезпечення житлом 2-х осіб з інвалідністю внаслідок війни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, у загальній сумі 4750,2 тис. грн.
    Прийнято від осіб з інвалідністю, законних представників дітей з інвалідністю та осіб похилого віку 263 звернення на забезпечення засобами реабілітації та передано для задоволення їх до Хмельницького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. Забезпечено допоміжними засобами реабілітації 221 особа, в тому числі 13 осіб забезпечено управлінням соціального захисту населення. 17 дітей з інвалідністю отримали реабілітаційні послуги в реабілітаційних установах України на суму 320 тис. грн.
    За направленнями управління соціального захисту населення виконавчого комітету 7 осіб із числа учасників бойових дій отримали нові спеціальності в Славутському «УДП «УКРІНТЕРАВТОСЕРВІС», розмір відшкодувань за надання послуг з професійної адаптації яких склав 62,0 тис грн.
Соціальні послуги

У 2023 році на базі КУ «Славутський ТЦСО» продовжувалась робота щодо забезпечення гуманітарною чи благодійною допомогою внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в порядку, визначеному чинним законодавством України, та осіб громади, які її потребують. Для забезпечення найнеобхідніших потреб таких категорії населення у приміщенні КУ «Славутський ТЦСО» організовано видачу благодійної допомоги у вигляді продуктових наборів, предметів і засобів гігієни, вживаного одягу та взуття, дитячого харчування та інших предметів першої необхідності.
Станом на 01.01.2024 року було надано натуральну допомогу у вигляді продуктів харчування, предметів і засобів особистої гігієни, одягу, дитячого харчування для 1132 внутрішньо переміщених осіб та 99 особам, які є мешканцями нашої територіальної громади, однак перебувають у складних життєвих обставинах. На базі КУ «Славутський ТЦСО» та за підтримки працівників установи було отримано і роздано :
  • 1682 продуктових набори, 1511 кг гороху та 2820 кг борошна переданих
    Шепетівською районною військовою адміністрацією;
  • 450 продуктових наборів;
  • 30 комплектів постільної (вживаної) білизни, 2 ковдри наданих працівниками Хмельницької АЕС;
  • 6 ящиків дитячого харчування, засобів гігієни для дітей різної вікової
    категорії, передані штабом гуманітарної допомоги м. Славути, продукти харчування (крупи, цукор, олія) отримані від громадян громади на суму 12 600 грн.;
  • продукти харчування (крупи, спеції,) отримані від управління освіти
    Виконавчого комітету Славутської міської ради на загальну суму 16 659, 78 грн
    3500 кг овочів та фруктів, консервованої продукції від мешканців громади.
    У приміщенні управління соціального захисту населення виконавчого комітету Славутської міської ради та комунальної установи «Славутський територіальний центр соціального захисту населення» сформовано банк одягу та взуття. Вживаним одягом було забезпечено близько 1200 внутрішньо переміщених осіб та 35 родин славутчан, які опинились у складних життєвих обставинах.
    Працівниками структурних відділень Комунальної установи «Славутський територіальний центр соціального обслуговування» постійно проводиться робота по виявленню одиноких громадян, інвалідів, пенсіонерів, осіб/сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують допомоги. Працівниками трьох відділень установи надається допомога для 1079 осіб, які отримують соціальні послуги.
    При територіальному центрі протягом звітного періоду працювала мультидисциплінарна команда, до складу якої входять перукар, сестра медична, завідувачі відділеннями, фахівці. Проводилася робота по виявленню одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей/дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах, які в період воєнного стану потребували допомоги.
    Надавалися платні і безоплатні соціальні послуги. Усього за 2023 рік КУ «Славутський ТЦСО» надавалось 14 базових соціальних послуг.
    У 2023 році соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома було охоплено 264 особи. Щоденно проводиться робота в усіх мікрорайонах міста та в двох сільських населених пунктах Славутської міської територіальної громади Варварівка, Голики, по виявленню осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують соціального обслуговування вдома .
    Відділенням денного перебування та адресної допомоги надано 5186 соціальних послуг для 724 осіб, які звертались в територіальний центр як за платними так і за безоплатними соціальними послугами. Працівниками відділення надавались послуги перукаря, швачки, машиніста по пранню та ремонту білизни, послуги сестри медичної; господарський підрозділ відділення надавав послуги з розпилювання та рубання дров, їх транспортування до замовника, копання городів в секторі індивідуальної забудови, косіння трави та бур’янів, прибирання снігу, ремонту господарських будівель та огорожі, послуги по догляду за садом, обрізка дерев та транспортні послуги.
    З інвалідами дитинства, що мають вади слуху та мови, яких на обслуговуванні в територіальному центрі 36 осіб, працює соціальний працівник-дактилолог. Соціальним працівником – дактилологом, здійснюється супровід в медичні заклади, по місцю роботи, на ринок, в установи тощо..
    Протягом року надавалися транспортні послуги, за запитом громадян, які обслуговуються територіальним центром. Надано 33 безоплатних послуги, в основному це транспортні послуги легковим автомобілем по транспортуванню в медичні заклади міста та області.
    Працівниками відділення денного перебування та адресної допомоги разом з КП «СЛАВУТА -СЕРВІС» було благодійно надано 4 машини дров громадянам, які мають статус внутрішньо переміщених осіб та осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах. Забезпечено твердим паливом у вигляді дров за кошти клієнтів установи 51 особа.
    Житлова політика
    Протягом 2023 року було видано 4 ордери на заселення у гуртожиток комунальної власності та 1 ордер на заселення в житло, що включене до числа службових.
    Станом на 01.01.2024 року у виконавчому комітет Славутської міської ради в черзі на одержання жилої площі перебуває 246 сімей. З них користуються правом першочергового одержання житла 115 сімей, позачергово 67 сімей.
    В 2023 році було забезпечено житлом 2-х інвалідів війни. Кошти на придбання житла були виділені з державного бюджету.
    Охорона здоров’я населення.
    Комунальне підприємство «Славутський центр первинної медико-санітарної допомоги»
    КП «Славутський центр ПМСД» створений для забезпечення населення доступною, безперервною, своєчасною, якісною та ефективною первинною медико-санітарною допомогою.
    В структуру комунального підприємства «Славутський центр первинної медико-санітарної допомоги» Славутської міської ради в межах Славутської МТГ входить 5 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини та 1 фельдшерський пункт розташований в с. Варварівка.
    Штатна чисельність працівників на 30.09.2023 року складає – 192,5, з них 45,25 - лікарі, 95,75- молодші спеціалісти з медичною освітою, 12,25 - молодший медичний персонал, 39,25 - інший персонал. Проходить навчання на інтернатурі 2 лікаря сімейної медицини.
    У 2023 році комунальним підприємством «Славутський центр первинної медико-санітарної допомоги» Славутської міської ради укладено договорів з Національною службою здоров'я України по 5-х пакетах медичних послуг, що дало змогу збільшити кількість та якість надання медичних послуг населенню та покращити фінансову спроможність підприємства.
    На сьогоднішній день в електронній системі (e-Health) зареєстровано 27 лікарів первинного рівня надання медичної допомоги, що укладають декларацію з пацієнтом.
    У 2023 році КП «Славутський центр ПМСД» укладено 36521 декларацій з пацієнтами Славутської міської територіальної громади.
    Хворі, які уклали декларацію з лікарем первинного рівня надання медичної допомоги, можуть отримати електронний рецепт по програмі реімбурсації «Доступні ліки». За 10 місяців 2023 року таких електронних рецептів КП «Славутський центр ПМСД» було виписано 12487.
    Кількість відвідувань в амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини за 10 місяців 2023 року жителями громади склала – 87243, проліковано на денному стаціонарі – 1612 чоловік, на дому – 537.
    Для покращення якості надання медичних послуг населенню, впродовж 2023 року було проведено наступні роботи:
  • проведено оптимізацію структурних підрозділів (реорганізовано 5
    фельдшерських пунктів в пункти тимчасового базування);
  • проведено ремонт кабінету здорової дитини;
  • підготовлено лікаря-психотерапевта;
  • підписано пакет з НСЗУ «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги»;
  • проведено поточний ремонт конференц-зали;
  • придбано 6 ноутбуків для медичних сестер;
  • переведено комп’ютерну техніку з Wi-Fi на кабель для забезпечення вимог по кібербезпеці;

На забезпечення функціонування закладу за 10 місяців 2023 року з бюджету Славутської міської територіальної громади виділено – 918.0 тис. грн., а саме :

  • відшкодування вартості медикаментів для пільгових категорій населення – 176.0 тис. грн.;
  • на оплату енергоносіїв - 564.4 тис. грн., з них:
    - оплата теплопостачання – 363.8 тис. грн.;
    - оплата водопостачання та водовідведення – 32,8 тис. грн.;
    - оплата електроенергія - 139.1 тис. грн.;
    - оплата природного газу - 28.7 тис. грн.;
  • придбання меблів – 81,9 тис. грн;
  • придбання туберкуліну -15,7 тис.грн.
  • інші надходження (оренда) – 80,0 тис.грн.

КП «Славутський центр ПМСД» протягом 10 місяців 2023 року отримало благодійну допомогу на суму – 2374,4 тис. грн. , в тому числі:

  • ХОБСМП — 1576,4 тис. грн. (вакцини, експрес-тести, медикаменти,
    таблетки тощо );
  • ДУ «Хмельницький обласний центр контролю, профілактики хвороб» –
    356,7 тис. грн.;
  • «Укрвакцина» - 153,2 тис. грн.;
  • МО «Юніцеф» - 76,1 тис. грн.;
  • виконавчий комітет Славутської міської ради– 91,5 тис. грн.;
  • малоцінні швидкозношувані предмети – 91,6 тис. грн. (книги, стерилізаційні барабани, термометри, халати та інші);
  • інші надходження – 28,9 тис.грн.
 

Комунальне підприємство

«Славутська міська лікарня ім.Ф.М.Михайлова»

Комунальне підприємство «Славутська міська лікарня ім. Ф.М. Михайлова» Славутської міської ради надає вторинну спеціалізовану медичну допомогу мешканцям громади.

На даний час підприємство є багатопрофільним медичним закладом на 280 ліжок цілодобового стаціонару, яке має в своєму складі всі необхідні структурні підрозділи для надання висококваліфікованої медичної допомоги, а також забезпечене необхідним кадровим потенціалом та матеріально-технічною базою.

У 2023 році комунальним підприємством «Славутська МЛ» укладено договорів з Національною службою здоров'я України по 20-и пакетах медичних послуг, що дало змогу збільшити кількість та якість надання медичних послуг населенню та покращити фінансову спроможність підприємства.

У лікувальному закладі функціонує 10 стаціонарних відділень: терапевтичне, хірургічне, кардіологічне, неврологічне, дитяче, акушерсько-гінекологічне, інфекційне, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, травматологічне та паліативне відділення.

Загальна чисельність працівників КП «Славутська МЛ» становить – 514, з них: з них 111 - лікарі, 215 - молодші спеціалісти з медичною освітою, 101- молодший медичний персонал, 87 -інший персонал.

У 2023 році підприємство поповнилось новими лікарськими кадрами - приступили до роботи після проходження інтернатури лікарі, а саме: лікар – анестезіолог - 2, лікар - онколог, лікар з медицини невідкладних станів - 2, лікар - акушер -гінеколог, лікар - інфекціоніст .

Проходять навчання на інтернатурі 5 лікарів – інтернів.

Впроваджуючи етапи реформування галузі охорони здоров'я на вторинному рівні комунальне підприємство «Славутська міська лікарня ім. Ф. М. Михайлова» Славутської міської ради зареєстроване в електронній системі обміну медичною інформацією (e-Health).

За 11 місяців 2023 року в стаціонарі проліковано всього 8361 пацієнтів, проведено 1492 хірургічних втручань, з них за екстреними показниками -115 операцій, з приводу гострого мозкового інсульту за цей період проліковано 301 пацієнт. В поліклініці за поточний період прийнято 63872 амбулаторних пацієнтів, з них з приводу профілактичних оглядів - 6523 осіб.

З періоду початку повномасштабної агресії РФ проти України, лікувальний заклад надає медичну допомогу військовослужбовцям в умовах стаціонару та амбулаторно. Станом на 01.12.2023 року проліковано в стаціонарі 48 військових ЗСУ.

Для підтримання та покращення психологічного стану військовослужбовців та членів їх сімей у 2023 році в КП «Славутська МЛ» було створено відділення медико-психологічної реабілітації.

У 2023 році в лікувальному закладі впроваджено сучасний малоінвазивний метод лікування варикозно розширених вен - ендоваскулярну лазерну коагуляцію. За цей період прооперовано 18 пацієнтів.

Також, почали проводити операції з ендопротезування кульшового суглобу. Наразі прооперовано - 8 пацієнтів.

На базі лікувального закладу функціонує відділення детоксикації Славутська філія КНП «Хмельницька обласна лікарня» Хмельницької обласної ради, де на сьогоднішній день допомогу отримує 25 хворий.

Протягом 2023 році відчутно покращилась матеріально-технічна база підприємства КП «Славутська МЛ ім. Ф.М. Михайлова».

Для надання високоякісної медичної допомоги лікувальний заклад у 2023 році оновився новим сучасним обладнанням.

Таблица 1.

НАЙМЕНУВАННЯ Кількість Сума , грн.
ліжка функціональні 4 108 800
канульована дрель 1 48 000
осциляторна пила 1 48 000
пристосування ортопедичне 1 144 700
лабораторні меблі (столи лабораторні ) 4 101 440
електричний котел 1 25 000
інкубатор для новонароджених 1 199 977
ліжко лікарняне для транспортування 1 21 400
ліжко лікарняне з ручним приводом 4 120 800
картоплечистка 1 40 000
аналізатор електролітів 1 163 700
лапароскопічний набір для хірургічних процедур 1 95 914
аналізатор гематологічний автоматичний 1 1 086 000
відеогастроскоп GIF-H180J Olympus відеоколоноскоп GF-H180AL Olympus 1 2 849 500
візок гідравлічний підйомний ВП-2Б 1 73 532
візок для миття хворих 1 80 150
дозатор лікувальних речовин 1 89 400
електрокардіограф 3-х канальний 1 28 900
камера холодильника для зберігання тіл КХЗТ-СБ 1 213 000
ліжко лікарняне для транспортування ST002 1 21 489
стерилізатор повітряний ГП-80 1 268 000
системний блок 1 28 711
денситометр DEN-1 1 28 638
система відеонагляду 1 98 936
РАЗОМ 5742787

Виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію зовнішніх електричних мереж для підключення дизельного генератора на суму 9,8 тис. грн.; проведено технічний нагляд за капітальним ремонтом 4 поверху поліклініки на суму 3,2 тис.грн.; виготовлена проектна документація на капітальний ремонт частини підвального приміщення (найпростішого укриття) та операційного блоку будівлі терапевтичного корпусу №2» на суму 48872 тис.грн.

КП «Славутська міська лікарня ім. Ф. М. Михайлова» надала платних послуг на суму 3 334 314 грн.

На оплату енергоносіїв у 2023 році з бюджету Славутської міської територіальної громади виділено суму 12821,5 тис. грн. , з них:

  • теплопостачання — 6105,7 тис. грн.;
  • водопостачання та водовідведення - 2973,3 тис. грн.;
  • оплата електроенергія - 3648,7 тис. грн.;
  • оплата природного газу - 0,6 тис .грн.;
  • оплата інших енергоносіїв (вивіз сміття) - 93,2 тис. грн.

Також, з бюджету Славутської міської територіальної громади виділено кошти у сумі 1 545 290 грн . на капітальні видатки, а саме:

  • капітальний ремонт неврологічного відділення 200 000грн.;
  • капітальний ремонт поліклініки 200 000грн.;
  • капітальний ремонт частини підвального приміщення (найпростіше укриття ) та операційного блоку будівлі терапевтичного корпусу №2 - 850 000 грн.;
  • на придбання лазера хірургічного діодного на суму 295290 грн.
Сучасна та якісна освіта

У 2023 році пріоритетним напрямом діяльності освітньої галузі є забезпечення права дітей громади на освіту в умовах режиму воєнного стану та створення безпечних умов навчання для всіх учасників освітнього процесу.
У Славутській міській територіальній громаді функціонує 22 заклади освіти. У загальній середній освіті - 9 закладів (8 гімназій та 1 ліцей), 9 закладів дошкільної освіти, три заклади позашкільної освіти та Дитячо-юнацька спортивна школа. Усі заклади дошкільної та загальної середньої освіти отримали ліценції на провадження освітньої діяльності.
Питання забезпечення безпекової складової в закладах освіти залишається пріоритетним.
З 1 вересня 2023 року очно працюють сім із дев’яти закладів дошкільної освіти (ЗДО №1 «Пізнайко», ЗДО №2 «Подоляночка», ЗДО № 4 «Сонечко»,ЗДО №5 «Квіткограй», ЗДО №6 «Золота рибка»,ЗДО №7 « Дюймовочка», ЗДО №9 «Теремок», ЦРД «Дивосвіт»). У змішаному форматі працюють усі заклади загальної середньої освіти. Заклади позашкільної освіти навчаються на базі закладів загальної середньої освіти, де є укриття. У 2023 році облаштовано 2 укриття в закладах дошкільної освіти (ЗДО №5 Квіткограй», ЗДО №6 «Золота рибка») та укриття в Славутській гімназії №7, збільшено потужність найпростішого укриття у Славутській гімназії № 4. Для облаштування укриття Славутської гімназії №1 придбано у комунальну власність громади приміщення загальною площею 369,9 м2 за адресою: Лісна,7а, що дало змогу забезпечити навчання учнів у дві зміни.
Керівниками Славутської гімназії №3, Славутської гімназії №5, Славутської гімназії №6 укладено угоди на використання укриттів з Крупецькою, Улашанівською ТГ, монастирем святої Анни, римо-католицькою церквою.
Придбано генератори у Славутську гімназію №1, Славутську гімназію №7 та Славутський ліцей в сумі 250 тис.грн, встановлено пожежну сигналізацію в Славутській гімназії №7, проведено перекриття даху Славутської гімназії №3, ЗДО №2.
Облаштовано класи безпеки в Славутській гімназії №1 та Славутській гімназії «Успіх».
Усього на підготовку до нового навчального року освоєно 11 043,8 тисяч гривень, з них на облаштування укриттів - 1 698,4 тис .грн
Незважаючи на виклики повномасштабної війни, триває впровадження Державного стандарту базової середньої освіти, формування профільної школи.
У 2023/2024 навчальному році сформовано 158 класів, навчанням охоплено 4318 дітей. На базі Славутського ліцею сформовано 14 профільних десятих класів, до яких зараховано 442 дитини. До закладів освіти зараховано 109 дітей з родин вимушено переселених осіб. З метою їх психоемоційної підтримки на базі Славутської гімназії « Успіх» відкрито освітній простір «PROACTION».
178 дітей громади, які сьогодні залишаються за межами України, охоплені різними формами здобуття освіти.
Розширено мережу закладів середньої освіти з інклюзивною формою навчання. Станом на 01 вересня 2023 року сформовано 41 клас, де інклюзивним навчанням охоплено 61 дитина.
Облаштовано робочі місця вчителів-предметників п’ятих та шостих класів на загальну суму 670 тис грн. Придбано ком’ютерний клас в Славутську гімназію № 4 в сумі 500 тис. грн., меблі та мультимедійну техніку у Славутський ліцей в сумі 2744,405 тис.грн, мультимедійну техніку в заклади дошкільної освіти в сумі 446 тис. грн, ліцензійне програмне забезпечення у Славутську гімназію «Успіх» - 90 000  грн..
Для забезпечення викладання предмету «Захист України» придбано стимулятор польоту на дроні та два макети автоматів «Калашникова» АК-47 на суму 347 000 грн..
Попри воєнний стан усім випускникам закладів загальної середньої освіти гарантовано отримання документів про освіту незалежно від їх місце перебування. Отримали атестати про повну загальну середню освіту 198 учнів, з них нагороджені золотою медаллю 7 випускників, срібною – 2 випускники. Завершили основну школу та отримали свідоцтво про базову загальну середню освіту 373 учні, з них свідоцтво з відзнакою – 18 учнів, 7 учнів отримали свідоцтво спеціального зразка.
2 випускники за результатами Національного мультипредметного тесту (НМТ) отримали 200 балів. Вони відзначені премією міського голови у розмірі п’ять тисяч за одне тестування. У 2023 році стипендію міського голови встановлено 9 учням. 17 випускників нагороджені відзнакою «Юна надія». 169 дітей та 5 колективів відзначено відзнакою управління освіти «Коронація успіхів». 38 учнів стали переможцями ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських предметних олімпіадах, 2 – стали переможцями заключного, ІV етапу, 10 взяли участь в обласному конкурсі - захисті науково-дослідницьких робіт МАН, 6 отримали перемоги.
У 2023 році організовано харчування в закладах дошкільної освіти, що надають освітні послуги, та в закладах загальної середньої освіти, гімназіях №1,3,4,5,7,Успіх та Варварівській гімназії. Норми харчування виконуються на 105% . Розроблено та затверджено монопрофільне меню. Впроваджуються нові страви, розширюється асортимент продуктів (м'ясо, овочі, фрукти, різноманітні спеції), зменшилось використання солі, цукру, насичених жирів тваринного походження, рослинні жири, віддається перевага сезонним продуктам.
За кошти місцевого бюджету організовано безоплатне харчування для соціального вразливих категорій згідно чинного законодавства та рішення виконавчого комітету Славутської міської ради. У закладах освіти проводиться робота по запровадженню системи безпечності та якості харчових продуктів і процесів виробництва (НАССР).
У 2023 році придбано пароконвектомати у Славутську гімназію №7, ЗДО №1 «Пізнайко» та ЗДО №6 «Золота рибка», ЗДО №2 « Подоляночка», ЗДО №4 « Сонечко», ЗДО №9 «Теремок» на суму 931 тис.грн.
У пріоритеті - питання соціального захисту працівників галузі освіти. На даний час виконуються всі фінансові зобов’язання, вчасно виплачується заробітна плата, виплачено матеріальну допомогу на оздоровлення педагогічним та технічним працівникам закладів освіти, грошову винагороду педагогічним працівникам.
Науково-методичний супровід діяльності педагогів закладів освіти Славутської міської територіальної громади здійснює Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Фахівці центру координують діяльність 21 професійної спільноти, організовують формальні та неформальні заходи, спрямовані на удосконалення професійних компетентностей та підвищення кваліфікації. Забезпечується надання психологічної підтримки педагогів. У 2023 році 48 педагогів представляли власні напрацювання на обласній виставці та посіли 33 призові місця. Педагоги громади активні дописувачі фахових видань щодо реалізації освітнього процесу в умовах воєнного стану.
Вересневий освітній івент «Незламне учительство у вільному українському просторі» став майданчиком консолідації зусиль науковців, освітніх лідерів, експертів, успішних педагогів з різних регіонів України та освітянської спільноти громади для пошуку нових підходів та технологій до організації освітнього процесу.
В умовах воєнної агресії російської федерації в Україні національно-патріотичне виховання є одним із пріоритетних напрямів діяльності в закладах освіти. Важливою формою позакласної й позашкільної роботи для посилення національно-патріотичного виховання учнівської молоді стала Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). У 2022-2023 навчальному році на базах закладів функціонувало 15 гуртків військово-патріотичного спрямування. В рамках Гри шкільні рої взяли участь у міському та обласному етапах заочного конкурсу звітів роїв у молодшій віковій групі, де призерами обласного етапу конкурсу стали рої «Патріоти» Славутської гімназії № 3 та «Соколи» Славутської гімназії №5. У обласному етапі заочного конкурсу відеороликів «Ватра» рій «Подільські орли» Славутської гімназії № 6 посів ІІІ місце. Учасниками таборування стало 96 учнів з 12 роїв. Переможцями міського таборування стали рої НВК «Нескорені» у середній віковій групі та «Беркути» у старшій віковій групі. Рої представляли громаду на обласному етапі, де посіли ІІ місце.
У 2023 році до лав Джур було прийнято 135 учнів. З кожним роком збільшується кількість дівчат, які активно долучаються до посвяти.
В умовах воєнного стану позашкільна освіта громади забезпечує широкий вибір секцій, гуртків і занять, які сприяють розвитку дитини та покращенню її психологічного стану. Керівники гуртків закладів позашкільної освіти забезпечили успішну участь гуртківців у обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах.
Розвиток культури та туризму
Мережа закладів культури налічує 10 установ:  бібліотеки – 3 (Міська бібліотека для дорослих, Міська бібліотека для дітей, Голицька сільська бібліотека); клуби – 4 (КЗ «Славутський міський Палац культури» (КЗ СМПК), Голицький сільський клуб (Голицький СК), Міський центр культурно-мистецьких ініціатив (МЦКМІ), Сектор кіно), школи естетичного виховання – 1 (Мистецька школа «Славутська школа мистецтв» (МШ СШМ I та II корпус), музеї – 1 (КЗ «Славутський історичний музей»), оркестри – 1 (Славутський муніципальний духовий оркестр (МДО), а також функціонує Централізована бухгалтерія, відділ у справах релігії і національностей, відділ з охорони культурної спадщини.
Функціонування галузі культури забезпечують 83 працівники (з них: 76 основних працівників та 7 сумісників).
Структурними та підпорядкованими закладами управління культури ВК СМР станом на листопад 2023 року надано платних послуг на суму 841,6 тис. грн.
Працівниками КЗ «Славутський міський Палац культури» протягом 11-ти місяців 2023 року проведено: тематичні вечори, зустрічі, мітинги, урочисті та благодійні концерти, розважальні програми для молоді та дітей, в тому числі і заходи в онлайн форматі. За цей період часу в КЗ «Славутський міський Палац культури» відбулося 196 заходів, з них 38 дитячих, які відвідало 64 188 чол., з них 13 893 дітей. При закладі функціонує 16 гуртків художньої самодіяльності та 3 любительських об’єднання, в яких займається 387 учасників, з них 198 дітей.
КЗ «Славутський міський Палац культури» плідно співпрацює з військовою частиною та волонтерськими організаціями нашої громади.
Станом на листопад 2023 року КЗ «Славутський міський Палац культури» надано платних послуг на суму 137,4 тис. грн.
Славутським муніципальним духовим оркестром протягом 11місяців 2023 року прийнято участь в 36 церемоніях поховання загиблих захисників України.
Станом на листопада 2023 року установою надано платних послуг на суму 20,0 тис. грн.
При управлінні культури функціонує Голицький сільський клуб. За 11 місяців у Голицькому сільському клубі було проведено 24 культурно-масових заходи, у тому числі 2 благодійних концерти, які відвідало 950 людей, з них 320 дітей. Благодійні концерти відбулися до Дня Соборності України та Дня Конституції України під час, яких зібрано 15,8 тис. грн. Зібрані кошти були передані волонтерам для купівлі тепловізора та основи і матеріалів для плетіння маскувальних сіток. При Голицькому сільському клубі діє 3 гуртки художньої самодіяльності та 1 любительське об’єднання, в яких займається 49 учасників, з них 33 дітей.
Станом на листопад місяць учасниками аматорських колективів, які займаються у Міському центрі культурно – мистецьких ініціатив, було організовано та проведено 16 заходів, зокрема: театральні вистави, змагання із сучасних танців, майстер – класи, семінари - тренінги та кінопокази, в рамках відзначення державних свят.
При закладі функціонує 1 музично – інструментальний гурт (7 учасників), 1 театральний гурток (16 учасників) та 1 танцювальна студія (25 учасників), 1 студія промислового дизайну (2 учасника).
В Мистецькій школі «Славутська школа мистецтв» на даний час навчається 400 учнів. При закладі працює 27 викладачів, функціонує 5 відділів, клас театрального мистецтва, група раннього естетичного розвитку, учнівські та викладацькі колективи.
Велику увагу приділяють викладачі роботі з перспективними учнями у підвищенні їх виконавської майстерності. Результатами є їх постійна участь та перемоги в конкурсах різних рівнів. У період 2023 року учні разом зі своїми викладачами прийняли участь у  119 конкурсах та фестивалях, зокрема у Всеукраїнських – 56; міжнародних – 30; регіональних – 2; обласних – 30, відкритих - 1.
У березні 2023 року школою було організовано та проведено І Всеукраїнський конкурс української народної культури «Серце України». Понад 200 учасників з різних областей України дарували свої яскраві та майстерні виступи.
Також в березні 2023 року Мистецька школа «Славутська школа мистецтв» провела регіональне міжшкільне методичне об’єднання викладачів – піаністів мистецьких шкіл (Славута, Нетішин, Шепетівка, Ізяслав) з лауреатом Міжнародних конкурсів, піаністкою, дослідницею емоційного музичного інтелекту Мартою Кузій.
Викладачами та учнями школи було організовано та проведено 7 благодійних концертів з ярмарками для збору коштів та плетінням сітки на підтримку ЗСУ. Дані кошти передано волонтерам міста у сумі 41,9 тис.грн.
Протягом 11 місяців 2023 року було придбано :
  • світлова апаратура(світлоприлад голова 4 шт) – 83,6 тис. грн.;
  • телевізор у клас раннього естетичного розвитку – 10,1 тис.грн.;
  • меблі (столи письмові, стільці) – 65,5 тис.грн;
  • виставкові стенди для картин – 14,1 тис.грн;
  • пожежний інвентар – 4,2 тис.грн;
  • акумулятори – 6,4 тис.грн;
  • ноутбук — 18,8 тис. грн;
  • бойлер — 5,0 тис. грн;
  • музичне приладдя - 43,3 тис. грн;
  • решітки на вікна - 14,0 тис. грн.

А також проведено поточні ремонти класів школи – 60,3 тис.грн.

Протягом 10 місяців 2023 року школою мистецтв надано платних послуг на суму 650,2 тис. грн.

В КЗ «Славутський історичний музей» протягом 11 місяців було проведено:

  • 153 масових заходи, з них: 70 екскурсій залами музею, 1 - по місту, 1– до
    Меморіального комплексу «Поле Пам’яті» та 48 тематичних заходів;
  • підготовлено 9 відео в соцмережі, 4 презентації по телебаченню;
  • написано 16 публікації; створено 10 тимчасових та 10 постійно-діючих виставок.

Також проведено часткову реекспозицію музею та встановлено на території музею предмет культурного спадку (період кінця XIX ст.) - «Жорнове колесо».

Історичний музей протягом 11 місяців відвідало 2 725 чол., в т.ч. – 1 964 дітей.

Станом на листопад 2023 року установою надано платних послуг на суму 24,0 тис. грн.

На сьогоднішній день в Славутській міській бібліотеці для дорослих функціонують клуби за інтересами, що сприяють розвитку творчої самореалізації особистості. Це клуб «Надвечір’я», літературно-мистецьке об’єднання «За покликом душі» та літературно — драматичний гурток, якими було проведено 9 заходів на різну тематику. В міській бібліотеці для дорослих протягом 11 місяців 2023 року було проведено 38 соціокультурних заходів, з них 20 майстер класів для учасників гуртка «Майстрині - господині» та оформлено 28 книжкових виставок. Підготовлено і випущено 12 передач відеопроєкту «Подорож у світ сучасної книги». Також в міській бібліотеці для дорослих діє ляльковий бібліотеатр, на даний час було записано та продемонстровано на YouTube-каналі 8 казочок.

В Славутській міській бібліотеці для дітей протягом 11 місяців 2023 року проведено 47 соціокультурних заходів (конкурси, відеопроєкти, акції, розважальні програми, тематичні уроки та майстер-класи) та оформлено 120 книжкових виставок.

В Голицькій сільській бібліотеці  за 11 місяців 2023 року проведено 35 соціокультурних заходів та оформлено 32 книжкові виставки.

Відбулося поповнення бібліотечного фонду бібліотек на 236 прим. на суму 56,3 тис. грн.

Станом на 28 листопада 2023 року бібліотеками надано платних послуг на суму 10,0 тис. грн.

Фізична культура і спорт

На розвиток фізичної культури та спорту в 2023 році виділено з бюджету 4262400,0 грн.

Проведено 87 спортивно - масових заходів.

Протягом звітного періоду брали участь у різноманітних регіональних та Всеукраїнських заходах і показали наступні досягнення: особистий чемпіонат Хмельницької області з тенісу настільного серед міні кадетів 2010 року народження та молодші Захар МІТЛА - 1 місце, Євген ШКЛЯРУК - 2 місце (вибороли право представляти Хмельницьку область на Чемпіонаті України); Чемпіонат Хмельницької області з легкої атлетики у приміщенні: Демид ЯЩУК - 1 місце на дистанції 400 метрів (увійшов до складу Хмельницької області), Артем ХОДАКІВСЬКИЙ - 3 місце (дистанція 400 метрів); Чемпіонат Хмельницької області з боксу: Ольга ПИЛИПЧУК, Аліна ПРАВДИВА, Євген МІНКО, Вікторія АНТОНЮК - 1 місце; Назар РОМАНЮК, Максим КРИВОШЕЯ - 2 місце; Кирил СІДЛЕЦЬКИЙ - 3 місце; відбрковий чемпіонат Хмельницької області з тенісу настільного серед кадетів Євген ШКЛЯРУК, Мар’яна КЕЛЮХ посіли 2 місце (увійшли до складу Хмельницької області); міжнародний турнір з боксу «Дракула»: команда збірної України посіла 1 місце ( в її складі Ольга ПИЛИПЧУК виборола 2 місце); X літні Всеукраїнські ігри ветеранів фізичної культури та спорту пам’яті М.М.Баки з футзалу 2 місце; Катерина ЧЕРНЯК - 3 місце Чемпіонат України з легкої атлетики (спортивна ходьба); командний Чемпіонат України з легкоатлетичного кросу - Артем ХОДАКІВСЬКИЙ - 2 місце; Всеукраїнський турнір з боксу - Вікторія АНТОНЮК срібний призер; V літня гімназіада України Мар’яна КЕЛЮХ 2 місце в парному розряді та 3 в особистому; відкритий чемпіонат Хмельницької області серед кадетів 2010 р.н.: Дарина КОЗКА 1 місце зі спортивної ходьби на дистанції 2000 метрів. Ксенія СНІГУР 1 місце з бігу на 800м., Дарина КОВАЛЬ 2місце на 400 м., Анастасія РОМАНЮК 2 місце 1500м. Анна МИХНЮК 2 місце 800м., Дарина КОЗЕЛЕЦЬ 3 місце зі спортивної ходьби 2999м., Каріна НЕХ 3 місце 800м.; всеукраїнський турнір з боксу серед молоді пам’яті МСМК Р. Оглу: Ольга ПИЛИПЧУК - 1 місце; міжнародний турнір серед юніорів Болгарія «Black Sea Glove» Ольга ПИЛИПЧУК - 2 місце; чемпіонат Хмельницької області з тенісу настільного сере молоді: Ілля ЛЕВОНТЮК 1 місце; чемпіонат Хмельницької області серед юнаків та дівчат 2012 р.н. та молодші: Максим ЗАГОРУЙКО 1 місце, Єгор ПОЧЕКЕТА 2 місце, Світлана ФАГУНИК 2 місце, Тетяна ШКЛЯРУК 3 місце; Чемпіонат України з легкої атлетики м Кропивницький: Катерина ЧЕРНЯК 2 місце зі спортивної ходьби на дистанції 3000м., Дарина КОЗКА 3 місце; Чемпіонат України з боксу м. Черкаси: Мирослава ЄФРЕМОВА 1 місце, Вікторія АНТОНЮК 2 місце; дитячо-юнацька футбольна ліга Хмельницької області 2023 року U-16 під керівництвом тренера ДЮСШ м. Славута з футболу Олександра ЧЕРНИША - 2 місце.

Інформаційний простір

Впродовж 2023 року діяльність Славутської міської ради, її виконавчого комітету, структурних підрозділів висвітлювалась у газеті «Трудівник Полісся», на офіційному вебсайті (відповідно до Програми висвітлення діяльності Славутської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів міської ради на 2023-2025 роки), мережах Фейсбук та Телеграм. Загалом підготовлено 846 інформаційних матеріалів про роботу Славутської міської ради та її виконавчих органів, які оприлюднювалися в мережі інтернет.

Підготовлено 74 відеоматеріали на YouTube канал виконавчого комітету Славутської міської ради.

Офіційний сайт виконавчого комітету Славутської міської ради – www.slavuta-mvk.gov.ua - за рейтингом відвідувань займає перше місце в пошукових системах інтернету – 230 589 відвідувань за 2023 рік.

Здійснюється співпраця із Фондом Східна Європа щодо забезпечення функціонування на офіційному сайті міста електронних додатків для більшої залученості громадян до розгляду питань, що стосуються життєдіяльності громади: «Електронні консультації», «Е-петиції», «Громадський бюджет», «Відкрите місто».

Спільно із структурними підрозділами виконавчого комітету міськради налагоджено роботу порталу «Відкритих даних», де цілодобово доступна уся публічна інформація про роботу міської ради та її виконавчих органів. Загалом оприлюднено 280 наборів даних 36 підрозділів, комунальних підприємств міста.

На офіційному сайті створено сервіс «Опитування», де вивчається думка громадян з актуальних для міста питань.

На прохання жителів села Варварівка у 2023 році розпочато процедуру громадського обговорення щодо перейменування вулиці Красна вказаного населеного пункту.
У громаді відновив роботу та успішно діє Університет третього віку, який забезпечує активне дозвілля для людей пенсійного віку.

За напрямом ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УМОВ ДЛЯ ПОДАЛЬШОГО

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ

I. Доходи.

До загального фонду бюджету Славутської міської територіальної громади за 9 місяців 2023 року надійшло 175 163,5 тис грн власних надходжень, планові призначення (167 593,5 тис грн) виконано на 104,5 % (7570,0 тис грн). Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 19 540,2 тис грн або на 12,6 відсотка.

Податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом формування доходної частини місцевого бюджету. За січень-вересень 2023 року в бюджет міської територіальної громади поступило 97 365,5 тис грн, податку на доходи фізичних осіб, що складає 101,1% до планових призначень на звітний період (96 275,0 тис грн). Перевиконання в абсолютному значенні становить 1 090,5 тис гривень. Збільшення перерахувань податку на доходи фізичних осіб порівняно з аналогічним періодом минулого року в абсолютному значенні складає 3 227,7 тис гривень, за рахунок збільшення середньої заробітної плати по окремих суб’єктам господарювання, залучення нових платників. З початку року залучені до оподаткування 10 нових платників.

Варто відмітити, що зменшення перерахувань податку на доходи фізичних осіб порівняно з аналогічним періодом минулого року допустили 112 юридичні особи на суму 9 508,5 тис гривень. Значною мірою це пояснюється тим, що із запровадженням воєнного стану в Україні з 24.02.2022 року привело до спаду виробництва, відсутність збуту продукції, деякі суб’єкти підприємницької діяльності закрили свою діяльність.

Поступлення акцизного податку з пального та акцизного податку з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів за січень-вересень 2023 року склали 10 891,1 тис грн або 113,1% до запланованих надходжень (9 630,1 тис грн), перевиконання в абсолютному значенні складає 1 261,0 тис гривень. До відповідного періоду 2022 року поступлення зросли на 4 803,8 тис гривень, за рахунок відновлення надходжень акцизного податку (пальне) до місцевого бюджету.

Податок на майно заплановано на січень-вересень 2023 року у сумі 33 794,6 тис гривень. Фактичне виконання за цей же період становить 36 421,7 тис грн або 107,8% до плану. Причиною перевиконання планових показників є погашення (стягнення) заборгованості окремими платниками, сплатою юридичними особами донарахованих сум податку відповідно до поданих уточнених декларацій.

Протягом січня-вересня 2023 року поступлення єдиного податку склали 25 932,9 тис гривень або 111,4 % до запланованих надходжень на відповідний період (23 282,6 тис гривень). Понад план в бюджет поступило 2 650,3 тис гривень за рахунок збільшення надходжень єдиного податку, що сплачують фізичні особи-підприємці. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 1 984,5 тис гривень, за рахунок збільшення сплати єдиного податку юридичними особами, що почали сплачувати податок відповідно до внесених змін до Податкового кодексу.

Протягом січня - вересня 2023 року було проведено 8 засідань робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення своєчасної сплати податкових та інших надходжень до державного та місцевих бюджетів, скорочення податкового боргу, заслухано 19 керівників підприємств та 86 фізичних осіб – підприємців.

За січень-вересень 2023 року до спеціального фонду бюджету міської територіальної громади надійшло 9 762,9 тис грн доходів без урахування міжбюджетних трансфертів.

Протягом січня - вересня 2023 року у місцевий бюджет поступило 2 651,2 тис грн коштів від продажу земельних ділянок. Шляхом аукціону реалізовано дві земельні ділянки площею 0,3843 га вартістю 826,500 тис грн, викуплено десять земельних ділянок площею 1,1405 га загальною вартістю 2 014,899 тис грн (в бюджет громади у 2023 році поступило 1 824,711 тис грн, авансові внески в сумі 190,188 тис грн було сплачено у 2022 році).

З початку року в бюджет міської територіальної громади поступило 6 952,3 тис грн власних надходжень бюджетних установ.

ІІ. Видатки

Бюджет Славутської міської територіальної громади затверджено рішенням міської ради від 22 грудня 2022 року №58-22/2022 по видатках у сумі 344 961 917 грн, в тому числі видатки загального фонду - 315 199 617 грн, видатки спеціального фонду - 29 762 300 гривень.

На чергових сесіях міської ради проведено уточнення планових показників видаткової частини бюджету Славутської міської територіальної в сторону збільшення на суму 41 187 473 грн, з них загальний фонд – 10 019 891 грн, спеціальний фонд –31 167 582 грн).

Розмір резервного фонду бюджету міста Славути станом на 01.010.2023 з урахуванням змін становить 1 904 200 гривень.

За підсумками 9 місяців 2023 року видаткова частина бюджету Славутської міської територіальної громади по загальному фонду виконана в сумі 213 391 043 грн, або на 65,62% до уточненого плану на 2023 рік. Виконання видатків по спеціальному фонду бюджету становить 22 710 796 грн або 37,27% до річного показника уточненого плану.
Аналіз виконання видатків бюджету Славутської МТГ станом на 1 жовтня 2023 року
Назва видатків Планові призначення 2023 рік Касові видатки за 9 місяців 2023 року % виконання до уточнен. плану
загальний фонд спеціальний фонд загальний фонд спеціальний фонд загальний фонд спеціальний фонд
Державне управління 60 098 208 4 747 700 40 498 815 6 874 630 67,39 144,80
Освіта 190 655 646 14 623 862 125 060 376 4 980 126 65,59 34,05
Охорона здоров"я 11 909 114 300 000 9 275 502 295 290 77,89 0,00
Соціальний захист 10 809 703 4 843 904 7 053 140 4 824 297 65,25 99,60
Культура і мистецтво 11 469 433 479 200 6 247 910 130 364 54,47 27,20
Фізична культура і спорт 4 359 186 39 000 2 924 444 2 572 67,09 6,59
ЖКГ 27 562 800 947 980 17 969 057 558 277 65,19 58,89
Економічна діяльність, в т.числі: 3 019 000 34 433 936 2 340 109 4 651 727 77,51 13,51
Реалізація програм у галузі лісового господарства і мисливства 19 000 - - 0,000 99,62 0,00
Будівництво та регіональний розвиток - 24 883 736 - 2 866 184 - 11,52
Транспорт та транспортна інфраструктура 3 000 000 4 558 300 2 321 182 80 592 77,37 1,77
Інші програми та заходи, пов"язані з економічною діяльністтю - 4 991 900 - 1 704 951 - 34,15
Інша діяльність, в т.числі: 4 306 419 364 300 1 066 692 243 512 24,77 66,84
Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій 1 015 000 160 000 765 840 190 912 75,45 119,32
Заходи та роботи з мобілізаційної підготовки 840 000 - 176 936 - - -
Інші заходи громадського порядку 247 219 - 49 638 0,000 20,08 -
Охорона навколишнього природного середовища - 204 300 - 52 600 - 25,75
Засоби масової інформації 300 000 - 74 278 - 24,76 -
Резервний фонд 1 904 200 - - - - -
Разом: 324 189 509 60 779 882 212 436 043 22 560 795 65,53 37,12
Субвенція з місцевого бюджету державному на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів 730 000 150 000 730 000 150 000 100,00 100,00
Субвенція з місцевого бюджету іншим місцевим бюджетам на здійснення програм та заходів за рахунок коштів місцевих бюджетів 300 000 - 225 000 - 75,00 -
Всього: 325  219 508 60 929 882 213 391 043 22 710 796 65,61 37,27
з них:
Поточні видатки: 323 315 309 14 325 328 213 391 041 4 133 938 66,00 28,86
Оплата праці працівників бюджетних установ 22 5993 203 584 300 154 075 591 458 897 68,18 78,54
Використання товарів і послуг в т .ч. 48 061 739 13 525 128 25 459 175 3 615 659 52,97 26,73
Предмети ,матеріали,обладнання та інвентар 9 581 354 222 300 6 296 463 690 255 65,72 310,51
Медикаменти та перев. матеріали 88 000 4 000 33 877 3 891 38,50 97,28
Продукти харчування 5 264 400 12 058 200 2 725 750 2 525 486 51,78 20,94
Оплата послуг крім комунальних 10 196 476 338 700 5 954 116 75 391 58,39 22,26
Видатки на відрядження 1 028 340 55 000 512 269 100 781 49,82 183,24
Оплата комунальних послуг 21 607 269 268 200 9 840 887 35 722 45,54 13,32
Дослідження і розробки, державні програми 295 900 578 728 95 813 184 133 32,38 31,82
Поточні трансферти 46 141 514 204 300 32 176 141 52 600 69,73 25,75
Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, орган-м) 45 111 514 204 300 31 221 141 52 600 69,21 25,75
Поточні трансферти органам держ. управління інших рівнів 1 030 000 - 955 000 - 92,72 -
Соціальне забезпечення 2 987 153 - 1 602 031 - 53,63 -
Інші виплати населенню 2 987 153 - 1 602 031 - 53,63 -
Інші поточні видатки 131 700 11 600 78 103 6 782 59,30 58,47
Капітальні видатки - 46 604 554 - 18 576 857 - 39,86
Придбання основного капіталу - 34 074 370 - 10 748 303 - 31,54
Капітальні трансферти - 12 530 184 - 7 828 554 - 62,48
Нерозподілені видатки 1 904 200 - - - - -
Разом: 325 219 508 60 929 882 213 391 043 22 710 796 65,61 37,27

ІІІ Фінансування

Залишок коштів на рахунках загального фонду місцевого бюджету станом на 01.10.2023 складає 50 720 764,94 грн, у тому числі:

  • кошти загального фонду АКБ «Україна» - 23 181,30 грн;
  • кошти місцевого бюджету – 50 238 071,70 грн;
  • залишок коштів на рахунку загального фонду бюджету Славутської

міської територіальної громади по дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я станом на 01.01.2023 – 0,94 гривень;

  • субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми
    потребами - 209 511 грн;
  • субвенція з місцевого бюджету на утримання об’єктів спільного
    користування - 250 000 грн.
    На рахунках загального фонду бюджетних установ залишок коштів станом на 01.10.2023 складає 4 186 234,10 гривень.
    Залишок коштів на рахунках спеціального фонду місцевого бюджету станом на 01.10.2023 р. становить 3 724 326,54 грн, у т.ч.:
  • фонд охорони навколишнього середовища- 146 832,48 грн;
  • цільовий фонд м.Славута- 259 515,43 грн;
  • бюджет розвитку громади - 3 291 381,94 грн;
  • надходження податку з власн. трансп.засобів- 37,61 грн;
  • інші - 0,50 грн;
  • кошти спеціального фондуАКБ «Україна»- 26 558,58 гривень.

На рахунках спеціального фонду бюджетних установ залишок коштів станом на 01.10.2023 становить 2 688 628,34 гривень.

Відповідно пункту 10 рішення 22 сесії Славутської міської ради від 23.12.2022 року «Про бюджет Славутської міської територіальної громади на 2023 рік» в січні 2023 року проведено конкурс на розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Славутської мтг. За результатами конкурсу фінансовим управлінням заключено угоду та перераховано кошти природоохоронного фонду у сумі 125 000 грн на депозитний вклад в установі ПАТ «Укргазбанк». Станом на 01.10.2023 зазначені кошти так і не перераховані Славутським управлінням державної казначейської служби.

За рахунок коштів єдиного казначейського рахунку протягом 9 місяців 2023 року короткотермінові позички не отримувались.

Станом на 01.10.2023 ззаборгованість за середньо-строковими позиками минулих років складає 6 238 840,55 гривень.

IV Заборгованість

Станом на 1 жовтня 2023 року кредиторська заборгованість по загальному фонду бюджету Славутської міської територіальної громади склала 888 080 грн.

Дебіторська заборгованість по видатках спеціального фонду Славутської міської територіальної громади станом на 01.10.2023 відсутня.

Дебіторська та кредиторська заборгованість по спеціальному фонду за доходами - це батьківська плат.

Проектна діяльність

На даний час за підтримки Спільної ініціативи Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Мери за економічне зростання» реалізується грантовий проект «Створення умов для економічної та соціальної інтеграції ВПО до Славутської територіальної громади. Підтримка зайнятості ВПО на місцевому рівні» (далі - Проект) на суму 925 тис грн. Метою проекту є створити умови для соціальної та економічної інтеграції ВПО до Славутської територіальної громади, підтримати зайнятість ВПО шляхом започаткування виробництва з вирощування та реалізації мікрозелені.

За підтримки ГО "Асоціація велосипедистів Києва" U-Cycle в рамках національної кампанії "Велосипедом до школи" на території Славутської гімназії було встановлено сучасну велопарковку критого типу для довгострокового зберігання велотранспорту, 2 навчальні велосипеди з шоломами, набір велоінструментів.

Продовжується активна комунікація з містами-побратимами з Республіки Польща - місто Любартів, гміна Сулеюв, Красніцький повіт, гміна Голенюв.

Міста оперативно реагували на запити Славутської громади та надавали адресну допомогу, яка розподілялася за призначенням. Зокрема, в рамках співпраці Славутська громада отримала два пожежних автомобіля, чотири генератори, реабілітаційне обладнання, іншу гуманітарну допомогу, що використовувалася та продовжує використовуватися в інтересах жителів громади, переселенців, направлялася до тих регіонів, де наразі ведуться активні бойові дії, для задоволення потреб військових. Влітку шкільна молодь Славутської громади мала можливість змістовно провести час та оздоровитися у м. Сулеюв.

Славутська громада була однією із перших в Україні щодо формування ефективної мережі закладів освіти, впровадження змін у роботі старшої школи та була відібрана для участі у Шведсько-Українському проекті «Підтримка децентралізації в Україні», мета якого – допомога у підготовці громадам до запуску профільної освіти в Україні, а також співпраця та партнерство у сфері підвищення якості освітніх послуг.

У вересні 2023 року було підписано угоду про співпрацю у формі Листа про наміри з шведським муніципалітетом Лідінге. Наразі напрацьовуються план подальшої роботи та спільних проектів.

Отримано 2 портативні джерела живлення від ПРООН в Україні.

З метою вирішення нагальних питань громади було оформлено та подано проектні заявки на грантові конкурси щодо:

  • створення або оновлення фізичних просторів центрів спільнототворення, а
    також розвиток програмної діяльності таких центрів від аналітичного центру Cedos та Western NIS Enterprise Fund;
  • створення Центрів життєстійкості в громадах за підтримки Міністерства
    соцполітики;
  • втілення проектів з відновлюваної енергетики, а саме встановлення
    сонячних панелей на базі управління водопровідно-каналізаційного господарства в м. Славута в рамках проекту міжнародної технічної допомоги GIZ «Відновлювані джерела енергії для стійкої України»;
  • встановлення геліосистеми для гарячого водопостачання на базі
    терапевтичного корпусу №1 Славутської міської лікарні ( в корпусі розміщені хірургічне, дитяче, терапевтичне та кардіологічне відділення), реконструкції систем водопостачання та каналізаційних очисних споруд у Славутській МТГ в рамках відбору проектів відновлення від Республіки Корея;
  • отримання статусу міста, що навчається до Глобальної мережі міст
    ЮНЕСКО.
    Враховуючи запити місцевого бізнесу щодо розширення своєї виробничої діяльності, а також запити від підприємств, що бажають релокуватися з областей, де ведуться активні бойові дії, здійснюється проектна діяльність, що передбачає облаштування інженерних мереж до території індустріального парку «Славута», будівництво готових виробничих приміщень, його промоцію.
    Проводилася робота з напрацювання інвестиційних пропозицій громади, здійснювалася комунікація з приватним бізнесом щодо виявлення вільних виробничих приміщень, складів, земельних ділянок з метою їх пропозиції потенційному інвестору. Відомості про можливі вільні об’єкти для оренди та продажу можна надати заповнивши анкету в рубриці «Інвестору» за посиланням https://cutt.ly/tV73YvA .
    У вересні взято участь у дводенній резиденції ідей з міжнародної співпраці у м. Львів, що була організованою командою ініціативи Cities4Cities.
    Наразі триває робота з оновлення Стратегічного плану міста Славута та розробка Плану заходів з реалізації Стратегії Славутської міської територіальної громади до 2027 року.
    Для подолання наслідків військової атаки рф 25.10.2023р. здійснювалося налагодження комунікацій з міжнародними фондами та організаціями, а саме Норвезька рада у справах біженців, Aгентство ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН), Міжнародна організація з міграції (МОМ), Acted, Карітас, MedAir, MercyCorps. В результаті співпраці організацією Acted було погоджено виплати для 479 мешканців Славутської громади, які постраждали внаслідок атаки, на загальну суму 5 173 200 грн. Управлінням освіти ведуться перемовини з Норвезькою радою у справах біженців щодо виділення фінансування для гімназій №1,4,7.
    Інвестиційна діяльність
    Інвестиційна діяльність суб’єктів господарювання була спрямована на забезпечення інноваційного розвитку економіки громади, в створення привабливого інвестиційного клімату, що сприяє суттєвому збільшенню обсягів внутрішніх та іноземних інвестицій.
    В рамках навчальної програми "Громада, дружня до бізнесу" під менторством команди професіоналів програми U-lead з Європою було актуалізовано проектну заявку "Підтримка та сприяння розвитку МСБ шляхом розбудови інфраструктури індустріального парку "Славута" та проведено круглий стіл за участі 15-ти представників малого бізнесу громади, на якому обговорено можливості для розвитку бізнесу на території індустріального парку «Славута», представлено діючі програми та інструменти підтримки бізнесу. За результатами зустрічі 3 суб’єкти господарювання виявили зацікавленість у започаткуванні діяльності на території індустріального парку.
    В 2023 році проводились роботи по реконструкції під’їзних шляхів до індустріального (промислового) парку «Славута». В цілому улаштовано цементно дорожнього покриття площею 1599,73 м кв на суму 1 540,00 тис. грн.
    Проводилася робота з напрацювання інвестиційних пропозицій громади, здійснювалася комунікація з приватним бізнесом щодо виявлення вільних виробничих приміщень, складів, земельних ділянок з метою їх пропозиції потенційному інвестору. Відомості про можливі вільні об’єкти для оренди та продажу можна надати заповнивши анкету в рубриці «Інвестору» за посиланням https://cutt.ly/tV73YvA .
    Славутську громаду представлено на платформі Cities4Cities, що призначена для співпраці з європейськими муніципалітетами з метою швидкого подолання викликів, що виникли внаслідок війни https://cities4cities.eu/community/slavuta-territorial-community/ .
    Налагоджено комунікацію з ОВА щодо пошуку можливостей релокації на територію Хмельницької області підприємств з областей, де відбуваються активні бойові дії, надано до обласної бази привабливі інвестиційні пропозиції громади.
    У 2023 можливістю інвестувати в Славутську громаду цікавилися виробник флоат-скла, Willow’s Holding SA, м. Київ; з біопереробки зернових культур, ТОВ «АБ АГРО ПРОДЖЕКТ ГРУП», м. Київ. З інвесторами ведуться перемовини.
    Було розроблено графічні шаблони для е-майл маркетингу, інтегровано їх в google систему, графічні макети постів для реклами в соцмережах щодо релокації бізнесу, здійснювалося розповсюдження інформації про інвестиційні пропозиції громади напряму бізнесу, через телеграм-канали Хмельницький. Релокація, Львів. Релокація.
    Здійснюється оновлення офіційного веб-сайту громади: оновлено структуру та напрацьовано концептуальний дизайн.
    Надання адміністративних послуг.
    Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» у виконавчому комітеті Славутської міської ради з 01.01.2014 року функціонує Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Славутської міської ради, який знаходиться за адресою: м. Славута, вул. Миру, 102.
    На даний час в перелік входить 372 послуги, що є одним з найвищих показників у Хмельницькій області.
    Вся необхідна інформацію про роботу Центру надається в засоби масової інформації: через Facebook-сторінку ЦНАП, в якій подається інформація щодо змін в частині надання адмінпослуг, оголошення. Також відбувається спілкування з заявниками через ФБ-месенджер, застосунок Viber та здійснюється попередній запис на прийом.
    В структуру ЦНАПу входить також і адміністратор у віддаленому робочому місці у с. Варварівка та Голики.
    Всі адміністратори ЦНАП мають доступи та працюють на захищених носіях інформації в наступних програмних продуктах:
  • єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців
    та громадських формувань;
  • державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;
  • єдиній державній електронній системі у сфері будівництва;
  • державному реєстрі актів цивільного стану;
  • порталі ДІЯ;
  • реєстрі територіальної громади міста;
  • електронній системі надання адміністративних послуг “SMART-послуги” та ін.

Працюють дві робочі станції з прийому та видачі паспортів громадянина України у формі ID-картки та біометричних закордонних паспортів.

В зоні бек-офісу розташовані суб’єкти надання адміністративних послуг – відділ з питань державної реєстрації, відділ з питань державного архітектурно-будівельного контролю, управління містобудування та архітектури.

Протягом 2023 року в ЦНАПі для зручності громадян та наближеності до суб’єктів здійснювали чергування спеціалісти пенсійного фонду України у Хмельницькій області, що дозволило заявникам одразу на місці отримувати довідки про розмір пенсії, а також подати документи на призначення пенсій.

У січні 2023 року за розпорядженням Кабінету Міністрів України ЦНАП виконавчого комітету Славутської міської отримав безкоштовно за рахунок субвенції з державного бюджету новий принтер Kanematsu Swiftpro K60 з безконтактним енкодером та подвійним модулем ламінування для реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водіїв. В вересні 2023 року вперше здійснено реєстрацію вживаного транспортного засобу через ЦНАП.

Від початку війни ЦНАП безперебійно здійснює прийом та видачу документів заявникам.

За 11 місяців 2023 року зареєстровано 60 виїздів в режимі мобільного адміністратора.

Також в ЦНАПі безперебійно працює система керування електронною чергою, яка дозволяє самостійно розподілити потік відвідувачів, виокремити час на прийом та консультування заявників, здійснювати попередній запис на прийом до спеціалістів, використовувати голосове меню для виклику відвідувачів.

Станом на 01.12.2023 року в Центрі було зареєстровано та опрацьовано звернень за наданням адміністративних послуг – 16529, з них відмовлено – 192, надано роз’яснення - 70, залишено без розгляду відповідно поданих заяв – 105 звернень.

У розрізі адміністративних послуг статистика наступна – реєстрація речових прав на нерухоме майно – 3281, реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання – 1257, видача паспортних документів – 2928, послуг, суб’єктом яких є Управління Держгеокадастру – 1736, видача документів дозвільного характеру – 89, послуги управління соціального захисту населення — 3849, з реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водіїв — 367.

Петицій, адресованих до Славутської міської ради, за звітний період не надходило.

Запитів на отримання публічної інформації станом на 01.12.2023 року надійшло 77.

Протягом 11 місяців 2023 року до виконавчого комітету Славутської міської ради надійшло та опрацьовано 485 зверненнь від громадян, поданих на особистий прийом міського голови та його заступників – 108.

З Хмельницького обласної військової адміністрації надійшло 103 звернення громадян.

Колективних звернень зареєстровано 31 (в них підписано 493 громадянина).

Учасників бойових дій, які звертаються до Славутської міської ради з проханням внесення їх даних до книги реєстрації звернень учасників бойових дій та осіб прирівняних до них, яким першочергово відводитимуться земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва протягом звітного періоду зареєстровано 38.

Протягом 11 місяців 2023 року особисто до міського голови звернувся 88 громадян, до заступників міського голови – 20 громадян.

Адміністраторами Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Славутської міської ради постійно надається консультативна допомога громадянам, які звертаються до виконавчого комітету.

За напрямом РОЗВИТОК РЕАЛЬНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ

Промисловість.

Провідною галуззю матеріального виробництва та основною бюджетоутворюючою галуззю Славутської міської ТГ є галузь промисловості. Найбільшими підприємствами є ПрАТ «ГЕБЕРІТ КЕРАМІК ПРОДАКШН», ТОВ «Аква-Родос», ТОВ «Родорс», ТОВ «Ювента», ДП «Славутське лісове господарство», ПрАТ «Славутський хлібзавод», ТОВ «Сансервіс», ПрАТ «Славутський пивзавод»,ТДВ «Славутський цикорієсушильний завод».

У структурі обсягів реалізованої промислової продукції 96,3% припадає на переробну промисловість, з неї: 8,2 – на виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, 1,3% – на виробництво одягу, 10,8% - вироблення виробів з деревини, 34,2% - виробництво іншої неметалевої мінеральної  продукції, 1,0% – на машинобудування, 41,1% - виробництво меблів.

Особливу увагу сьогодні необхідно приділити підприємствам, зорієнтованим на експортні поставки. В громаді діє 25 підприємств, що здійснюють експортну діяльність в країни ЄС (Велика Британія, Швейцарія, Німеччина, Польща, Румунія, Нідерланди, Латвія, Чехія, Італія), країн Азії (Казахстан, Грузія) та сусідніх країн (Білорусь, Молдова). З них 23 підприємства здійснюють операції по експорту товарами та 2 підприємства, що здійснюють експорт послугами.

Найбільшими експортерами громади є ПрАТ «ГЕБЕРІТ КЕРАМІК ПРОДАКШН», ТОВ «Аква-Родос», ТОВ «Родорс», ТОВ «Ювента», ТДВ «Славутський цикорієсушильний завод», ПрАТ «Горинь», які демонструють на закордонних ринках здатність наших вітчизняних підприємств виробляти конкурентоспроможну продукцію.

Основними групами експорту товарів є: виробництво керамічних санітарно-технічних виробів; виробництво меблів для ванних кімнат; виробництво інших меблів; виробництво харчових продуктів; текстильне - виробництво робочого одягу; деревина та вироби з деревини.

Обсяг експорту товарів та послуг підприємствами славутської громади становить 25559,9 тис. дол. США.

Транспорт

Умови повномасштабної війни внесли свої корективи у роботу громадського транспорту громади. Перебої з пальним, підвищення цін на пальне та запчастини, комендантська година, зниження пасажиропотоку, мобілізація водіїв та інші фактори негативно вплинули на якість та доступність громадського транспорту для пересічних містян.

Наразі на 4 –х маршрутах громадського транспорту задіяно 5 автобусів, які обслуговують 67 рейсів.

Міським автомобільним транспортом забезпечено перевезення пільгових категорій громадян. За 2023 року міським автомобільним транспортом загального користування перевезено 242,22 тис. осіб пільгової категорії на загальну суму 3162 тис.грн. Відшкодовано за перевезення пільгових категорій громадян з міського бюджету 1659,5 тис. грн або 52,5 відсотків.

Енергозабезпечення та енергозбереження

На даний час в Славутський громаді діють наступні програми в яких передбачені заходи з енергозбереження:

  • Програма енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв
    з відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива Славутської міської об’єднаної територіальної громади на 2021-2025 роки;
  • Програма впровадження заходів з енергозбереження і термомодернізації у
    приватних житлових будинках садибного типу та багатоквартирних житлових будинках у Славутській міській об’єднаній територіальній громаді на 2021-2023 роки;
  • Програма впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції,
    капітального ремонту і термомодернізації багатоквартирних житлових будинків, в яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків на території Славутської міської територіальної громади на 2022-2024 роки;
  • Програма санації житлового фонду Славутської міської територіальної
    громади на 2021-2025 роки.
    З метою зменшення споживання енергоносіїв за 2023 рік впроваджені наступні заходи:
  • капітальний ремонт даху (з утепленням) Славутської гімназії № 4 – 359,49
    тис. грн;
  • капітальний ремонт (термомодернізація, ремонт та утеплення покрівлі)
    ЗДО № 9 «Теремок» – 1096,29 тис. грн.;
  • капітальний ремонт (термомодернізація цоколя) ЗДО № 6 «Золота рибка»;
  • встановлення світильників на сонячних батареях в місцях загального користування – 33,00 тис. грн.;
  • заміна труб в свердловинах №1, №2, №5 водозабору «Центральний» і в
    свердловинах №7, №8, №9, №10, №11, №12, №14 водозабору «Південний» – 369,75 тис. грн.;
  • гідроочищення приймальної камери КНС №6, КНС №7 в м. Славута –
    87,50 тис. грн.;
  • гідродинамічне прочищенні центральних мереж водовідведення міста по
    вул. Я. Мудрого, вул. Героїв Небесної Сотні, вул. Захисників України – 209,59 тис. грн.;
  • ремонт фільтра очистки питної води №3 – 73,00 тис. грн.;
  • заміна глибинного насосу на свердловині №5 водозабору «Центральний» – 98,00 тис. грн.;
  • заміна засобів обліку свердловин №7, №8, №9, №10, №11, №12, №14
    водозабору «Південний» та №2, №5 водозабору «Центральний» – 500,00 тис. грн.;
  • заміна запірної арматури та зворотних клапанів на свердловинах №1, №2,
    №5 водозабору «Центральний» і на свердловинах №7, №8, №9, №10, №11, №12, №14 водозабору «Південний» – 119,16 тис. грн.;
  • заміна металевої труби на мостовому переході по вул. Б. Хмельницького
    на трубу ПЕ – 357,25 тис. грн.;
  • заміна частини трубопроводу мережі теплопостачання котельні по вул.
    Здоров’я, 11 – 48,60 тис. грн.;
  • заміна частини трубопроводу мережі теплопостачання котельні по вул.
    Козацька, 41 – 79,20 тис. грн.;
  • заміна частини трубопроводу мережі теплопостачання котельні по вул. Я. Мудрого, 32 – 18,00 тис. грн.;
  • заміна вікон та дверей на металопластикові – 1272,2 тис. грн.;
  • заміна ламп освітлення на світлодіодні – 121,1 тис. грн.

З метою оцінки споживання енергоносіїв по бюджетних та комунальних закладах громади та чіткого контролю за їх споживанням, Виконавчим комітетом Славутської міської ради було розроблено та впроваджено систему щоденного моніторингу за споживанням енергоносіїв «Енергобаланс». За допомогою даної системи організовано централізований збір даних по споживанню енергоносіїв по всіх установах та підприємствах міської ради. Так як всі дані зберігаються в одній базі даних, то це значно полегшує процес їх подальшої обробки для проведення ефективного аналізу. За результатами роботи системи моніторингу постійно виявляються недоліки по установах та відповідно приймаються управлінські рішення по їх усуненню, що дає змогу скоротити споживання енергоносіїв.

Організовано роботу на виконання Програми впровадження заходів з енергозбереження і термомодернізації у приватних житлових будинках садибного типу та багатоквартирних житлових будинках у Славутській міській територіальній громаді на 2021 – 2023 роки. За результатами проведеної роботи у 2023 році видано 45 тис. грн. поворотної фінансової допомоги на заходи з енергозбереження.

Містобудування та будівельний комплекс

З аналізу існуючої динамік, тенденції розвитку сфери містобудування містобудівна діяльність протягом 2023 року в першу чергу була направлена на організацію планування та комплексної забудови окремих територій громади.

Відповідно до законодавства планування територій здійснюється на місцевому рівнях відповідними органами місцевого самоврядування. Інструментом державного регулювання планування територій є містобудівна документація. Планування територій на місцевому рівні здійснюється шляхом розроблення та затвердження комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад, генеральних планів населених пунктів і детальних планів території, їх оновлення та внесення змін до них. Прийняття рішення з розміщення об’єктів будівництва на території населених пунктів та за їх межами під час комплексної забудови території здійснюється управлінням містобудування та архітектури виконавчого комітету відповідно до їх повноважень шляхом надання містобудівних умов та обмежень або видачі будівельного паспорта відповідно до містобудівної документації .

На виконання зазначених вимог протягом 2023 року прийнято рішення Славутської міської ради “Про затвердження послідовності розроблення та площі територій, для яких розробляються детальні плани територій.” № 16-23/2023 від 03.02.2023 року та розпочато роботи з розробки документів державного планування (ДДП) – містобудівної документації, а саме: «Детальний план території кварталів нової житлової забудови в районі вулиці Волинська (вздовж річки Горинь)» в місті Славута Хмельницької області та «Детальний план території кварталів нової житлової забудови в районі вулиці Степана Бандери (вздовж річки Горинь)» в місті Славута Хмельницької області, а також Звітів про стратегічну екологічну оцінку проєктів містобудівної документації.

Оприлюднено розроблені проекти містобудівної документації, організовано проведення їх громадського обговорення.

Для розміщення об’єктів будівництва за зверненнями замовників управлінням містобудування та архітектури виконавчого комітету надавались містобудівні умови та обмеження, будівельні паспорти.

Протягом 2023 року проводилися будівельні роботи по робочих

проектах за рахунок бюджету розвитку Славутської міської територіальної громади, а саме:

  • реконструкція корпусу №1 НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів,
    гімназія" по вул. Соборності, 9 в м. Славута Хмельницької області;
  • капітальний ремонт (термомодернізація, ремонт та утеплення покрівлі)
    будівлі дошкільного навчального закладу №9 «Теремок» по вул. Козацька, буд. 39 в м. Славута Хмельницької області;
  • капітальний ремонт - термомодернізація будівлі навчального корпусу
    загальноосвітньої школи I-III ступенів №3 по вул. Марії Лисенко, буд. 2 А в м. Славута Хмельницької області;
  • капітальний ремонт тротуару по вул. Миру в м. Славута Хмельницької
    області;
  • реконструкція під’їзних шляхів до індустріального (промислового) парку
    «Славута» в м. Славута Хмельницької області;
  • капітальний ремонт - термомодернізація будівлі дошкільного навчального
    закладу ясел-садка №6 «Золота рибка» по вул. Миру, буд.6 в м. Славута, Хмельницької області;
  • реконструкція вул. Звитяги м.Славута, Хмельницької області;
  • капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Богдана Хмельницького (на ділянці від Данила Галицького до вулиці Ярослава Мудрого) в м. Славута Хмельницької області;
  • капітальний ремонт даху гімназії №4 в м. Славута Хмельницької області;
    Будівництво каналізаційних мереж мікрорайону «Південний» в м. Славута Хмельницької області;
  • нове будівництво артезіанської свердловини в селі Варварівка Славутської
    міської територіальної громади Хмельницької області.
    Діяльність підприємств комунальної форми власності
    Комунальне господарство є однією з найважливіших сфер діяльності, від ефективності роботи якої залежить життєдіяльність громади.
    Комунальними підприємствами міської ради надавалися послуги із забезпечення життєдіяльності населення, але їх фінансовий стан не в повній мірі забезпечує потреби їх розвитку.
    За підсумками 2023 року в громаді здійснюють діяльність 4 комунальних підприємств. Найбільшими за обсягами реалізації робіт і послуг є КП «Славутське ЖКО», Славутське управління водопровідно-каналізаційного господарства та КП «Славута-Сервіс», які надавали послуги споживачам з централізованого тепло-, водопостачання і водовідведення та послуги з управління твердими побутовими відходами.
    За фінансово-економічними показниками найбільшу питому вагу у діяльності КП «Славутське ЖКО» займає діяльність з постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря, до якої відноситься ліцензована діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії та надання послуг з постачання теплової енергії.
    Станом на 01.10.2023 року на балансі ЖКО рахується 14 діючих котелень, які опалюють 202,7 тис.кв.м. площі, що на 2,4 тис.кв.м. менше, ніж у відповідному періоді 2022 року, в тому числі по групах споживачів: населення – на 1,1 тис.кв.м (та становить 157,5 тис.кв.м), інші – на 1,3 тис.кв.м.(та становить 45,2 тис.кв.м.). Загальна опалювальна площа зменшується у зв’язку із відключенням споживачів від мереж централізованого опалення.
    Обсяг корисного відпуску теплової енергії за звітний період склав –12,7 тис.Гкал., в т.ч.: населенню – 10,4 тис.Гкал., інші групи споживачів – 2,3 тис.Гкал., Даний обсяг залишився на рівні показника відповідного періоду 2022 року.
    За 9 місяців 2023 року спожито енергоресурсів, а саме:
    - природного газу у кількості – 2103,2 тис.куб.м, що на 12,6 тис.куб.м більше, ніж у відповідному періоді 2022 року.
    Враховуючи обсяги фактичного споживання природного газу підприємство понесло витрат на придбання паливо разом із послугами з розподілу за 9 місяців 2023 року у сумі – 24145,9 тис. грн, в тому числі Обсяг І (фіксований)– 18185,6 тис. грн., Обсяг ІІІ (фіксований) – 1130,8 тис. грн. та Обсяг ІІ – 4829,5 тис. грн..
    Споживання електроенергії – 665,9 тис. кВт.год. збільшилося на 22,3% у зв’язку із тривалішим опалювальним періодом, витрати склали– 3316,9 тис.грн., та перевищили показник минулого року на 39,5% ( середньозважена ціна за 9 місяців 2022 року – 5,24 грн/кВт.год. за 9 місяців 2023 року – 5,98/кВт.год.
    Станом на 01.10.2023 року ціна на електроенергію складає – 7,48 грн/кВт.год.
    Споживання води склало - 599 куб.м. та залишилося в обсягах в межах попереднього звітного періоду. Витрати в гривневому еквіваленті склали – 29,3 тис.грн, що на 7,8% більше ніж за 9 місяців 2022 року. Даний ріст виник із-за підвищення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення: у 2022 році відповідного звітного періоду тариф складав – 48,70 гн/м3, а у 2023 році - 61,80грн/м3.
    Доходи за послуги з теплової енергії та послуг з постачання теплової енергії за 9 місяців 2023 року склали – 28215,3 тис.грн, з них фактично оплачено – 32258,2 тис.грн , що на 3640,6 тис.грн більше від нарахованих доходів. Відсоток оплати склав –112,7%.
    Витрати за 9 місяців склали – 34191,5 тис.грн , збиток склав – 5976,2 тис.грн, який відноситься на різницю в тарифах.
    Славутське УВКГ
    Підприємство є комунальною власністю Славутської міської територіальної громади. Основним завданням підприємства забезпечення населення, підприємств, установ, організацій послугами з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.
    Джерелом водопостачання міста Славута є артезіанська вода, яка добувається з свердловин двох водозаборів підземних вод: «Південний» та «Центральний», які налічують 14 свердловин продуктивністю 12 тис. м. куб./добу. Система водовідведення складається із самопливних колекторів, 10 каналізаційно-насосних станцій (КНС) і ГКНС , напірних трубопроводів та каналізаційних очисних споруд (КОС). Кількість споживачів налічує 14 612 абонентів.
    За 9 місяців 2023 року Славутське управління водопровідно-каналізаційного господарства надало послуг по водопостачанню та водовідведенню на суму 32 014,9 тис. грн.
    За 2023 р. надано послуг з водопостачання 643,2 тис. м.куб., водовідведення – 517,0 тис. м.куб.. Фактично оплачено за послуги по водопостачанню та водовідведенню – 30 690,9 тис.грн , відсоток оплати склав –95,9%.
    Фактичні витрати становлять 33 004,00 тис.грн., що на 5 504,0 тис.грн. та 20,0% більше ніж за 9 місяців попереднього року. Збиток склав 1 036,0 тис.грн.
    Споживання електроенергії станом на 01.10.2023р. 1 787,4 тис. кВт*год., витрати склали 11 788,4 тис.грн. що на 34,12% більше ніж аналогічний період попереднього року, яке пов’язане з постійним зростанням ціни. Відповідно до укладеного договору про постачання електричної енергії споживачу від 29.12.2022р. №21100023 ціна електричної енергії становила з урахування тарифу на послуги передачі та розподілу 6,20 грн. за 1 кВт*год. З квітня 2023р. ціна зросла до 6,26 грн. , з липня- 6,62 грн, з серпня- 7,55 грн., з вересня- 7,74 грн. за 1 кВт*год (середньозважена ціна становить 6,59 грн. за кВт*год).
    Дебіторська заборгованість за послуги по водопостачанню та водовідведенню станом на 01.10.2023 року складає 5 050,8 тис.грн. та збільшилася порівняно із показником попереднього звітного періоду 2023 року на – 1450,0 тис.грн. Дебіторська заборгованість з різниці в тарифах за послуги по водопостачанню та водовідведенню станом на 01.09.2023 року складає – 2 500,4 тис.рн., в тому числі узгоджена Територіальною комісією 1 282,0 тис.грн.
    КП «Славута – Сервіс»
    Станом на 01 жовтня 2023 року надано послуг з поводження з побутовими відходами для 13701 абонента, що на 67 абонентів більше ніж на початок року. Охоплено нарахуваннями за надані послуги 99,1% домогосподарств. Забезпечено перевезення та захоронення 37654 м3 побутових відходів, в т.ч. 29398 м3 від населення та 8256 м3 від інших споживачів, роздільно зібраних відходів (ПЕТ) -22,3т.
    За звітний період за вивіз та захоронення сміття нараховано доходів на суму – 7886,3тис. грн., тоді як собівартість наданих послуг з поводження з побутовими відходами на 01 жовтня 2023 року становить 7710,8 тис. грн., отримано прибутку від даного виду діяльності 175,4 тис. грн.
    Від реалізації інших послуг (автопослуг, ритуальних послуг, робіт, оренди та інших послуг) нараховано доходу за звітний період 1782,2 тис. грн., витрати пов’язані з наданням таких послуг склали 1660,7 тис. грн. Від даного виду діяльності отримано прибуток в сумі 121,5 тис.грн.
    За цільовим призначенням підприємством за звітний період спрямовано фінансування на виконання програм:
  • «Організація благоустрою населених пунктів» - 16672,8 тис.грн.;
  • «Регулювання чисельності безпритульних тварин» - 450,0 тис.грн.;
  • «Утримання та розвиток автомобільних доріг» - 2321,2 тис. грн.;
  • «Інші заходи громадського порядку та безпеки» - 19,3 тис.грн.;
  • «Природоохоронні заходи» - 52,6 тис.грн.
  • «Підтримка квартальних комітетів» - 105 тис.грн.

Витрати на виконання програми «Організація благоустрою населених пунктів» за 9 місяців розподілились наступним чином:

  • забезпечення функціонування мереж зовнішнього освітлення, витрати – 1924,0 тис. грн., в т.ч. 471 тис. грн.- сплата за спожиту електроенергію вуличного освітлення;
  • витрати на утримання об’єктів благоустрою склали 4372,2 тис.грн.;
  • на поточне утримання дорожньої інфраструктури спрямовано 3687,7 тис.грн.;
  • проведено робіт з прибирання та санітарної очистки вулиць на 4241,8 тис.грн;
  • витрати на утримання об’єктів зеленого господарства – 1999,1 тис.грн.
  • на утримання кладовищ спрямовано 744,5 тис.грн.;
  • витрати на благоустрій с. Голики та Варварівка склали 414 тис.грн;
  • на утримання лісового господарства спрямовано 588,6 тис.грн.;
  • витрати на утримання тварин склали 641,2 тис. грн.;
  • утримання парку і пляжу - 219,8 тис. грн.

На виконання програми «Утримання та розвиток автомобільних доріг проведено ямковий ремонт 27 вулиць міста, відновлено 3295м2 асфальтного покриття, здійснено щебеневу підсипку 33 вулиць міста, холодним асфальтом проведено ямковий ремонт 17 вулиць.

Фінансовим результатом діяльності підприємства за 9 місяців 2023 року за балансовою звітністю став збиток в сумі 739,4 тис.грн.

Протягом звітного періоду КП «Славута-Сервіс» здійснило оплату податків та зборів до державно-цільових фондів на суму 5821,9 тис.грн.

Дебіторська заборгованість на кінець звітного періоду становить 2575,2тис. грн., кредиторська заборгованість 977,0 тис. грн.

Тарифна політика

Систематично проводилась робота щодо перевірки економічного обґрунтування витрат на комунальні послуги та підготовки рішень щодо перегляду тарифів.

Комунальне підприємство “Славутське ЖКО” провело розрахунки тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) на новий 2023-2024 опалювальний період на рівні економічно обгрунтованих витрат, однак застосовує до групи споживачів “населення” на рівні тарифів, що діяли до 24.02.2022 року. Різниця в тарифах буде покрита з державного бюджету відповідно до вимог спеціального Закону.

Протягом 2023 року на виконання вимог нового Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 №2189-VIII та інших нормативно-правових актів Славутським УВКГ проводилось коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізоване водовідведення з метою приведення вартості послуг до рівня їх економічно обґрунтованих витрат. Проведено їх коригування в зв’язку із підвищенням складових тарифу - мінімальної заробітної плати та зростанням цін на енергоносії. Затверджено 5 рішень виконавчого комітету Славутської міської ради.

Двічі проводилось коригування вартості послуг з поводження з твердими побутовими відходами, поданих на затвердження КП «Славута- Сервіс», у зв’язку із підвищенням цін на пальне та мінімальної заробітної плати.

У листопаді 2023 року проведено перегляд тарифів на ритуальні послуги для КП «Славута- Сервіс».

Рішенням виконавчого комітету Славутської міської ради від 21.12.2023 р. №369 затверджено тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 2024 рік.

Підприємництво та регуляторна політика

Мале і середнє підприємництво є основою економіки громади. І його роль визначається часткою підприємств до загальної кількості зареєстрованих підприємств у громаді і вона становить 100%, оскільки в громаді зареєстровано суб’єктів малого підприємництва - 118, а суб’єктів середнього підприємництва - 21, великих підприємств на території громади немає. Фізичних осіб - підприємців -1669. Всього кількість малого та середнього підприємництва становить 1808 одиниць.

Наступним вагомим показником малого та середнього підприємництва є визначення кількості малих та середніх підприємств до кількості проживаючих у громаді і він становить 40 підприємств на 10 тисяч населення.

Чисельність зайнятих у суб’єктів середнього та малого підприємництва становить у суб’єктів середнього підприємництва – становить понад 86% до загальної кількості найманих працівників, у суб’єктів малого підприємництва – понад 13% до загальної кількості найманих працівників.

Відповідно планів діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2023 рік, затверджених рішенням Славутської міської ради від 07.12.2022 року №3-22/2022 (із змінами) та рішенням виконавчого комітету Славутської міської ради від 19.01.2023 року у 2023 році було заплановано розробити та затвердити 6-ть проєктів рішень Славутської міської ради та її виконавчого комітету.

Протягом року було проведено відповідні процедури та прийнято 3-и рішення Славутської міської ради та 1-не рішення виконавчого комітету Славутської міської ради. Два проєкти регуляторних актів, запланованих до розгляду, не були прийняті у зв’язку із необхідністю їх доопрацювання через змінами у законодавстві.

Регуляторним органом - Славутською міською радою затверджено План підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік до якого на даний час включено один проєкт регуляторного акта - проєкт рішення Славутської міської ради.

Ведеться та постійно оновлюється реєстр діючих регуляторних актів, який станом на 01.01.2024р. включає 19 рішень міської ради та її виконавчого комітету.

За 2023 рік здійснено повторні та періодичні відстеження 4-х регуляторних актів та оприлюднені звіти про результати відстеження.

Постійно надавалася консультативна допомога підприємствам громади та суб’єктам підприємницької діяльності. Розглядалися заяви та звернення громадян.

Споживчий ринок

Виконавчим комітетом Славутської міської ради проводиться робота щодо розширення та вдосконалення мережі підприємств торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг. З метою оновлення даних щодо мережі закладів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг була створена робоча група з інвентаризації таких закладів та надання консультативно –роз’яснувальної допомоги суб’єктам господарської діяльності.

На території громади функціонує більше 450 об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг різних форм власності.

Відповідно до повноважень виконавчим комітетом Славутської міської ради встановлюється за погодженням з власником зручний для населення режим роботи підприємствам торгівлі та ресторанного господарства у разі звернення суб’єкта господарювання.

Проводиться моніторинг цін на основні соціально значущі продовольчі товари в роздрібній мережі та на продовольчому ринку; забезпечуються оптимальні закупівельні ціни на продукти харчування для бюджетних закладів громади (ціни не вище середніх цін по регіону).

НАПРЯМ 4. СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ КОМУНАЛЬНОЮ ВЛАСНІСТЮ

Управління земельними ресурсами

За січень - вересень 2023 року відділом з питань регулювання земельних відносин за результатами розгляду фізичних та юридичних осіб було надано 205 адміністративних послуг та опрацьовано 95 звернень фізичних та юридичних осіб.

Відповідно до чинного законодавства було підготовлено до розгляду постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, комунального майна та адміністративно-територіального устрою:

253 проектів рішень по земельним питанням а саме:

  • щодо надання дозволу на виготовлення технічної документацій та проєктів
    землеустрою земельних ділянок у власність, оренду, сервітутів та постійне користування - 75 проєктів;
  • про затвердження технічної документації із землеустрою щодо передачі
    земельної ділянки безоплатно у власність оренду, сервітутів та постійне користування - 86 проєктів;
  • про поновлення договорів оренди земельних ділянок - 27 проєктів;
  • про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення
    -10 проєктів;
  • про проведення земельних торгів у формі електронного аукціону з
    продажу та передача яких здійснюватиметься в оренду на конкурентних засадах (земельних торгах) - 13 проєктів;
  • про внесення змін в рішення міської ради - 9 проєктів;
  • про припинення права користування земельної ділянки - 7 проєктів;
  • про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки - 8 проєктів;
  • про надання дозволу на розроблення технічної документації із
    землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок - 7 проєктів ;
    щодо затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної
    ділянки зі зміною цільового призначення земельної ділянки - 4 проєкта ;
  • про затвердження Договорів купівлі-продажу земельної ділянки
    несільськогосподарського - 7 проєктів.
    Відповідно повноважень ведеться Реєстр договорів оренди землі та особистого строкового сервітуту.
    Станом на 01.12.2023 нараховується 337 діючих договорів: з них 301 договори оренди землі та 36 договорів строкового сервітуту. Площа земельних ділянок, що перебуває в користуванні (оренда та строковий сервітут) складає – 994956 га. В тому числі 4 договори оренди земельних ділянок були укладені на конкурентних засадах (на земельних торгах) в сумі 138 000 грн. в рік орендної плати.
    Станом на 01.12.2023 року було продано 10 земельних ділянок під об’єктами нерухомого майна на загальну суму 1 824 710 грн., та 2 земельні ділянки шляхом продажу на земельних торгах (аукціоні) на загальну суму 826 500 грн.
    Проведено 9 конкурсів по відбору суб’єктів оціночної діяльності та укладено 10 договорів оплати авансового внеску в рахунок ціни земельної ділянки.
    Проведено роботу щодо оформлення земельних ділянок під об’єктами енергопостачання. В результаті протягом січня вересня 2023 року оформлено 24 земельні ділянки під опорами ЛЕП та трансформаторними підстанціями.
    Здійснено роботи щодо заключення договорів про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, в результаті укладено 8 договорів.
    Розглянуто 23 звернення громадян щодо вирішення земельних спорів, (встановлення меж земельних ділянок, вирішення земельних спорів, додержання громадянами правил добросусідства, обміри та ін.), в результаті чого роз’яснення та рекомендації, вирішено спірні питання.
    За результатами виявлення використання земельних ділянок без правовстановлювальних документів з фізичних осіб в позасудовому порядку було стягнуто 22 000 тис. грн, шляхом укладення договорів про відшкодування безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою комунальної власності без правовстановлювальних документів у вигляді орендної плати (збитків).
    Розглянуто 125 документацій із землеустрою розроблених фізичними особами підприємцями та юридичними особами, які мають у своєму складі сертифікованих землевпорядників та в результаті чого здійснено погодження меж земельних ділянок, суміжним землевласником яких є територіальна громада в особі Славутської міської ради.
    Проводиться робота щодо продажу прав оренди на земельних торгах, а саме виготовляється документація щодо відведення земельних ділянок для продажу права оренди на електронному аукціоні.
    Проведено формування та реєстрацію прав 34 земельних ділянок за територіальною громадою вільних земельних ділянок для продажу прав на земельних торгах.
    За звітний період до Книги реєстрації звернень учасників бойових дій та осіб прирівняних до них, яким першочергово відводитимуться земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва внесені 37 осіб. Всього зареєстровано 806 осіб.
    Управління об’єктами комунальної власності
    Славутською міською радою та її виконавчими органами здійснюється робота щодо ефективного використання комунального майна.
    Сформовано та щорічно поновлюється Перелік об’єктів нерухомого комунального майна, що перебувають на балансах підприємств, установ, закладів комунальної форми власності, який затверджений рішенням Славутської міської ради від 07.12.2022 № 29-22/2022.
    Щодо об’єктів комунального майна ведуться реєстри договорів оренди, позички та про встановлення сервітутів. Станом на сьогодні - 59 діючих договорів оренди комунального майна, укладених за результатами проведення аукціонів через електронну торгову систему, а також які укладені без проведення аукціону із суб’єктами, що мають право на отримання в оренду комунального майна без проведення аукціону відповідно до ст.15 Закону України “Про оренду державного та комунального майна”.
    Договори оренди, строк дії яких завершився під час дії воєнного стану, вважаються автоматично продовженими на підставі постанови Кабінету Міністрів України №634 від 27.05.2022 (далі - Постанова) на період дії воєнного стану та протягом чотирьох місяців з дати припинення чи скасування воєнного стану, крім випадку передбаченого цією Постановою. У зв’язку із чим усім орендарям та балансоутримувачам таких договорів оренди направлено відповідні листи із роз’ясненнями згідно чинного законодавства.
    Приміщення комунальної власності використовуються для надання медичних послуг, освітніх послуг, під офіси, магазини, аптечні пункти, для здійснення побутового обслуговування населення в різних напрямках (надання швейних послуг, ремонт взуття, перукарні, виготовлення ключів тощо).
    Шляхом передачі комунального майна в оренду на пільгових умовах (за 1 грн в рік) міська рада забезпечує функціонування органів державної влади та організацій, які необхідні жителям територіальної громади: КНП «Хмельницька обласна лікарня» з метою розміщення філії Центру екстракорпоральної детоксикації, ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області, Славутський відділ обслуговування громадян (сервісний центр) ГУ Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, Відділ державної реєстрації актів цивільного стану (РАЦС), Хмельницький обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області, Управління соціального захисту населення Шепетівської РДА, Славутське управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та інші. Зазначені організації функціонують безпосередньо в нашому місті і забезпечують потреби жителів громади.
    Об’єкти комунального майна територіальної громади використовуються інтернет-провайдерами та підприємством зв’язку на підставі 11 договорів. Протягом звітного періоду Відділом підготовлено 5 додаткових угод до діючих договорів про встановлення сервітуту.
    Кошти за користування комунальним майном згідно з договорами про встановлення сервітутів надходили до міського бюджету.
    Станом на 01.11.2023 року від оренди комунального майна та використання комунального майна згідно з договорами про встановлення сервітутів до бюджету громади надійшли кошти в сумі 769 152,01 грн.
НАПРЯМ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ
 
Охорона навколишнього середовища
З квітні 2023 року проведено місячник з озеленення, благоустрою та санітарної очистки Славутської міської територіальної громади в ході якого ліквідовано 6 несанкціонованих сміттєзвалищ, на яких зібрано 534,3 м3 побутових відходів, висаджено 143 саджанців дерев, висаджено 34,3 тис розсади квітів, та 300 шт. троянд, знято 60 аварійних дерев, для 537 дерев сформовані крони, 105 дерев очищені від омели, регулярно проводилася саночистка 12,5 тис.м2 берегів водойм.
Здійснюється подальше впровадження роздільного збору твердих побутових відходів на території Славутської міської територіальної громади, де встановлено 144 контейнерних майданчиків на яких розміщено 528 євро-контейнерів для збору твердих побутових відходів, з них: 372 євро-контейнерів для збору змішаних твердих побутових відходів; 143 євро-контейнери для роздільного збору ПЕТ пляшок; 7 євро-контейнерів для роздільного збору скла; 6 євро-контейнерів для роздільного збору паперу.
За звітний період приведено в належний санітарний стан полігон для знешкодження твердих побутових відходів та забезпечено його експлуатацію у відповідності з санітарно-гігієнічними вимогами за встановленою технологією. Вказаний полігон знаходиться на території площею 8 га.

Охорона громадського порядку
Протягом 2023 року, відділом муніципальної інспекції управління житлово-комунального господарства, енергозбереження, благоустрою та громадського порядку забезпечено охорону громадського порядку та благоустрою на території Славутської міської ТГ у взаємодії з Славутським відділенням поліції №1 Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області та виконано наступні завдання:
  • обстежено, опрацьовано, погоджено з відповідними установами,
    організаціями та видано 89 дозволів на порушення об'єктів благоустрою в м. Славута;
  • складено 38 протоколів про адміністративне правопорушення, які
    направлено на розгляд до адміністративної комісії (загальна сума накладених штрафів 16660 грн.);
  • надано 229 попереджень про усунення порушень;
  • інспекторами спільно із структурними підрозділами виконавчого комітету Славутської міської ради прийнято участь в 217 комісійних обстеженнях;
  • спільно з працівниками Славутського відділення поліції №1
    Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області проводяться постійні патрулювання на території Славутської МТГ. Працівники відділу приймають участь у попередженні, запобіганні та припинені правопорушень, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку у встановленому законодавством порядку на території Славутськоï громади. Проведено 73 денних та 92 вечірніх спільних патрулювань;
  • працівники відділу муніципальної інспекції спільно із працівниками
    поліції приймали участь у охороні громадського порядку під час проведення масових заходів;
  • на постійному контролі знаходяться об’єкти приміщення ЗБВ, об’єкти
    міського парку, місце забору піску;
  • здійснюється контроль за проведенням земляних робіт з подальшим
    впорядкуванням порушених об’єктів благоустрою;
  • проводиться робота по контролю надання житлово-комунальних послуг
    населенню та санітарній очистці громади, підтриманням чистоти та порядку, озелененням, охороною зелених насаджень, створенням місць відпочинку громадян, утриманням в належному стані закріплених та прилеглих територій до належних суб’єктам господарювання, установам, організаціям будівель, споруд;
  • здійснюється контроль з благоустрою території водоохоронних зон і прибережних смуг річки Богушівка та річки Горинь та виявлення фактів незаконного вилову водних біоресурсів під час нересту та забороненими знаряддями вилову.

Техногенна безпека

Протягом поточного року основні зусилля системи цивільного захисту були зосереджені на підготовці органів управління цивільного захисту, підприємств, установ, організацій та проведення конкретних заходів попередження найбільш можливих надзвичайних ситуацій соціального та воєнного характеру, техногенного та природного характеру.

На виконання Кодексу цивільного захисту, Постанов Кабінету Міністрів України, наказів і директив Цивільного захисту України а також розпоряджень голови Хмельницької обласної військової адміністрації, міського голови, плану основних заходів та плану на особливий період виконувались наступні заходи:

Створено резерв засобів індивідуального захисту органів дихання та препарату стабільного йоду для непрацюючого населення громади на 100% від потреби.

Населення громади укривається в сховищі, протирадіаційних укриттях, та в укриттях найпростішого типу. На території громади розташовано 1 сховище, 19 протирадіаційних укриттів та 21 укриття найпростішого типу. Всі захисні споруди цивільного захисту комунальної власності приведено та утримано в стані «Готові» до укриття населення. Додатково в поточному році підготовлено 10 найпростіших укриттів та поставлено на облік. Для утримання захисних споруд цивільного захисту Славутської міської територіальної громади в стані «Готові» до укриття населення протягом року освоєно 4840,76 тис. грн. Розроблено інтерактивну карту захисних споруд цивільного захисту з якою можна ознайомитись на офіційному сайті Славутської міської ради та її виконавчого комітету.

На території громади працює 14 сирен з яких 9 сирен автоматичного запуску та 5 ручного. Організовано цілодобову роботу телеграм каналу «Славутська територіальна громада», який здійснює інформування населення громади про можливі надзвичайні ситуації.

На обласних курсах підвищення кваліфікації керівників і фахівців з питань цивільного захисту пройшло навчання 5 із 5 запланованих працівників, що складає 100 %, загальна оцінка «відповідає вимогам».

Станом на 01.12.2023 року робота комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій була спрямована на зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій військового, техногенного та природного характеру. Проведено 7 засідань комісії на яких розглянуто 16 питань.

Враховуючи надзвичайну ситуацію що сталась 25.10.2023 року в наслідок повітряного удару російською федерацією, з метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації утворено комісію з обстеження пошкоджених об'єктів.

Станом на 21.12.2023 до Центру надання адміністративних послуг звернулися 1812 громадян. Пошкодження зазнали понад 62 суб'єкти господарювання комунальної та приватної форми власності в яких пошкоджено понад 968 об'єктів. Продовжується робота по обстеженню приватних домоволодінь (квартири, присадибні будинки). Попередній розрахунок нанесеної шкоди становить 46 827,0 тис. грн.

Організована робота з питань створення та функціонування 10 пунктів незламності у відповідності до вимог Порядку організації та функціонування пунктів незламності, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17.12.2022 року №1401.

ІІ. ЦІЛІ ТА ПРІОРИТЕТИ ЕКОНОМІЧНОГО, СОЦІАЛЬНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ У 2024 РОЦІ

Цілями та пріоритетами економічного, соціального та культурного розвитку Славутської громади у 2024 році є, 4 забезпечення сталого людського розвитку та створення умов для збереження життя мешканців громади в умовах воєнного стану шляхом завершення відновлення зруйнованої та пошкодженої виробничої, соціальної, інфраструктури, створення безпечних умов для життєдіяльності населення, подальший розвиток системи надання якісних та доступних освітніх, медичних, соціальних послуг, у тому числі внутрішньо переміщеним особам, сприяння соціальній адаптації захисників та захисниць України, що повертаються з війни, подальшої модернізації об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери для підвищення їх енергоефективності, забезпечення належного функціонування транспортної і комунальної інфраструктури, подальшого оновлення економічного потенціалу громади за рахунок підтримки бізнесу та стимулювання інвестиційної діяльності, що передбачає збереження існуючих та створення нових робочих місць.

Отже, пріоритетними напрямами розвитку у 2024 році визначено:

вжиття заходів цивільного захисту населення, забезпечення оборони та громадської безпеки;

продовження відновлення та розвитку виробничої, соціальної та дорожньої інфраструктури;

забезпечення комфортного життя населення громади шляхом поліпшення умов функціонування закладів освіти, охорони здоров’я, культури та спорту з урахуванням вимог безбар’єрності, підвищення якості надання комунальних послуг, стимулювання впровадження в громаді новітніх енергоефективних технологій та енергозберігаючих заходів, насамперед, на об’єктах житлово комунальної та бюджетної сфери;

підвищення якості надання послуг соціальних захисту населення, насамперед здійснення всебічної підтримки внутрішньо переміщених осіб, соціальної реабілітації осіб з інвалідністю, підтримки сім’ї та молоді, захисту прав дітей, створення умов для соціально-психологічної реабілітації звільнених у запас військовослужбовців Сил оборони України;

забезпечення стабільного функціонування економіки шляхом сприяння ефективній роботі промислових підприємств громади, забезпечення ефективного використання суб’єктами малого та середнього бізнесу можливостей державної підтримки, полегшення їх доступу до фінансових ресурсів, стимулювання інвестиційної діяльності, у першу чергу, за рахунок розбудови інфраструктури індустріального парку, підтримки реалізації інвестиційних проєктів;

відтворення та збереження екосистем, поліпшення стану навколишнього природного середовища;

забезпечення наповнюваності бюджету, раціонального використання бюджетних коштів, відновлення економіки громади та стабільна робота систем забезпечення життєдіяльності громади.

ІІІ. ОСНОВНІ ШЛЯХИ РОЗВ’ЯЗАННЯ ГОЛОВНИХ ПРОБЛЕМ РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ І СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ ТА ДОСЯГНЕННЯ ПОСТАВЛЕНИХ ЦІЛЕЙ

 Основні завдання Програми полягають у:

  • сприяти забезпеченню гідних умов життя громадян;
  • впроваджувати нові енергозберігаючі технології;
  • створити позитивної тенденції, щодо залучення вітчизняних та іноземних інвестицій;
  • сприяти суб`єктам господарювання у реалізації інвестиційних проектів,
    спрямованих на створення нових робочих місць, освоєння передових технологій;
  • сприяти забезпеченню подальшого розвитку малого і середнього
    підприємництва, підвищення їх ролі у соціально-економічному житті громади;
  • забезпечити населення якісними комунальними послугами;
  • здійснити природоохоронні заходи, щодо призупинення погіршення стану навколишнього природного середовища: поліпшення якості питної води та водовідведення, впорядкування утилізації твердих побутових відходів;
  • забезпечити надання якісних соціальних послуг та адміністративних
    послуг соціального характеру та їх доступності;
  • налагоджувати міжмуніципальної співпраці.
     Очікувані результати:
  • забезпечення створення фінансової основи для планомірного досягнення стратегічних цілей Славутської міської ТГ;
  • стабільне функціонування бюджетної системи;
  • збільшення надходження платежів до бюджету;
  • залучення інвестицій для розвитку громади;
  • проведення інвентаризації комунального майна та земельних ділянок;
  • упорядкування комунального майна, забезпечення контрольованості та підвищення ефективності його використання;
  • підвищення відповідальності керівників об’єктів комунальної власності;
  • розвиток інфраструктури та інженерних мереж громади;
  • створення умов для підтримки підприємництва;
  • сприяння забезпеченню здорового способу життя населення;
  • покращення якості освіти;
  • покращення якості надання медичних послуг;
  • забезпечення комплексного підходу до вирішення питання підтримки соціально незахищених верств населення;

IV. Фінансові ресурси

4.1.Податково-бюджетна політика

Бюджетна політика громади ґрунтується на підставі норм Податкового і Бюджетного кодексів України зі змінами та інших законодавчих актів.

Основною метою діяльності міської влади у сфері бюджетної політики є забезпечення всіма учасниками бюджетного процесу (виконавчими органами Славутської міської ради, податковими та іншими контролюючими органами) виконання запланованих показників надходжень доходів до бюджету громади та підвищення ефективності використання бюджетних коштів проведення ефективної податково-бюджетної політики, забезпечення прозорої та ефективної системи управління бюджетними ресурсами громади.

Проблемні  питання:

  • запровадження воєнного стану в Україні привело до спаду виробництва,
    мобілізація працюючих на підприємствах та почасти призупинення виробничого процесу на невизначений період, що призводить до втрат податку на доходи фізичних осіб;
  • втрати податку на доходи фізичних осіб, що відбуваються через
    неоднозначність окремих норм Податкового кодексу України, Господарського кодексу України та неповну узгодженість з іншими нормативно-правовими актами України;
  • окремі суб’єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність на
    території міської територіальної громади, проте не зареєструвались в Славутській ОДПІ платниками окремих податків та зборів, оскільки не мають статусу відокремленого підрозділу;
  • ряд платників, які безпідставно змінили місце реєстрації та сплачують
    основні бюджетоутворюючі податки (податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок тощо) в бюджет інших адміністративно – територіальних одиниць, хоча місце здійснення їх діяльності не змінилось;
  • втрати бюджету поступлень плати за оренду землі від фізичних та
    юридичних осіб в зв’язку з викупом земельних ділянок;
  • уповільнення темпів економічного розвитку, спричинене запровадженням
    в Україні воєнного стану, що призводить до зменшення надходжень до бюджету громади;
  • виплата заробітної плати нижче встановленого законодавством рівня.
    Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році
  • забезпечити зростання обсягів надходжень до бюджету та виконання
    доходної частини бюджету громади;
  • скоротити податковий борг до місцевого бюджету, покращення
    претензійної роботи;
  • удосконалити мережу та штатів бюджетних установ;
  • посилbти відповідальності керівників комунальних підприємств та

бюджетних установ громади за споживанням енергоносіїв та впровадження (дотримання) заходів з енергозбереження;

  • підвищити рівень ефективності роботи керівників бюджетних установ
    щодо розширення джерел та обсягів формування власних надходжень (спеціального фонду кошторису);
  • головним розпорядникам бюджетних коштів вжити необхідних заходів
    щодо цільового економного та ефективного використання бюджетних коштів і збереження комунального майна.
    Кількісні та якісні показники ефективності реалізації
    Показники Одиниця виміру 2022
    звіт
    2023
    очікувані
    2024
    прогноз
    2023/
    2022,%
    Обсяг надходжень податків і зборів, обов’язкових платежів, що зараховуються в бюджет міської територіальної громади*, в т.ч. млн. грн. 226,549 248, 436 287,104 109,7
    - до загального фонду (без трансфертів) млн. грн. 207,838 231, 962 253,023 111,6
    - до спеціального фонду (без трансфертів) млн. грн. 18,711 16, 474 34,080 88,0
    Очікувані результати:
  • забезпечення своєчасних і в повному обсязі надходжень податків, зборів
    (обов’язкових платежів) до бюджетів усіх рівнів відповідно до запланованих показників, зокрема за рахунок легалізації виплати заробітної плати, погашення заборгованості по заробітній платі та податкового боргу по податках, сплати податку на доходи фізичних осіб  суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Славутської міської територіальної громади.
    V. РИНКОВІ ПЕРЕТВОРЕННЯ
    5.1. Розвиток підприємництва та регуляторна політика
    Вже майже два роки український бізнес працює в умовах повномасштабної війни. Не дивлячись на численні проблеми він не тільки вистояв, але й почав досить активно розвиватись у 2023 році. Про це свідчить ряд досліджень та опитувань проведені органами виконавчої влади Славутської міської ради. Для підготовки проектної пропозиції були проведені передпроектні дослідження з метою вивчення потреб місцевого бізнесу. За результатами проведених індивідуальних зустрічей з керівниками середніх підприємств громади було виявлено, що 42% бізнесів мають потреби в розширенні своїх потужностей на території громади, потребують виробничих площ із відповідною інженерною інфраструктурою (електроенергія, вода, водовідведення та інше).
    Було проведено круглий стіл за участі 15-ти представників малого бізнесу громади, на якому обговорено можливості для розвитку бізнесу на території індустріального парку «Славута», представлено діючі програми та інструменти підтримки бізнесу. За результатами зустрічі 3 суб’єкти господарювання виявили зацікавленість у започаткуванні діяльності на території індустріального парку.
    Проблемні питання:
  • нерозвиненість інфраструктури підтримки підприємництва та недостатнє
    державне стимулювання її розвитку;
  • дефіцит власних фінансових ресурсів у суб’єктів малого та середнього
    підприємництва та висока вартість кредитів, що надаються фінансово-кредитними установами.
  • відсутність прозорого та стабільного правового середовища (підприємців
    хвилює не стільки недосконалість законодавства, скільки можливість його неоднозначного трактування);
  • здорожчання електроенергії, послуг з водопостачання та теплопостачання;
  • залучення і збереження кадрів;

Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:

  • сприяти адаптації бізнесу до роботи в умовах подолання наслідків
    збройної агресії;
  • сприяти формуванню та розвитоку конкурентоспроможної громади,
    зручної для бізнесу та привабливої для інвестицій, забезпеченню зайнятості населення, підтримці та розвитоку підприємництва у пріоритетних сферах.
    Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей:
  • виконання завдань Програми підтримки підприємництва у Славутській
    міській територіальній громаді на 2024-2026 роки;
  • забезпечення прозорого обговорення проєктів регуляторних актів
    виконавчого органу Славутської міської ради (в т.ч. із застосуванням Методики оцінки витрат та економічних вигід та М-Тесту);
  • проведення навчальних семінарів, тематичних зустрічей для розробників
    проєктів регуляторних актів з питань реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності;
  • виконання заходів з відстеження результативності регуляторних актів,
    здійснення перегляду регуляторних актів, ведення реєстру регуляторних актів;
  • розробка та подання на розгляд міської ради ініціатив щодо питань
    провадження підприємницької діяльності на території Славутської міської територіальної програми;
  • надання інформаційно-консультаційних послуг з питань започаткування
    та ведення підприємницької діяльності незайнятому населенню; правильності оформлення дозвільних документів;
  • сприяння участі представників малого та середнього підприємництва у
    міжнародних форумах, семінарах, конференціях, виставках та ярмарках;
  • проведення засідань Координаційної ради з питань розвитку
    підприємництва при виконавчому комітеті Славутської міської ради;
  • сприяння розвитку інфраструктури підтримки малого та середнього
    підприємництва;
  • гарантування прав суб’єктів малого та середнього підприємництва під час
    здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності;
  • сприяння у організація підготовки, перепідготовки та підвищення
    кваліфікації кадрів для суб’єктів малого та середнього підприємництва шляхом участі у бізнес-зустрічах, бізнес-тренінгах, семінарах.
    Серед пріоритетних напрямків розвитку управління «Центр надання адміністративних послуг»:
  • онлайн-консультування суб’єктів звернення щодо отримання
    адміністративних послуг;
  • запровадження вторинної реєстрації транспортних засобів через ЦНАП за
    договором купівлі-продажу між фізичними особами;
  • підвищення кваліфікації адміністраторів шляхом прийняття участі у
    навчальних семінарах, тренінгах тощо;
  • прийняття участі у грантових програмах щодо забезпечення потреб
    ЦНАПу;
  • контроль та звітність щодо роботи із зверненнями громадян, оновлення та
    актуалізація роботи електронних програмних продуктів.
    Кількісні та якісні показники ефективності реалізації:
    Показники Од. виміру 2022
    звіт
    2023
    очік.
    2024
    проект
    2024/
    2023,%
    Кількість зареєстрованих малих та середніх суб’єктів господарської діяльності одиниць 143 139 145 104,3
    - зареєстрованих фізичних осіб - підприємців одиниць 1683 1815 1905 105,0
    Кількість малих підприємств на 10 тис. наявного населення одиниць 40 40,1 42 104,7
    Кількість середніх підприємств на 10 тис. наявного населення одиниць 7 6,2 6,2 100,0
    Обсяг реалізованої продукції (товарів, послуг) малими та середніми підприємствами млрд. грн. 2,1 2,5 2,6 105,0
    Питома вага обсягу реалізації продукції (робіт, послуг) малих та середніх підприємств в загальному обсязі реалізованої продукції % 97,0 97,0 97,0 100,0
    Очікувані результати:
  • зростання кількості малих і середніх підприємств на 4,3 % (від загальної
    кількості суб’єктів господарювання), у 2024 році вона становитиме 145 одиниць;
  • збільшення кількості зареєстрованих фізичних осіб-підприємців на 5 %,
    вона складе 1905 осіб;
  • збільшення обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) на малих і
    середніх підприємствах на 5%, він досягне 2,6 млрд. грн.;
    VI. МЕХАНІЗМИ РЕГУЛЮВАННЯ
    6.1. Управління об’єктами комунальної власності
    Головна ціль на 2024 рік:
    Забезпечення оперативного управління та ефективного використання комунального майна з метою виконання дохідної частини бюджету Славутської міської територіальної громади від надходжень за оренду та відчуження комунального майна.
    Основні завдання на 2024 рік:
    Зміст заходу Виконавець Термін виконання Джерела та обсяг
    фінансування
    Завдання 1. Наповнення доходної частини міського бюджету від надходжень за оренду та відчуження комунального майна
    1. Забезпечення реєстрації права власності на об’єкти комунальної власності територіальної громади Відділ комунальної власності протягом року безкоштовно
    2. Недопущення втрат бюджету внаслідок несвоєчасного оформлення договорів оренди комунального майна та договорів про встановлення сервітутів або без оформлення відповідного договору Відділ комунальної власності протягом року безкоштовно
    3. Продаж об'єктів комунальної власності Відділ комунальної власності протягом року За кошти покупців, переможців аукціону
    4. Забезпечення своєчасного оформлення договорів купівлі-продажу майна, включеного до переліку об'єктів, що підлягають приватизації (відчуженню) Відділ комунальної власності протягом року За кошти покупців, переможців аукціону
    5. Забезпечення своєчасності укладення договорів оренди комунального майна та продовження строку їх дії Відділ комунальної власності протягом року -
    Очікувані результати:
  • впровадження передачі об’єктів комунального майна на електронному
    аукціоні;
  • дотримання процедури передачі на право оренди комунального майна;
  • здійснення нагляду за своєчасністю надходження орендних платежів.

Реформування власності міської територіальної громади на 2024 рік:

Показники Од.
виміру
2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
Приватизація об’єктів комунальної власності об’єкт 2 2 2 - 5 5 8
Надходження коштів до міського бюджету від приватизації комунального майна Тис.грн без ПДВ 260,2 457,4 341,6 - 91,0 3 927,4 3 981,8

6.2.Земельні відносини

Основними завданнями в сфері земельних відносин є забезпечення реалізації повноважень Славутської міської ради у галузі земельних відносин і забезпечення конституційних та законних прав громадян та юридичних осіб на землю відповідно до Земельного кодексу України та інших нормативних актів України.

Основними проблемами у сфері земельних відносин є:

  • недостатня кількість земельних масивів, придатних для розподілу між військовослужбовцями (учасниками АТО/ООС) та членами сімей загиблих військовослужбовців;
  • відсутність структури земельного фонду, зумовлена відсутністю обліку земельних ділянок за категоріями;
  • самовільне зайняття земельних ділянок комунальної форми власності;
  • користування земельними ділянками комунальної власності без оформлення відповідних документів;
  • використання земельних ділянок комунальної власності не за цільовим призначенням;
  • не визначена межа Славутської міської територіальної громади, що не дає можливості в повному обсязі забезпечувати реалізацію конституційних прав громадян на отримання у власність земельних ділянок для цілей та в межах норм чинного земельного законодавства.
    Шляхи розв'язання головних проблем у сфері земельних відносин:
  • виявлення земельних ділянок, що не використовуються з подальшим залученням їх до господарського використання;
  • сприяння процесу виготовлення землевпорядної та землеоціночної документації на земельні ділянки;
  • проведення добору земельних ділянок для подальшої їх реалізації на земельних торгах;
  • проведення земельних торгів (аукціонів) для отримання права власності та права оренди на земельні ділянки, вільні від забудови, що передбачає їх попереднє формування;
  • забезпечення проведення процедури продажу земельних ділянок під об’єктами нерухомого майна, які перебувають у приватній власності;
  • визначення меж Славутської міської територіальної громади;
  • здійснення претензійно-позовної роботи щодо:

а) звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок;

б) стягнення безпідставно збережених коштів внаслідок користування земельними ділянками комунальної власності без оформлення відповідних документів;

в) усунення порушень виконання умов договорів оренди земельних ділянок.

Головні цілі на 2024 рік:

  • підвищення ефективності планування землекористування в громаді;
  • розвиток і контроль земельного ринку;
  • запровадження заходів щодо раціонального використання та охорони

земель;

  • виготовлення проектів відведення інвестиційно привабливих земельних ділянок комунальної власності, які або права на які виставляються на земельні торги;
  • перегляд договорів оренди земельних ділянок в частині розміру орендної плати та контроль за існуючими договорами оренди, з метою недопущення переривання термінів користування;
  • робота з громадянами шляхом надання (письмово, усно) роз’яснень вимог чинного законодавства у сфері землеустрою щодо необхідності оформлення право на землю;
  • проведення робіт із встановлення меж територій Славутської територіальної громади.
    Очікувані результати:
  • збільшення надходжень до бюджету громади від плати за землю (оренди земельних ділянок та земельного податку);
  • виконання запланованих показників надходжень від продажу земельних ділянок.
    6.3.Діяльність підприємств комунальної форми власності у сфері житлово-комунального господарства
    Діяльність 4 комунальних підприємств, створених Славутською міською радою, спрямована на надання послуг із забезпечення життєдіяльності громади, зокрема, переважною більшістю з них - у сфері житлово – комунального господарства. Але їх фінансовий стан не в повній мірі забезпечує потреби їх розвитку.
    Проблемні питання:
  • значний знос основних фондів;
  • застарілість внутрішньобудинкових мереж електро-, тепло-, водозабезпечення і водовідведення та зовнішніх мереж водозабезпечення і водовідведення;
  • застарілі та енергоємні технології виробництва послуг;
  • обмеженість обігових коштів;
  • недостатність рівня оплати населенням за житлово-комунальні послуги;
  • неповне відшкодування різниці в тарифах для населення за послуги з водопостачання та водовідведення;
  • недостатність коштів міського бюджету на виконання комунального замовлення.
    Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:
  • розвиток та розширення виробничих можливостей комунальних підприємств громади;
  • оптимізація витрат підприємств;
  • забезпечення беззбиткового, безперебійного функціонування комунальних підприємств громади;
  • розширення спектру послуг, що надаються на госпрозрахунковій основі.
    Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей:
  • збільшення частки обсягів надання послуг населенню та стороннім організаціям в загальному обсязі доходу (виручки) підприємств;
  • залучення ресурсів, інвестицій на розвиток та поліпшення матеріально-технічної бази підприємств.
    Очікувані результати:
  • підвищення якості, надійності житлово-комунального обслуговування жителів громади;
  • забезпечення ефективного використання комунального майна, переданого в господарське відання;
  • підвищення платоспроможності підприємств;
  • здійснення оновлення (придбання) необхідного обладнання, парку транспортних засобів та його підтримання в належному технічному стані.

6.4. Інвестиційна діяльність

Розвиток економіки громади прямим чином залежить від інвестиційної діяльності, пошуку надійних інвесторів, які б залучали власні ресурси на довгострокові терміни. Проте існує ряд проблемних питань, що перешкоджають оздоровленню та активізації процесу залучення інвестицій та призводять до скорочення їх обсягу.

Проблемні питання:

  • нерозвиненість інструментів залучення інвестицій;
  • недосконалість нормативно-правового забезпечення інвестиційної діяльності;
  • нестабільність державної інвестиційної політики;
  • недостатній рівень розбудови інфраструктури об’єктів інвестування;
  • недостатній рівень забезпечення привабливості об’єктів інвестування;
  • обмеженість внутрішніх інвестиційних ресурсів.

Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:

  • вдосконалення інвестиційної привабливості об’єктів інвестування, зокрема Індустріального (промислового) парку «Славута»;
  • залучення інвестицій у розвиток міської інфраструктури об’єктів інвестування.
    Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей:
  • забезпечити подальшу розбудову Індустріального (промислового) парку «Славута»;
  • сформувати та оновити портфель інвестиційних пропозицій громади;
  • налагодити співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями з метою залучення міжнародної технічної допомоги для реалізації проєктів розвитку громади, зокрема розвитку Індустріального (промислового) парку «Славута»;
  • залучати внутрішніх та зовнішніх потенційних інвесторів до розбудови індустріального (промислового) парку «Славута»;
  • активізувати роботи щодо пошуку альтернативних джерел фінансування від донорів, міжнародних фінансових організацій та банків;
  • проводити офіційні зустрічі з представниками міст-партнерів з метою обміну досвідом та налагоджувати зв’язки;
  • активізувати участь у навчальних заходах з метою отримання додаткового досвіду щодо ефективного пошуку інвестиційних ресурсів;
  • інформувати потенційних бенефіціарів про поточні проекти для участі в них;
  • популяризувати інвестиційний потенціал громади серед міжнародних організацій та компаній (інвесторів);
  • поновити презентаційні матеріали про інвестиційний та промисловий потенціал громади іноземною мовою та просувати їх через мережі Інтернет за допомогою таргетування у мережі Facebook;
  • виготовити та розповсюдити іміджеву продукцію та інформаційно-презентаційні матеріали (буклети, проспекти, банерв тощо) для поширення інформації про інвестиційну привабливість Славутської міської територіальної громади.
    6.5.Містобудування та житлова політика
    Проблемні питання:
  • взаємоузгодження державних, громадських та приватних інтересів під час планування та забудови територій громади;
  • створення системи взаємопов’язаного комплексного розміщення основних об’єктів житлового та громадського будівництва, промисловості, транспорту, інженерної та соціальної інфраструктури на території громади;
  • неповна забезпеченість мешканців громади житлом, інженерно- транспортною інфраструктурою, об’єктами громадського призначення, місцями для зберігання автотранспорту;
  • виділення земельних ділянок для містобудівних потреб, обґрунтування розподілу земель за функціональним призначенням;
  • встановлення режиму забудови територій, на яких передбачено провадження містобудівної діяльності.
    3. Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:
  • організація планування та комплексної забудови територій громади на яких можливе провадження перспективної містобудівної діяльності;
  • прогнозування та забезпечення гармонійного і сталого розвитку території
  • громади відповідно до затвердженої містобудівної документації;
  • «діджиталізація» сфери містобудівної діяльності.
4. Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей:
  • прийняття рішень Славутською міською радою стосовно плану реалізації генерального плану міста Славута в новій редакції шляхом розроблення містобудівної та проектної документації, яка відповідатиме державним нормам і стандартам та інтересам громади, розроблення детальних планів території для територій та кварталів нової перспективної забудови, прийняття відповідних рішень Славутською міською радою, необхідних для їх розробки;
  • розміщення об’єктів містобудування шляхом надання містобудівних умов та обмежень, будівельних паспортів забудови земельних ділянок, прийняття рішень з присвоєння та зміна адрес, внесення зазначених даних та відомостей про містобудівну документацію до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва;
  • підключення та наповнення Єдиних державних реєстрів адрес, адміністративно-територіальних одиниць, реєстру будівель та споруд (ЄДРА, ЄДРАТО, РБС).

    5. Заходи щодо реалізації основних завдань розвитку галузі:

  • затвердження проектів містобудівної («Детальний план території кварталів нової житлової забудови в районі вулиці Волинська (вздовж річки Горинь)» в місті Славута Хмельницької області та «Детальний план території кварталів нової житлової забудови в районі вулиці Степана Бандери (вздовж річки Горинь)» в місті Славута Хмельницької області) – І-ІІ квартал 2024 року;
  • прийняття рішення Славутською міською радою щодо розробки містобудівної документації детальних планів територій згідно з затвердженою Славутською міською радою послідовністю їх розробки відповідно до рішення № 16-23/2023 від 03.02.2023 року (протягом ІІ кварталу 2024 року);
  • визначення розробників містобудівної документації, укладення відповідних договорів на її виготовлення (Управління містобудування та архітектури - протягом III-IV кварталів 2024 року);
  • оприлюднення розроблених проектів містобудівної документації, організація проведення її громадського обговорення та розгляду містобудівною радою (Управління містобудування та архітектури - протягом III-IV кварталів 2024 року);
  • за результатами громадського обговорення та розгляду містобудівною радою доопрацювання містобудівної документації, підготовка рішень до її затвердження (Управління містобудування та архітектури разом з організаціями-розробниками - протягом III-IV кварталів 2024 року);
  • прийняття рішень стосовно затвердження містобудівної документації - детальних планів територій (Славутська міська рада- протягом IV кварталу 2024 року);
  • оприлюднення затверджених проектів містобудівної документації, внесення відповідних відомостей про неї до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, містобудівного, земельного кадастрів, порталів відкритих даних та НІГД ( Управління містобудування та архітектури, відділ з питань регулювання земельних відносин разом з організаціями-розробниками - після затвердження містобудівної документації у визначені законодавством терміни);
  • реалізація затвердженої містобудівної документації шляхом надання містобудівних умов та обмежень, будівельних паспортів забудови; (Управління містобудування та архітектури - протягом 2024 року);
  • проведення верифікації вулиць, будинків, споруд, пойменованих об'єктів у Єдиному державному реєстрі адрес в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (Управління містобудування та архітектури - протягом 2024 року) об’єктів або видачі будівельного паспорта відповідно до містобудівної документації.

    VII. РОЗВИТОК РЕАЛЬНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ
    7.1. Енергозабезпечення та енергозбереження
    Головна ціль на 2024 рік
  • підвищення ефективності та раціональності використання енергоносіїв (природний газ, теплова енергія, електроенергія, вода) в усіх закладах, установах, підприємствах та організаціях Славутської міської ТГ;
  • забезпечення надійного, якісного та безперебійного енергопостачання усіх галузей економіки та населення громади;
  • скорочення споживання енергоносіїв шляхом підвищення контролю за споживанням енергоносіїв бюджетними та комунальними установами громади за наслідками аналітичних звітів програми щоденного моніторингу споживання енергоносіїв «Енергобаланс»;
  • скорочення споживання енергоносіїв шляхом впровадження в життя заходів з енергозбереження та підвищення енергоефективності;
  • виконання заходів, передбачених в Плані Дії Сталого Енергетичного
    Розвитку та клімату Славутської МТГ до 2030 року.
    Основні завдання на 2024 рік тис. грн.
    № п/п Зміст заходу Відповідальний виконавець Термін виконання Обсяг та джерела фінансування,
    Завдання 1. Контроль за споживанням енергоносіїв в усіх бюджетних закладах громади та комунальних установах
    1 Щоденний моніторинг споживання енергоносіїв усіма бюджетними закладами та комунальними установами громади з використанням системи «Енергобаланс» Управління житлово-комунального господарства, енергозбереження, благоустрою та громадського порядку Протягом
    року
    Безкоштовно
    2 Проведення перевірок технічного стану обладнання та дотримання затверджених лімітів у бюджетних закладах та комунальних установах громади, проведення тепловізійних обстежень з метою виявлення прихованих дефектів будівель Управління житлово-комунального господарства, енергозбереження, благоустрою та громадського порядку; фінансове управління Протягом
    року
    Безкоштовно
    Завдання 2. Енергоефективність і розвиток сфери виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел енергії
    1 Розроблення проектно-кошторисної документації для реалізації проектів у сфері енергоефективності та відновлювальних джерел енергії Виконавчий комітет Славутської міської ради Протягом
    року
    450,0
    2 Проведення енергетичного аудиту будівель бюджетних установ та організацій Виконавчий комітет Славутської міської ради Протягом
    року
    100,0
    3 Популяризація актуальності розвитку сфери енергозбереження та енергоефективності Виконавчий комітет Славутської міської ради Протягом
    року
    15,0
    4 Проведення термомодернізації будівель установ, об’єктів соціальної сфери, які утримуються за рахунок коштів бюджету територіальної громади Виконавчий комітет Славутської міської ради Протягом
    року
    5000,0
    5 Переведення котелень, що обслуговують об’єкти соціальної сфери, на використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива Виконавчий комітет Славутської міської ради, КП «Славутське ЖКО» Протягом
    року
    1000,0
    6 Заміна зовнішніх мереж теплопостачання на попередньоізольовані трубопроводи КП «Славутське ЖКО» Протягом
    року
    700,0
    7 Проведення модернізації устаткування об’єктів комунальної теплоенергетики Виконавчий комітет Славутської міської ради, КП «Славутське ЖКО» Протягом
    року
    1200,0
    8 Проведення модернізації об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства Виконавчий комітет Славутської міської ради, Славутське УВКГ Протягом
    року
    1200,0
    9 Оснащення суб’єктів господарювання у сфері виробництва теплової енергії комунальної форми власності приладами обліку фактичного відпуску теплової енергії Виконавчий комітет Славутської міської ради, КП «Славутське ЖКО» Протягом
    року
    300,0
    10 Оснащення бюджетних закладів та об’єктів соціальної сфери індивідуальними тепловими пунктами Виконавчий комітет Славутської міської ради, бюджетні заклади громади Протягом
    року
    350,0
    11 Впровадження енергоефективних освітлювальних систем Виконавчий комітет Славутської міської ради Протягом
    року
    200,0
    12 Закупівля серверного обладнання та програмного забезпечення для потреб  системи щоденного моніторингу споживання енергоносіїв «Енергобаланс» Виконавчий комітет Славутської міської ради Протягом
    року
    30

    Очікуванні результати:
  • скорочення споживання енергоносіїв бюджетними та комунальними установами громади на 30%;
  • утворення сприятливого середовища для залучення грантових коштів з енергозбереження;
  • забезпечення якісного та безперебійного енергопостачання громади;
  • формування енергозберігаючої думки серед населення громади;
  • притягнення інвестиційних коштів на впровадження енергозберігаючих проектів у громаді;
  • удосконалення сфери енергозбереження, підвищення енергоефективності бюджетної та комунальної сфери Славутської міської ради, досягнення економії палива та енергії.
    7.2. Промисловість, зовнішньоекономічна діяльність
    Провідною галуззю матеріального виробництва та відповідно основною бюджетоутворюючою галуззю в громаді залишається промисловість. Як і в попередніх періодах, підприємства промислового комплексу визначають економічний профіль громади та відносяться до найбільших роботодавців та великих платників до бюджетів усіх рівнів. На роботу промислових підприємств Славутської міської територіальної громади вплинув воєнний стан.
    Проблемні питання:
  • суттєве обмеження торговельно - економічних відносин;
  • значне ускладнення логістики;
  • відтік кваліфікованих кадрів;
  • ріст цін на енергоресурси, пальне та сировину;
  • неповна завантаженість виробничих потужностей;
  • відсутність обігових коштів.

Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:

Сприяти в межах повноважень органів місцевого самоврядування збереженню промислового виробництва в умовах негативного впливу воєнного стану. Шляхом:

  • створення умов для збереження економічного потенціалу громади;
  • залучення стратегічного інвестора у промисловість громади;
  • заміщення ринків збуту продукції та завоювання їх в інших країнах світу;
  • стабілізація роботи промислових підприємств;
  • нарощування обсягів виробництва конкурентоспроможної продукції, розширення її асортименту та підвищення якості, застосування нових технологій та адаптація до вимог світових стандартів, комплексної механізації та автоматизації трудомістких процесів та поступове підвищення реального рівня життя населення.

Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей:

  • модернізація, реконструкція, введення нових промислових потужностей, збільшення обсягів випуску конкурентоспроможної продукції;
  • поглиблення кооперованих зв'язків промислових підприємств з науковими установами для модернізації виробництв, запровадження енергозберігаючих технологій та підготовки висококваліфікованих кадрів;
  • адаптація продукції місцевих товаровиробників до вимог європейських
    стандартів і норм.
    Промисловість громади у 2024 році:
    № пп Показники один.
    виміру
    2022 рік, звіт 2023
    очікув.
    2024рік прогноз 2024 р. у % до 2023р.
    Обсяг реалізації промислової продукції у діючих цінах млрд. грн. 2,1 2,5 2,6 104,0
    - у розрахунку на душу населення грн. 59846,0 75570,0 75634,0 100,1
    2. Темп росту обсягів реалізації продукції промисловості (у відпускних цінах) % 92,0 119,0 104,0 х
    3. Структура промислової продукції по галузях, в т.ч.
    Переробна промисловість % 97,0 97,0 97,0
    - харчова промисловість % 6,4 6,4 6,4 х
    - виробництво одягу % 1,3 1,3 1,3 х
    - виготовлення виробів з деревини % 13,1 13,1 12,1 х
    - виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції % 35,5 35,5 35,5 х
    - машинобудування % 1,0 1,0 1,0 х
    - виробництво меблів % 40,7 40,7 40,7 х
    - постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря — водопостачання; каналізація, поводження з відходами % 3,0 3,0 3,0 х
    Очікувані результати:
  • збільшення обсягів реалізованої промислової продукції на 19,0 відсотків.
    Зовнішня торгівля
    Головна ціль на 2024рік:
  • збільшення експортно-імпортних операцій підприємствами громади, розширення географії експорту товарів та послуг.
    Основні завдання на 2024 рік: тис. грн.

    з/п
    Найменування заходу Виконавці Термін виконання Джерела фінансування
    Завдання 1. Пошук нових партнерів та ринків збуту товарів та послуг
    1. Взаємодія з міжнародними та вітчизняними організаціями у сфері залучення інвестицій Управління
    економічного розвитку, підприємства громади
    Протягом року Безкоштовно
    2. Розширення бази даних про продукцію товаровиробників та поширення її через відповідні структури щодо здійснення експортно-імпортних операції Управління
    економічного розвитку, підприємства громади
    Протягом року Безкоштовно
    3. Організація участі суб’єктів господарювання у виставково-ярмаркових заходах Управління
    економічного розвитку, підприємства громади
    Протягом року Безкоштовно
    Завдання 2. Створення сприятливих умов для здійснення
    зовнішньоекономічної діяльності
    1. Участь у інвестиційних форумах Управління
    економічного розвитку, підприємства громади
    Протягом року Безкоштовно
    Очікуваний результат:
    Реалізація головних цілей зовнішньоекономічної діяльності дозволить досягти зовнішньоторговельного обороту громади товарами і послугами у 2024 році, при цьому експорт збільшиться на 8,0%, імпорт зменшиться на 6,0%.
    Загальний обсяг зовнішньоторговельного обороту товарами та послугами у 2024 році:
    Показник 2022 2023
    очікуване
    2024 рік прогноз 2024 рік
    у % до
    2023 року
    Загальний обсяг зовнішньоторговельного
    обороту товарами та послугами, тис.дол.США
    49250,4 48336,2 50301,5 104,1
    Експорт товарів та послуг, тис.дол.США 35136,5 34079,9 36893,3 105,0
    Імпорт товарів та послуг, тис.дол.США 14113,9 14256,3 13408,2 94,0
    Сальдо товарів та послуг, тис.дол.США 21022,6 19823,6 23485,1 118,5

    7.3.Споживчий ринок
    Місто Славута та села Варварівка і Голики має досить розвинену мережу закладів роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг. В місті функціонує 5 ринків.
    Проблемні питання:
  • зниження купівельної спроможності населення
  • недостатній рівень якості торговельного та побутового обслуговування населення.
  • низький рівень обслуговування покупців суб’єктами підприємницької діяльності на ринках громади.
    Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:
  • розвиток мережі закладів торгівельного та побутового обслуговування,
  • сприяння просуванню на споживчий ринок громади товарів місцевих виробників;
  • створення необхідних умов для забезпечення високої культури обслуговування населення у підприємствах торгівлі та ринках громади;
  • сприяння товарному насиченню споживчого ринку, більш повного задоволення потреб населення у високоякісних товарах та послугах.
    Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей:
  • сприяти розширенню та вдосконаленню мережі закладів роздрібної та оптової торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг на території громади;
  • забезпечити встановлення за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи підприємств торгівлі, ресторанного господарства, сфери послуг незалежно від форм власності;
  • сприяти розвитку фірмової торговельної мережі та відкриття соціальних відділів в торговельній мережі за цінами товаровиробників;
  • сприяти забезпеченню державного захисту прав споживачів щодо якості та безпеки товарів та послуг;
  • сприяти відкриттю об’єктів роздрібної торгівлі, підприємств ресторанного господарства, підприємств сфери послуг;
  • залучати промислові підприємств громади, підприємства торгівлі та ресторанного господарства до участі в місцевих ярмарках та виставках-продажу продукції промислових підприємств та продукції сільгоспвиробників, ресторанного господарства та власного виробництва;
  • забезпечити проведення ярмарок за цінами місцевих товаровиробників;
  • забезпечити дотримання правил торгівельного обслуговування на ринку споживчих товарів та захисту прав споживачів.

Очікувані результати:

  • зростання обороту роздрібної торгівлі, створення у сфері торгівлі та послуг нових робочих місць, збільшення на споживчому ринку частки конкурентоспроможної продукції місцевих виробників;
  • збільшення кількості стаціонарних магазинів на 10 одиниць, об'єктів ресторанного господарства - на 3 одиницю, сфери послуг – на 5 одиниць.
    Сфера обігу споживчих товарів та послуг у 2024 році:
    Показник Один.
    виміру
    2022 2023 рік
    очікув.
    2024 рік
    прогноз
    2024 рік у % до очік. 2023 року
    Мережа підприємств торгівлі та ресторанного господарства
    1. Магазини, всього:
    в тому числі за формами власності:
    один. 327 380 400 101,5
    - державні - - - -
    - комунальні - - - -
    - приватні 327 380 400 101,5
    2. Об’єкти підприємств ресторанного господарства, всього:
    в тому числі:
    один. 36 38 40 102,7
    - державні один. - - - -
    - комунальні один. - - - -
    - приватні один. 36 38 40 102,7

    7.4. Транспорт
    На території громади перевезення здійснюються на 5-ми автобусах 4 приватними перевізниками (3 - ФОП та 1-юридична особа). До сіл Варварівка та Голики здійснюються перевезення міжміськими перевізниками.

    Проблемні питання:
  • неможливість оновлення рухомого складу транспорту;
  • невирішеність питання фінансування втрат доходів в повному обсязі за перевезення пільгової категорії громадян на міському пасажирському транспорті;
  • відсутність конкуренції на ринку перевезень;
  • збитковість міських перевезень у зв’язку з постійним зростанням цін на паливно-мастильні матеріали;
  • відсутність сучасних, зокрема низькопідлогових, транспортних засобів для задоволення потреб споживачів транспортних послуг, у тому числі осіб з обмеженими фізичними можливостями.
    Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:
  • відновити та забезпечити рух маршрутних автобусів згідно затвердженої маршрутної мережі та оптимальної кількості рухомого складу для роботи на маршрутах в громаді;
  • покращити якість обслуговування пасажирів на автобусних маршрутах загального користування шляхом підвищення ефективності та надійності функціонування громадського транспорту відповідно до встановлених нормативів і стандартів.
    Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей:
  • проведення конкурсу на визначення виконавців послуг з перевезення та забезпечення наявності транспортних засобів обладнаних для обслуговування пасажирів з особливими потребами на кожному маршруті;
  • заміна компенсаційних виплат за перевезення пільгових категорій громадян адресною грошовою допомогою;
  • своєчасний перегляд тарифів на послуги;
  • удосконалення схеми руху громадського транспорту в громаді для удосконалення транспортного сполучення;
  • систематичне проведення обстеження стану пасажирських перевезень у громаді;
  • забезпечення автобусних зупинок елементами інфраструктури та утримання їх в належному технічному та санітарному стані;
  • контроль за виконанням договірних умов і вимог законодавства у сфері пасажирських автоперевезень;
  • залучення на договірній основі операторів зв’язку різних форм власності, які використовують сучасні технології у наданні послуг зв’язку, до будівництва нових автоматичних телефонних станцій, розвитку і удосконалення міської мережі телефонного зв’язку.
    Кількісні та якісні показники розвитку транспорту у громаді на 2024 рік:

    п/п
    Показники Один.
    виміру
    2022 рік
    звіт
    2023 рік 2024 рік
    прогноз
    2024 рік
    у % до очікув.
    2023 р.
    Характеристика ринку транспортних послуг
    1. Кількість перевізників на ринку пасажирських перевезень: 4 5 5 100,0
    - юридичних осіб один. 1 1 1 100,0
    - фізичних осіб осіб 3 4 4 100,0
    2. Кількість рухомого складу, в тому числі: один. 5 5 7 140,0
    - автобусів -//- 5 5 7 140,0
    -таксі -//- - - - -

    Очікувані результати:
  • підвищення якості та комфортабельності пасажирських перевезень.
    VIII. СОЦІАЛЬНА СФЕРА
    8.1. Підтримка сім’ї, дітей та молоді
    Демографічний розвиток
    Головні цілі розвитку на 2024 рік:
  • збереження тенденцій збільшення рівня народжуваності та зменшення рівня смертності населення;
  • розроблення комплексу заходів щодо поліпшення умов праці із дотриманням вимог її охорони;
  • забезпечення якості життя та створення сприятливого середовища для демографічного відтворення населення.
    Основні завдання на 2024 рік:
  • впровадження комплексу заходів, спрямованих на пропаганду та популяризацію здорового способу життя, проведення спеціальних програм морального виховання, збереження репродуктивного здоров’я населення, проведення спеціальних програм статевого виховання у межах шкільної освіти, розширення мережі медичних закладів, консультаційних та діагностичних кабінетів з проблем планування сім’ї та лікування безпліддя;
  • пропаганда здорового способу життя, розвиток мережі закладів фізичної культури і спорту;
  • доступність кваліфікованої медичної допомоги, передусім первинної медико- санітарної.
  • створення сприятливих умов проживання та адаптації ВПО в середовище громади.
    Соціальна робота з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах
    Продовження роботи за напрямками:
  • соціальне обслуговування сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах;
  • соціальна та/або психологічна підтримка учасників АТО/ООС, учасників бойових дій та членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб, організація надання їм допомоги з урахуванням визначених потреб;
  • психологічна допомога ветеранам війни та учасникам бойових дій, які у випадку отриманих травм потребують тривалої реабілітації як фізичної так і психологічної;
  • соціальна адаптація осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • соціальний адаптація осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк.
    Проблемні питання:
  • загострення соціально-економічних проблем вразливих категорій населення;
  • потреба в соціальних послугах внутрішньо-переміщених осіб, учасників та членів сімей АТО/ООС, учасників бойових дій;
  • адаптація осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сучасних умов соціального середовища, що постійно змінюються;
  • сприяння в забезпеченні прав дітей на виховання в біологічній сім’ї чи в альтернативних формах сімейного виховання (усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу).
    Цілі та основні ключові завдання у 2024 році:
  • надання комплексу соціальних послуг для внутрішньо переміщених осіб, учасників та членів сімей АТО/ООС, учасників бойових дій та членів їх сімей;
  • задоволення соціальних потреб сімей, дітей та молоді, які опинилися в складних життєвих обставинах;
  • проведення заходів з адаптації для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб, що перебувають у конфлікті із законом;
  • проведення заходів щодо формування в громаді сімейних цінностей, засад відповідального батьківства, здорового способу життя;
  • здійснення соціального супроводу сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, надання їм соціальних послуг;
  • здійснення соціального супроводу учасників та членів сімей АТО/ООС, учасників бойових дій та членів їх сімей.
    Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей:
  • надання комплексу соціальних послуг населенню, максимально наближених до людей, а саме: виявлення, оцінка потреб та здійснення соціального супроводу сімей та осіб, що перебувають у складних життєвих обставинах, з метою їх подолання;
  • соціальна турбота про дітей, які з тих чи інших причин, позбавлені змоги виховуватись в рідній сім’ї: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
    Кількісні та якісні показники ефективності реалізації:
    Показники Од. виміру 2023
    звіт
    2024
    проєкт
    2024/
    2023,%
    Кількість клієнтів, що звернулись до відділення чол. 285 305 20%
    Кількість проведених оцінок потреб дитини та її сім’ї од. 101 120 20%
    Кількість сімей, яким надані соціальні послуги чол. 302 350 20%
    Кількість учасників АТО/ООС, учасників бойових дій та членів їх сімей, охоплених соціальними послугами чол. 4 8 100%
    Кількість перевірок цільового використання коштів при народженні дитини од. 117 150 45%
    Кількість клієнтів відділення, які внаслідок проведеної роботи розв’язали свої соціальні проблеми та поліпшили своє становище чол. 182 210 18%
    Очікувані результати:
  • збільшення кількості сімей, дітей та молоді, яким надані соціальні послуги;
  • збільшення кількості клієнтів центру, які внаслідок проведеної роботи

розв’язали свої проблеми та поліпшили своє становище на 20 %.

Підтримка дітей. Соціальна робота з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах

Буде продовжуватися робота за такими основними напрямками:

  • влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в сімейні форми виховання.
  • контроль за станом утримання та виховання дітей, які проживають в      сім'ях усиновлю, опікунів, піклувальників, прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу та в сім’ях, де батьки не виконують батьківських обов’язків.
    Проблемні питання:
  • адаптація осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сучасних умов соціального середовища, що постійно змінюються.
    Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:
  • сприяння в забезпеченні прав дітей на виховання в біологічній сім’ї чи в альтернативних формах сімейного виховання (усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, патронатні сім`ї);
  • систематичне планове проведення координаційної роботи щодо своєчасного виявлення і обліку дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та  здійснення заходів соціального захисту прав та законних інтересів дітей з метою профілактики соціального сирітства та недопущення вилучення дітей з сім’ї; 
  • активізувати інформаційно-роз`яснювальну роботу щодо пошуку потенційних кандидатів у патронатні вихователі;
  • здійснення контролю за станом утримання та виховання дітей, які проживають в      сім'ях усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу та в сім’ях, де батьки не виконують батьківських обов’язків;
  • забезпечення якісного, своєчасного та достовірного внесення інформації до електронної  бази даних на дітей, які перебувають на обліку в службі у справах дітей.  Завершення підготовки по введенню в промислову версію БД ЄІАС «Діти»;
  • посилити профілактичну роботу щодо попередження    правопорушень та злочинів у дитячому середовищі;
  • проведення роз`яснювальної роботи щодо патронату над дитиною на території громади;
  • проведення профілактичних рейдів з метою виявлення дітей, які залишились без батьківського піклування.
    Молодіжна політика та сприяння посиленню ролі сім’ї як первинного осередку суспільства
    Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:
  • створення умов для реалізації державної молодіжної політики, сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, формуванню традицій здорового способу життя, активної громадянської позиції, направлених на самореалізацію молоді;
  • створення сприятливих умов у сімейному середовищі, що забезпечують безпеку, стабільність і дбайливе ставлення до дітей;
  • надання спеціалізованої допомоги і підтримки тим сім'ям, де можливі прояви насильства;
  • боротьба з гендерною нерівністю в близькому оточенні, в сім'ї, в школі, на робочому місці тощо.
    Шляхи вирішення головних проблем та досягнення поставлених цілей:
  • впровадження системи національно-патріотичного виховання дітей, підлітків та молоді;
  • участь молоді у протидії поширення в молодіжному середовищі різних форм насильства, формуванні здорового способу життя тощо;
  • координація діяльності різних секторів, що займаються профілактикою насильства в сім’ї, і прийняття заходів реагування.
    Кількісні та якісні показники ефективності реалізації
    Показники Од. виміру 2022
    звіт
    2023
    звіт
    2024
    проект
    2024/
    2023,%
    Видано посвідчень батьків багатодітної сім’ї осіб 42 45 55 122,0
    Видано посвідчень дітей з багатодітної сім’ї осіб 92 95 105 111,0
    Присвоєно почесне звання «Мати-героїня» осіб 0 1 3 300,0
    Проведення заходів з питань профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі та формування здорового способу життя од. 9 9 10 111,0
    Видано одноразову допомогу «пакунок малюка» осіб 1 1 10 100,0
    Оздоровлення дітей пільгових категорій в оздоровчих таборах області, УДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» осіб 19 71 110 155,0
    Очікувані результати:
  • збільшення кількості дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки, охопленої оздоровленням та відпочинком під час оздоровчої кампанії;
  • сприяння реалізації творчого потенціалу молодої людини в інтересах становлення й самореалізації її особистості, формування морально-правової культури та профілактики негативних явищ в молодіжному середовищі шляхом проведення тренінгів, лекторіїв у навчальних школах громади;
  • зменшення рівня насильства в сім’ї та створення дієвих механізмів надання допомоги жертвам насильства;
  • підвищення рівня психолого-педагогічної культури молоді у сфері сімейних стосунків.

8.2. Зайнятість населення

Головні цілі на 2024 рік:

  • сприяння повній, продуктивній та вільно обраній зайнятості населення, спрямованій на підвищення рівня його життя;
  • забезпечення збереження ефективно функціонуючих і створення нових робочих місць з належними умовами та гідною оплатою праці на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності;
  • підтримка самостійної зайнятості населення і розвитку підприємництва.
    Проблеми питання:
  • працевлаштування випускників учбових закладів всіх рівнів акредитації на перше робоче місце;
  • невідповідність професійно-кваліфікаційного складу безробітних, які перебувають на обліку, потребам роботодавців;
  • бронювання робочих місць для соціально-незахищених верств населення відповідно до потреб ринку праці;
  • застосування на підприємствах, установах та організаціях режиму неповного робочого дня, тижня.
    Основні завдання на 2024 рік: тис. грн.
    № з/п Зміст заходу Виконавець Термін виконання Джерела фінансування
    Завдання 1. Розширення сфери застосування праці, сприяння зайнятості населення
    1. Забезпечення зростання обсягів і підвищення рівня зайнятості населення шляхом створення нових робочих місць з належними умовами та гідною оплатою праці. Роботодавці, Славутська міськрайонна філія Хмельницького обласного центру зайнятості, управління соціального захисту населення, управління економічного розвитку Протягом
    року
    Безкоштовно
    2. Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з роботодавцями щодо неприпустимості використання робочої сили з порушенням трудового законодавства, а також оформлення легальних трудових відносин Роботодавці, Славутська міськрайонна філія Хмельницькогообласного центру зайнятості, управління соціального захисту населення, управління економічного розвитку Протягом
    року
    Безкоштовно
    Очікуваний результат:
  • створення 50 нових робочих місць;
  • охоплення навчанням, перенавчанням та підвищення кваліфікації до 250 осіб.

8.3. Доходи населення

Головна ціль на 2024 рік та очікувані результати:

  • своєчасність виплати суб'єктами господарювання законодавчо
    встановленого мінімального розміру заробітної плати;
  • поліпшення матеріального та соціального становища працюючих
    громадян, недопущення заборгованості із виплати заробітної плати по підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності.
    Проблемні питання:
  • низький рівень заробітної плати на підприємствах торгівлі, готельно –
    ресторанного комплексу та середнього бізнесу;
  • складне фінансове становище значної кількості суб’єктів господарювання
    громади;
  • недостатність обсягів замовлень на виготовлення продукції, виконання
    робіт, надання послуг;
  • несвоєчасний розрахунок замовників через укладання договорів на
    виконання робіт без врахування передплати.
    Основні завдання на 2024 рік: тис. грн
    № з/п Зміст заходу Виконавець Термін виконання Джерела фінансування
    Завдання 1. Підвищення середнього рівня заробітної плати
    1. Проведення моніторингу середнього рівня заробітної плати по підприємствах, установах та організаціях міста Управління соціального захисту населення Протягом року Безкоштовно
    Завдання 2. Погашення заборгованості із виплати заробітної плати
    1. Проведення щомісячного моніторингу виплати заробітної плати, аналіз темпів погашення (зростання) заборгованості із заробітної плати Управління соціального захисту населення Протягом року Безкоштовно

    Доходи населення

    п/п
    Показники Один.
    Виміру
    2022рік
    звіт
    2023рік
    звіт
    2024рік
    очікуване
    2024рік
    у % до очікув.
    2023 р.
    1. Кількість зайнятих в різних галузях економіки чол. 7050 7160 7200 100,5
    2. Середньомісячний розмір заробітної плати одного штатного працівника грн. 13126,6 14924,0 15619,2 104,7
    Очікувані результати:
  • зростання середньої заробітної плати в 2024 році на 4,7 % - до 15619,20 гривень;
    8.4. Соціальний захист та соціальне забезпечення
    З метою підтримки гідного рівня життя населення громади продовжуватиметься виконання державних програм в частині надання усіх видів соціальної допомоги. Поряд з цим, з метою посилення адресності соціальної підтримки найбільш вразливих верств населення громади, підвищення рівня їх соціальної захищеності, координації взаємодії виконавчих органів міської ради, об’єднань громадян та безпосередньо громадськості на вирішення соціальних проблем громади реалізовуватиметься Цільова програма «Піклування» для мешканців Славутської міської територіальної громади.
    Головні цілі на 2024рік:
  • Вчасне призначення та виплата усіх видів соціальної допомоги та компенсації;
  • прийом громадян для надання соціальної допомоги;
  • забезпечення правильного та своєчасного надання соціальної допомоги за рахунок державного та обласного бюджетів та бюджету Славутської міської територіальної громади;
  • підтримка соціально-вразливих верств населення;
  • реалізація принципів соціальної справедливості;
  • реалізація конституційного права на соціальний захист.

Основні завдання на 2024рік:

№ з/п Зміст заходу Виконавець Термін виконання Джерела фінансування
Завдання 1. Соціальний захист населення
1 Забезпечити вчасне призначення та виплату усіх видів соціальної допомоги та компенсації Управління соціального захисту населення Протягом року За рахунок
бюджетних коштів
2 Проведення всебічної інформаційно- роз’яснювальної роботи щодо прав громадян на отримання усіх видів соціальної допомоги Управління соціального захисту населення Протягом року Безкоштовно
3 Проведення верифікації та моніторингу державних виплат Управління соціального захисту населення Протягом року Безкоштовно
4 Надання статусу ветеранам війни та членам сімей загиблих Захисників та Захисниць України Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
5 Забезпечувати відшкодування компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі громадянам, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю I групи; дітьми з інвалідністю; громадянами похилого віку з когнітивними порушеннями; невиліковно хворими, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися; дітьми, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку тощо, крім осіб, які обслуговуються соціальними службами Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
6 Відшкодування за перевезення пільгової категорії населення мешканців Славутської територіальної громади на міських автомобільних маршрутах загального користування, приміських автомобільних маршрутах по Славутській міській територіальній громаді Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
7 Відшкодування витрат ПАТ «Укртелеком» за надані телекомунікаційні послуги пільговим категоріям громадян, які проживають на території Славутської міської територіальної громади. Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
8 Відшкодування вартості проїзду один раз на рік громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
9 Відшкодування компенсацій, допомоги та надання пільг громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
10 Відшкодування пільг на медичне обслуговування громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи Управління соціального захисту населення Протягом року Обласний бюджет
11 Відшкодування компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
12 Укладання договорів з санаторно-курортними закладами на забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування пільгової категорії населення Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
13 Відшкодування компенсації за бензин, ремонт та технічне обслуговування транспортних засобів осіб з інвалідністю Управління соціального захисту населення 2 рази на рік Державний бюджет
14 Відшкодування компенсації за транспортне обслуговування Управління соціального захисту населення 2 рази на рік Державний бюджет
15 Відшкодування на безоплатне поховання померлих(загиблих) учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
16 Забезпечення надання одноразової адресної матеріальної допомоги: громадянам та сім’ям – мешканцям Славутської міської територіальної громади, які опинилися в складних життєвих обставинах: особам з інвалідністю; важкохворим, пенсіонерам; внутрішньо переміщеним особам, постраждалим від стихійного лиха та пожежі; сім’ям, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; неповним, багатодітним сім’ям. Управління соціального захисту населення Протягом року по мірі надходження заяв Міський бюджет
17 Надання допомоги на поховання осіб, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не перебували на службі, не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні та не займалися підприємницькою діяльністю Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
18 Прийом звернень від громадян на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та виплату компенсації за їх придбання, передача документів до Хмельницького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, забезпечення повернутими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та осіб похилого віку. Управління соціального захисту населення Протягом року Безкоштовно
19 Укладання договорів з реабілітаційними установами на забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженого ПКМУ від 27.03.2019 року № 309 та контроль за їх виконанням. Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
20 Прийняття рішень про направлення дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю на отримання послуг з комплексної реабілітації відповідно до Порядку надання окремим категоріям осіб послуг із комплексної реабілітації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 19.01.2022 року № 31 Управління соціального захисту населення Протягом року Безкоштовно.
21 Ведення обліку осіб з інвалідністю по категоріях та групах обліку, індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю та формування Централізованого банку даних осіб з інвалідністю Управління соціального захисту населення Протягом року Безкоштовно
22 Організація професійної адаптації учасників антитерористичної операції, укладання договорів з навчальними закладами щодо здійснення професійної реабілітації Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
23 Оформлення документів та перерахування коштів на отримання компенсації на придбання житла сім’ям загиблих учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України та осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ груп Управління соціального захисту населення По мірі надходження заяв та протоколів комісії Державний бюджет
24 Відшкодування за перевезення хворих, які отримують замісну ниркову терапію методом гемодіалізу, від місця проживання до Славутського відділення центру детоксикації Хмельницької обласної лікарні або інших відділень центру детоксикації Хмельницької обласної лікарні і у зворотньому напрямку Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
25 Відшкодування за перевезення пільгової категорії громадян приміським залізничним транспортом по станції Славута-1 Південно-Західної залізниці Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
26 Ведення обліку громадян, які переселились з тимчасово окупованих територій Управління соціального захисту населення Протягом року Безкоштовно
27 Надання матеріальної допомоги батькам учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України, які отримали відповідний статус членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни чи Захисників і Захисниць України, для часткового відшкодування пільг за житлово-комунальні послуги. Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
28 Надання матеріальної допомоги батькам учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України, членам сімей, які отримали відповідний статус членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни чи Захисників і Захисниць України, з нагоди державних свят та інших свят. Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
29 Надання одноразової матеріальної допомоги на лікування учасникам АТО/ООС, Захисникам і Захисницям України. Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
30 Формування реєстру членів сімей загиблих Захисників і Захисниців України та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Управління соціального захисту населення Протягом року Безкоштовно
31 Забезпечення учасників бойових дій та членів їх сімей санаторно-курортним лікуванням відповідно до вимог чинного законодавства. Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
32 Визначення потреби осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації відповідно до медичних показань. Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
33 Здійснення заходів щодо психологічної реабілітації, професійної адаптації учасників бойових дій членів їх сімей відповідно до вимог чинного законодавства. Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
34 Забезпечення транспортом учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України та членів їх сімей для проведення екскурсійних турів історичними місцями області, до місць проведення культурно-масових та спортивних заходів. Управління соціального захисту населення,
Громадські організації учасників АТО/ООС
Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади
35 Забезпечення оздоровлення дітей учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Хмельницької області та України. Управління соціального захисту населення Протягом року Державний бюджет
36 Надання консультацій, роз’яснень учасникам АТО/ООС, Захисникам і Захисницям України (їхнім сім’ям), з питань захисту їхніх законних прав та інтересів. Управління соціального захисту населення Протягом року Безкоштовно
37 Надання фінансової підтримки громадським організаціям, які опікуються ветеранами та членами їх сімей згідно з Постановою КМУ № 156 «Деякі питання надання фінансової підтримки громадським об’єднанням ветеранів» від 14.02.2018. Управління соціального захисту населення Протягом року Бюджет Славутської міської територіальної громади

Очікувані результати:

  • забезпечення призначення та виплата усіх видів соціальної допомоги та компенсації;
  • підвищення рівня життя найбільш незахищених верств населення;
    Кількісні та якісні показники ефективності реалізації
    Показник Од. виміру 2022 факт. 2023 факт. 2024
    план
    2024/
    2023 %
    Кількість сімей, які отримують допомогу сім'ям з дітьми сімей 1653 1841 1950 105,9
    Кількість осіб, які отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю осіб 518 540 565 104,6
    Кількість домогосподарств, які отримують субсидію на житлово-комунальні послуги домо
    господарств
    4064 3858 0 0
    Кількість фізичних осіб, які отримують компенсацію за надання соціальних послуг з догляду осіб 54 56 64 114,3
    Кількість внутрішньо переміщених осіб осіб 3494 2182 1682 77,1
    Кількість пільговиків по місту Славута, в т.ч. осіб 9450 9500 9500 100,0
    Ветеранів війни осіб 1094 1091 1591 145,8
    Учасників бойових дій з числа учасників АТО/ООС Захисників та Захисниць України осіб. 434 536 1036 193,3
    Ветеранів військової служби осіб 450 438 429 97,9
    Постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС осіб 253 246 240 97,6
    Багатодітних сімей осіб 220 246 250 101,6
    Кількість осіб, які отримують додаткові пільги та соціальні гарантії за рахунок коштів міського бюджету відповідно до міської програми «Піклування» осіб 1550 1600 1650 103,1
    Загальна кількість пенсіонерів, що отримують пенсію осіб 8670 8685 8695 100,1
    Середній розмір пенсії грн. 3100,00 3250,00 3450,00 106,2
    8.5. Житлово-комунальне господарство та тарифна політика.
    Підприємствами житлово-комунального господарства забезпечувались першочергові потреби населення, підприємств та організацій необхідними житлово-комунальними послугами, створювались необхідні умови для функціонування всього господарства громади.
    Проблемні питання:
  • недостатній рівень фінансування галузі;
  • недостатній рівень конкурентного середовища на ринку послуг з управління та утримання будинків, споруд, прибудинкових територій;
  • високий ступінь зносу житлового фонду, мереж вуличного освітлення.
    Головні цілі на 2024 рік:
  • забезпечення належного утримання та ефективної експлуатації об'єктів житлово-комунального господарства, що перебувають у комунальній власності територіальної громади;
  • підвищення рівня і якості житлово-комунальних послуг, забезпечення надійної роботи інженерних систем життєзабезпечення;
  • зменшення нераціональних витрат матеріальних та енергетичних ресурсів, створення економічного механізму стимуляції економії паливно-енергетичних ресурсів;
  • створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та залучення населення до утримання житлового фонду;
  • висвітлення та затвердження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги.
    Основні завдання та шляхи досягнення поставлених цілей:
  • забезпечити підвищення рівня благоустрою та покращення естетичного вигляду території скверів та парків громади: відновлення зелених насаджень, улаштування пішохідних доріжок, відновлення освітлення, встановлення лавок та урн;
  • забезпечити покращення зовнішнього вигляду та естетичної привабливості території Славутської міської ТГ за рахунок: збільшення площі влаштування та відновлення газонів, створення квіткових композицій, висадки квітів;
  • сприяти забезпеченню безаварійного руху спеціального, приватного автотранспорту, забезпеченню безпеки руху пішоходів за рахунок проведення капітального ремонту під’їзних доріг, проїздів до об’єктів соціальної інфраструктури та тротуарів;
  • провести реконструкцію та капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі;
  • забезпечити покращення фізичного стану житлових будинків, споруд та прибудинкових територій шляхом проведення поточного ремонту житлового фонду;
  • провести капітальний, поточний ремонт системи вуличного освітлення;
  • продовження роботи щодо створення ОСН та ОСББ.

Основні завдання на 2024 рік:

КП «Славутське ЖКО»

Проблемні питання:

  • неповне відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію та послуг з постачання теплової енергії згідно постанови Кабінету Міністрів України № 977 від 15.09.2021 року «Про затвердження Методики визначення заборгованості з різниці в тарифах».
    Основні завдання на 2024 рік:
    № п/п Зміст заходу Відповідальний виконавець Термін виконання Обсяг та джерела фінансування
    тис. грн.
    1 Капітальний ремонт покрівлі КП «Славутське ЖКО» Протягом року 3428,1
    2 Капітальний ремонт під’їздів КП «Славутське ЖКО» Протягом року 1895,2
    3 Благоустрій прибудинкових територій будинків житлового фонду КП «Славутське ЖКО» Протягом року 731,3
    4 Придбання нових ліфтів КП «Славутське ЖКО» Протягом року 1500,0
    5 Теплоізоляція фасадів житлових будинків КП «Славутське ЖКО» Протягом року 1963,4
    6 Заміна старих мереж теплопостачання на попередньо ізольовані труби КП «Славутське ЖКО» Протягом року 700,0
    7 Придбання основних засобів КП «Славутське ЖКО» Протягом року 1784,0
    8 Дотація на часткове покриття збитків КП «Славутське ЖКО» Протягом року 300,0
    9 Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання) КП «Славутське ЖКО» Протягом року 3900,0
    Славутське УВКГ
    Основні завдання на 2024 рік:

    п/п
    Зміст
    заходу
    Відповідальний виконавець Термін виконання Обсяг фінансування, тис. грн.
    Завдання 1. Виготовлення ПКД, реконструкція, системи управління насосного обладнання водозаборів та насосних станцій Славутського УВКГ
    1 Реконструкція водозабору „Центральний” Славутське УВКГ Протягом року 1000,0
    2 Реконструкція водозабору “Південний” Славутське УВКГ Протягом року 1500,0
    3 Заміна та реконструкція насосного обладнання Славутське УВКГ Протягом року 1200,0
    4 Реконструкція очисних споруд фільтрів ФОВ-3,2 Славутське УВКГ Протягом року 2700,0
    5 Заміна та реконструкція запірної арматури Славутське УВКГ Протягом року 850,0
    Завдання 2. Виготовлення ПКД та реконструкція насосних станцій каналізації
    1 Виготовлення ПКД та реконструкція насосних станцій каналізації Славутське УВКГ Протягом року 5100,0
    Завдання 3. Виготовлення ПКД , будівництво, реконструкція, капітальний ремонт водопровідних мереж та встановлення систем доочистки води на об’єктах комунальної сфери
    1 Реконструкція, капітальний ремонт водопровідних мереж Славутське УВКГ Протягом року 7300,0
    2 Будівництво водопровідних мереж Славутське УВКГ Протягом року 2500,0
    Завдання 4. Виготовлення ПКД, реконструкція каналізаційних очисних споруд громади
    1 Виготовлення ПКД, реконструкція каналізаційних очисних споруд громади Славутське УВКГ Протягом року 3900,0
    Завдання 5. Виготовлення ПКД, реконструкція, капітальний ремонт міських каналізаційних мереж, колекторів, колодязів та люків
    1 Виготовлення ПКД, та реконструкція каналізаційних мереж Славутське УВКГ Протягом року 4800,0
    2 Виготовлення ПКД, та будівництво каналізаційних мереж Славутське УВКГ Протягом року 7200,0
    3 Капітальний ремонт та реконструкція самопливних каналізаційних колекторів Славутське УВКГ Протягом року 4500,0
    4 Підняття горловин колодязів та заміна каналізаційних люків Славутське УВКГ Протягом року 190,0
    Завдання 6. Виготовлення ПКД, реконструкція та заміна насосного парку
    1 Заміна та реконструкція насосів Славутське УВКГ Протягом року 750,0
    2 Заміна та реконструкція повітродувок Славутське УВКГ Протягом року 200,0
    Завдання 7. Розвиток інфраструктури УВКГ та проведення розрахунків за оренду комунального майна
    1 Поповнення статного капіталу Славутське УВКГ Протягом року 4500,0
    2 Ведення робіт по оренді комунального майна Славутське УВКГ Протягом року 350,0
    3 Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання) Славутське УВКГ Протягом року 6700,0
    4 Забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства Славутське УВКГ Протягом року 5000,0
    Завдання 8. Виготовлення ПКД, реконструкція та капітальний ремонт систем енергозабезпечення, теплопостачання
    1 Капітальний ремонт ПЛ-10кВ Славутське УВКГ Протягом року 1650,0
    2 Заміна та реконструкція котлів Славутське УВКГ Протягом року 250,0
    Завдання 9. Виготовлення ПКД, встановлення засобів будинкового обліку спожитої питної води
    1 Виготовлення ПКД, встановлення засобів будинкового обліку спожитої питної води Славутське УВКГ Протягом року 6000,0
КП «Славута-Сервіс»
Основні завдання на 2024 рік:

п/п
Зміст заходу Відповідальний виконавець Термін виконання Обсяг та джерела фінансування тис. грн.
Завдання: Утримання та розвиток інфраструктури автомобільних доріг на території Славутської міської територіальної громади (капітальний, поточний ремонти та утримання доріг та тротуарів)
1 Утримання та розвиток інфраструктури автомобільних доріг на території Славутської міської територіальної громади (капітальний, поточний ремонти та утримання доріг та тротуарів) КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 3800
Завдання: Благоустрій Славутської МТГ
1 Утримання доріг (в т.ч. в зимовий період) КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 5900
2 Утримання, ремонт елементів та об'єктів благоустрою комунальної власності, придбання малих архітектурних форм КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 7100
3 Прибирання та санітарна очистка вулиць КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 6300
4 Утримання кладовищ КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 1100
5 Догляд за зеленим господарством (озеленення) КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 3100
6 Обслуговування та поточний ремонт електричних мереж вуличного освітлення, устаткування, обладнання та світлофорів КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 3440
Завдання: Розвиток інфраструктури комунальних підприємств та проведення розрахунків за оренду комунального майна
1 Придбання основних засобів КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 600
2 Дотація на часткове покриття збитків, в тому числі пов’язаних із веденням роботи по оренді комунального майна КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 300
Завдання : Утримання в належному стані лісового господарства
1 Утримання в належному стані лісового господарства КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 860
Завдання: Природоохоронні заходи
1 Природоохоронні заходи КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 250
Завдання: Регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами
1 Регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами КП «СЛАВУТА - СЕРВІС» Протягом року 700
IX. ГУМАНІТАРНА СФЕРА
9.1. Освіта
Проблемні питання:
  • недостатній обсяг освітньої субвенції для забезпечення виплат заробітної плати працівникам у повному обсязі, недосконалість формули освітньої субвенції;
  • недостатній фінансовий ресурс на утримання освітньої галузі з місцевого бюджету;
  • потреба в облаштуванні найпростіших укриттів у закладах освіти ( ЗДО №3 «Росинка», Славутський ліцей, Славутська гімназія №3,Славутська гімназія №6);
  • потреба у формуванні цілісної системи щодо забезпечення умов для впровадження реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа»;
  • подолання освітніх втрат ;
  • проблема кадрового забезпечення;
  • подальше реформування харчування.

Цілі та основні ключові завдання галузі освіта у 2024 році

  • створити безпечне, доступне та інклюзивне освітнє середовище;
  • сформувати ефективну мережу закладів освіти;
  • забезпечити якість освіти в умовах воєнного стану;
  • реформувати систему харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти;
  • впровадити інженерно-технічні заходи цивільного захисту та заходи щодо економного використання енергоносіїв.

Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей у 2024 році

  1. Розвиток існуючої системи загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, підтримка її ефективного функціонування:
  • забезпечення доступності дошкільної освіти через варіативність форм;
  • розвиток профільної освіти та допрофільної підготовки;
  • забезпечення функціонування класів (груп) з інклюзивним навчанням (відповідно до потреб), зокрема, у закладах дошкільної освіти;
  • підтримка діяльності закладів позашкільної освіти як центрів виховної роботи та розширення неформальної освіти.
    2. Створення безпечного освітнього середовища в закладах освіти та його оновлення:
  • удосконалення освітнього простору закладів освіти з дотриманням принципів універсального дизайну, розумного пристосування та безпеки;
  • облаштування найпростіших укриттів в ЗДО №3 « Росинка», Славутській гімназії №3, Славутському ліцеї;
  • залучення позабюджетних коштів, реалізація інвестиційних проєктів для осучаснення освітнього середовища закладів освіти;
  • капітальний та поточні ремонти приміщень закладів освіти (Славутська гімназія № 3, Славутська гімназія № 4, Славутська гімназія №6);
  • оновлення харчоблоків для реалізації Стратегії реформи харчування;
    3. Забезпечення якості освіти в умовах воєнного стану:
  • реалізація плану заходів із запровадження Концепції реалізації державноїполітики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», впровадження Державного стандарту базової середньої освіти;
  • реалізація заходів по подоланню освітніх втрат та збереження психічного здоров’я учасників освітнього процесу;
  • запровадження різних форм професійного розвитку у системі підвищення кваліфікації педагогічних працівників;
  • сприяння сертифікації педагогічних працівників та їх заохоченню;
  • підвищення рівня заробітної плати та стимулювання педагогічних працівників на основі розробленої системи моральних і матеріальних стимулів;
  • підтримка обдарованої учнівської молоді;
  • налагодження співпраці з комуною Лідінге ( Швеція) у сфері освіта.
    Кількісні та якісні показники розвитку освіти у 2024 році

    з/п
    Показники Одиниці виміру 2021
    рік
    факт
    2022
    рік
    факт
    2023
    рік
    факт
    2024
    прогноз
    2024 рік у % до 2023 року
    1 Заклади дошкільної освіти одиниць 9 8 9 9 -
    2 Кількість місць в закладах дошкільної освіти одиниць 1155 1155 1175 1175 -
    3 Кількість дітей у закладах дошкільної освіти дітей 1405 1305 1060 970 92%
    4 Охоплення дітей дошкільною освітою % 97% 97% 100% 100% -
    5 Заклади загальної середньої освіти одиниць 9 9 9 9 -
    6 Кількість учнів у закладах загальної середньої освіти – всього дітей 4524 4493 4318 4192 97%
    у тому числі, які навчаються у другу зміну дітей - - 2045 1982 97%
    7 Рівень комп’ютеризації % 77% 81 % 83 % 85% 98 %
    Очікувані результати:
  • безпечність, доступність та інклюзивність освітнього середовища;
  • забезпечення якості освіти в умовах воєнного стану;
  • піднесення соціального статусу і професіоналізму працівників закладів освіти.
    9.2 Охорона здоров’я населення
    Мета - поліпшення здоров’я населення шляхом забезпечення рівного й справедливого доступу громадян до медичних послуг належної якості, збільшення тривалості життя через профілактичні та інформаційні заходи, забезпечення захисту прав громадян на охорону здоров’я.
    Проблемні питання:
  • незадовільний стан здоров’я населення;
  • потреба у кваліфікованому медичному персоналі;
  • недостатнє медикаментозне і матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров’я;
  • нераціональна організація системи надання медичної допомоги, диспропорція її первинного, вторинного і третинного рівнів;
  • брак сучасних медичних технологій, недостатнє володіння ними;
  • низький рівень інформованості про сучасні медичні технології, засоби збереження здоров’я та активного дозвілля;
  • неефективність державної політики щодо формування здорового способу життя;
  • недосконалість нормативно-правових актів, які впливають на створення умов для поліпшення стану здоров’я населення та підвищення ефективності використання в системі охорони здоров’я людських, матеріально-технічних та фінансових ресурсів в умовах ринкової економіки.
    Основні завдання та заходи на 2024 рік:
  • створити достатній рівень здатності до роботи в особливих умовах:
  • забезпечити заклади необхідним медичним обладнанням, лікарськими засобами та матеріалами;
  • залучити засоби масової інформації, навчальні заклади та громадські організації до більш широкого інформування населення з питань профілактики, раннього виявлення, ефективного лікування захворювань та пропаганди здорового способу життя;
  • забезпечити населення ефективними, безпечними і якісними лікарськими засобами, імунологічними препаратами та виробами медичного призначення;
  • поліпшити якость забезпечення пільгової категорії населення;
  • сприяти розробленню і впровадженню сучасних стандартів первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги;
  • впроваджувати системи персоніфікованого електронного реєстру громадян та сучасних інформаційних і телемедичних технологій в діяльності первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги;
  • поліпшити забезпечення кваліфікованими медичними кадрами;
  • підвищити мотивацію праці медичних працівників;
  • забезпечити розмір заробітної плати, згідно вимог чинного законодавства

України, для лікарів не менше 20000 грн. та 13500 грн. для середнього медичного персоналу;

  • продовжити системну роботу щодо профілактики, виявлення на ранніх стадіях та лікування найбільш поширених і соціально небезпечних хвороб, запобігти поширенню інфекційних хвороб ;
  • підписати додаткові пакети медичних послуг з Національної службою здоров'я України;
  • провести ряд заходів з енергозбереження;
  • удосконалити матеріально-технічної базу закладів охорони здоров’я відповідно до світових стандартів;
  • запровадити правові, економічні, управлінські механізми, забезпечення конституційних прав громадян на охорону здоров’я, а саме оснащення структурних підрозділів закладів медичною апаратурою, обладнанням та інструментарієм відповідно до табеля оснащення затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 02.03.2011року № 127 та вимог НСЗУ по ПМГ :
  • закінчити будівництво та ввести в експлуатацію міжкорпусний перехід КП «Славутська міська лікарня ім. Ф. М. Михайлова»;
    Провести:
  • капітальний ремонту ІV поверху поліклініки КП «Славутська міська лікарня ім. Ф. М. Михайлова»;
  • капітальний ремонт харчоблоку КП «Славутська міська лікарня ім. Ф. М. Михайлова»;
  • капітальний ремонт будівлі корпусу №1 та №2 (впровадження заходів з енергозбереження – утеплення контуру , ремонт покрівлі ) КП «Славутська міська лікарня ім. Ф. М. Михайлова».
  • капітальний ремонт зовнішніх теплових мереж;
  • виготовити ПКД та провести капітальний ремонт хірургічного відділення (операційний блок);
  • впровадити біохімічні досліджень для пацієнтів КП «Славутський центр ПМСД».
    Очікувані результати:
  • зміцнення та поліпшення стану здоров’я, зниження рівнів захворюваності, інвалідності та смертності мешканців громади;
  • підвищення готовності закладів охорони здоров’я до ефективного подолання кризових і надзвичайних ситуацій;
  • забезпечення пільгових категорій населення лікарськими засобами відповідно до законодавства;
  • підвищення рівня медичного обслуговування населення;
  • удосконалення та раціональне використання ліжкового фонду.

9.3.Культура, туризм

Проблеми розвитку галузі.

Задля задоволення зростаючих культурно-мистецьких запитів населення на рівні новітніх технологій і вимог, установи культури Славутської міської ТГ повинні бути сучасно облаштованими та стати змістовним дозвіллям населення з новітньою відео-, аудіо- світловою апаратурою, комп’ютерною та множувальною технікою.

Цілі та основні ключові завдання розвитку галузі

Провідними принципами розвитку галузі культури є:

  • підтримка та збереження інфраструктури галузі, запобігання руйнуванню матеріально-технічного та кадрового потенціалу;
  • оновлення форм роботи закладів культури громади, створення багатофункціональних та багатопрофільних закладів відповідно до відмінностей культурного середовища;
  • збереження та розвиток самодіяльного народного мистецтва;
  • технологічна модернізація матеріально-технічної бази закладів культури

(забезпечення закладів культури необхідним обладнанням, літературою, музичними інструментами, сценічними костюмами, тощо);

  • підтримка діяльності аматорських колективів і виконавців, в тому числі, оркестрів, окремих виконавців, майстрів декоративно-вжиткового мистецтва;
  • створення належних умов для здобуття початкової мистецької освіти (зокрема, для соціально-незахищених категорій дітей та молоді);
  • сприяння збереженню культурної спадщини через розвиток виставкової та музейної справи на сучасних засадах.
    Очікувані результати реалізації заходів Програми:
  • забезпечення конституційного права містян на задоволення культурних потреб, підвищення рівня аматорської та професійної творчості, зростання культурного та мистецького потенціалу громади;
  • збереження існуючої мережі закладів культури комунальної форми власності;
  • формування позитивно орієнтованих культурних потреб населення громади, підтримка самодіяльних і професійних творчих колективів, об'єднань;
  • забезпечення участі закладів культури в різноманітних інноваційних проектах, що матимуть економічний ефект для міста;
  • збереження народних традицій, свят та обрядів;
  • фінансова підтримка обдарованих дітей, молоді та творчої інтелігенції, що представляють громаду на міжнародних, всеукраїнських конкурсах та фестивалях;
  • охорона пам’яток історії та культури, забезпечення належного збереження, використання, наукового вивчення пам'яток культурно-історичної спадщини;
  • створення ринкових інструментів підтримки всіх секторів міської культури через не бюджетні дотації, інвестиції, гранти тощо.

  • Заходи щодо реалізації основних завданьПрограми соціально-економічного розвитку Славутської міської територіальної громади на 2024 рік

    з/п
    Зміст заходу Відповідальні за виконання Термін виконання Орієнтовні обсяги фінансування
    (тис. грн.)
    1 2 3 4 5
    1. Технічне переоснащення галузі
    (зміцнення матеріально-технічної бази)
    1.1. Виготовлення проектно- кошторисної документації на капітальний ремонт даху школи.
    Ремонт даху школи
    МШ «СШМ» 2024 2557,0
    2. Реконструкція закладу та розвиток інфраструктури
    2.1. Капітальний ремонт фасаду приміщення II корпусу Управління культури ВК СМР
    МШ «СШМ»
    2024 2 500,0
    2.2. Ппроведення ремонтних робіт порогу основного приміщення музею Управління культури ВК СМР
    Історичний музей
    2024 -

    Показники розвитку культури і мистецтва
    Славутської міської територіальної громади у 2022-2024 роках, станом на 01 грудня 2023 року
    Показники Один.
    виміру
    2022рік
    Звіт
    2023
    рік
    Звіт
    2023
    рік
    у % до 2022 року
    2024 рік очікуване
    Масові та універсальні бібліотеки одиниць 3 3 100 3
    Книжковий фонд бібліотек тис. прим. 43 052 56 276 130,7 56 500
    Кількість читачів тис. чол. 1 637 1 581 96,6 1 650
    Закладів клубного типу одиниць 3 3 100 3
    Кінотеатрів одиниць 1 1 100 1
    Відвідування населення кіносеансів з платним показом відвідув. за рік на 1 людину 19 0 0 120
    Музеї одиниць 1 1 100 1
    Відвідуваність музеїв населенням відвідув. за рік на 1 людину 1 385 2 725 196,8 2 980
    Школи естетичного виховання дітей одиниць 1 1 100 1
    З них учнів чол. 382 400 104,7 410
    9.4.Фізична культура і спорт
    Головні цілі на 2024 рік:
  • розвивати олімпійські та неолімпійські види спорту;
  • розвивати спорт для всіх верств населення за місцем проживання та у

місцях масового відпочинку громадян;

  • створити умови для фізичного виховання, фізкультурно-оздоровчої і
    спортивної робота в навчальних, дошкільних та позашкільних закладах;
  • сприяти фінансовій підтримці спортивних споруд;
  • розвивати матеріально-технічну базу спортивних споруд Славутської

міської територіальної громади.

Пріорітет. Фізична культура і спорт

N
п/п
Зміст заходу Відповідальний виконавець Термін виконання Обсяг та джерела виконання
Завдання 1. Розвиток олімпійських та неолімпійських видів спорту
1 Провести спортивно-масові заходи в Славутській міській територіальній громаді Відділ, молоді та спорту, міський ЦФЗН «Спорт для всіх», ДЮСШ м. Славута, управління освіти Протягом року Місцевий бюджет
400,0
2 Провести навчально-тренувальних зборів та підготовка до участі у чемпіонатах, кубках області, інших всеукраїнських, а також міжнародних спортивних змаганнях Відділ, молоді та спорту, міський ЦФЗН «Спорт для всіх», ДЮСШ м. Славута Протягом року Місцевий бюджет
400,0
3 Забезпечити участь спортсменів та збірних команд міста Славутської міської територіальної громади у обласних та Всеукраїнських змаганнях Відділ молоді та спорту Протягом року Місцевий бюджет
1000,0
Завдання 2. Розвиток спорту для всіх верств населення за місцем проживання та у місцях масового відпочинку громадян
1 Провести ремонт спортивних об’єктів, дитячих та спортивних майданчиків Міський ЦФЗН «Спорт для всіх» Протягом року Місцевий бюджет
240,0
2 Забезпечити фінансове забезпечення на утримання міського ЦФЗН «Спорт для всіх». Міський ЦФЗН «Спорт для всіх Протягом року Місцевий бюджет
900,0
Завдання 3.Створити умови для фізичного виховання, фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи в навчальних та позашкільних закладах
1 Провести Спартакіаду у навчальних закладах Управління освіти, ДЮСШ м. Славута Протягом року Безкоштовно
Завдання4. Фінансова підтримка спортивних споруд
1 Утримувати в належному стані газону футбольного поля ДЮСШ м. Славута Протягом року Місцевий бюджет
130,0
Завдання6. Розвивати матеріально-технічну базу спортивних споруд міста
1 Будівництво та реконструкція спортивних споруд Відділ молоді та спорту Протягом року Місцевий бюджет
6000,0

.

  • удосконалено систему підготовки збірних команд, підвищено якість
    функціонування дитячо-юнацької спортивної школи;
  • збережено наявну матеріально-технічну базу;
  • виконано Єдиний календарний план міських та обласних спортивно-

масових заходів.

Показники розвитку фізичної культури і спорту у 2024 році

Показник 2022 рік, факт 2023 рік, 
очік
2024 рік, прогноз 2024 рік у % до 2023року
Кількість населення охопленого всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи, всього, осіб 6500 6550 6700 102,3
Кількість учнів загальноосвітніх шкіл, що займаються фізкультурно-оздоровчою роботою, осіб 232 346 352 101,7
Кількість учнів професійно-технічних закладів, охоплених фізкультурно-оздоровчою роботою, осіб  81 78 83 106,4
Кількість фахівців фізичного  виховання, що працюють за спеціальністю, осіб 44 44 45 102,3
Стадіони, одиниць 1 1 1 100
Спортзали, одиниць 11 11 11 100,0
Плавальні басейни, одиниць 4 4 4 100
Спортивні майданчики, одиниць 46 46 48 104,3
Кількість підприємств, установ, організацій, де проводиметься фізкультурно-оздоровча робота, одиниць 15 15 15 100
Кількість фізкультурно-оздоровчих клубів за місцем проживання населення, одиниць 5 5 5 100
Кількість ДЮСШ та СДЮСШ, одиниць 1 1 1 100

9.5. Інформаційний простір та громадянське суспільство

У 2024 році буде продовжена робота у напрямку забезпечення прозорості та відкритості міської влади, доступу до публічних документів, всебічного об’єктивного висвітлення життя територіальної громади, а також залучення громадськості до управління громадою.

Виконання поставлених завдань відбуватиметься на підставі міської Програми висвітлення діяльності Славутської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів міської ради на 2023-2025 роки.

Проблемні питання:

● із прийняттям Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» Славутська міська рада та її виконавчі органи практично втратили власний офіційний інформаційний майданчик для оприлюднення своїх рішень та інших нормативно-правових актів. Адже засновниками офіційних друкованих видань тепер можуть бути лише центральні органи державної влади. Тому, у зв’язку із великою кількістю офіційних матеріалів, обов’язкових до оприлюднення, є нагальна потреба у прийнятті відповідних змін до чинного законодавства щодо визнання на державному рівні єдиним офіційним джерелом інформації ОМС їх офіційні вебсайти.

Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:

  • створення умов для вільного доступу громадян до інформації про
    діяльність міської ради, її виконавчих органів;
  • запровадження механізмів партисипативного типу управління громадою.
    Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей
  • популяризація інформації про територіальну громаду серед її жителів,
    потенційних інвесторів та туристів;
  • видавництво промоційної продукції (проспектів) про актуальні питання
    громади, його інвестиційну та туристичну привабливість;
  • реалізація різноманітних проектів та акцій, обговорень, спрямованих на
    залучення громадськості до вирішення місцевих питань;
  • моніторинг та прогнозування основних потреб цільових груп громадян
    громади;
  • робота над маркетингом території Славути з використанням
    затвердженого бренду міста.
    Очікуванні результати:
  • зростання інвестиційної та туристичної привабливості громади;
  • утвердження принципів відкритості влади;
  • запровадження партисипативного типу управління громадою.
  • ріст громадянської активності.
№ з.п. План заходів Відповідальні виконавці Джерела фінансування Термін виконання
1 Підготовка та друк промоційної промопродукції (проспектів) Управління інформаційного забезпечення та внутрішньої політики Бюджет міста Впродовж 2024 року
2 Поширення та просування промоційної продукції (проспектів) Управління інформаційного забезпечення та внутрішньої політики - Впродовж 2024 року
3 Оприлюднення інформації про діяльність Славутської міської ради в ЗМІ Управління інформаційного забезпечення та внутрішньої політики,
Виконавчі органи міської ради
Бюджет міста Впродовж 2024 року
4 Організація обговорень, спрямованих на залучення громадськості до вирішення місцевих питань. Управління інформаційного забезпечення та внутрішньої політики - Впродовж 2024 року
5 Проведення онлайн опитувань славутчан з різних актуальних для міста питань. Управління інформаційного забезпечення та внутрішньої політики - Впродовж 2024 року
7 Просування бренду Славути в мережі Інтернет, презентаціях різного рівня Управління інформаційного забезпечення та внутрішньої політики - Впродовж 2024 року
8 Робота над маркетингом території Управління інформаційного забезпечення та внутрішньої політики Бюджет міста Впродовж 2024 року
9 Участь у грантових програмах з метою реалізації актуальних для міста питань. Управління інформаційного забезпечення та внутрішньої політики Бюджет міста
Грантові кошти
Впродовж 2024 року

X. ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ

10.1. Охорона навколишнього природного середовища

Діяльність у сфері охорони навколишнього природного середовища Славутської міської територіальної громади направлена на впровадження основних принципів екологічної політики. Оцінка стану довкілля Славутської громади свідчить, що є наявні екологічні ризики і проблеми щодо стану повітряного басейну, поверхневих водних об’єктів, підземних вод, земель та зелених насаджень.

Проблемні питання:

  • забруднення атмосферного повітря, водних ресурсів;
  • недостатнє впровадження новітніх технологій як самого виробництва, так

і очистки викидів;

  • недотримання санітарно-захисних зон між промисловими та житловими
    районами;
  • невідповідний стан каналізаційних мереж;
  • проведення господарської діяльності у межах прибережних смуг;
  • надмірне рекреаційне навантаження;

Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році

  • поліпшення стану каналізаційних мереж;
  • догляд зелених насаджень та об’єктів природно-заповідного фонду, що

знаходяться на утриманні комунальних підприємств Славутської міської ради;

  • поводження з комунальними, будівельними та рослинними відходами;
  • екологічна освіта і виховання населення, інформаційне забезпечення

підприємств, установ та організацій про стан навколишнього природного середовища;

  • впровадження Закону України « Про управління відходами»
    Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей
  • збереження та відновлення природного стану водних ресурсів;
  • зменшення кількості відходів та їх негативного впливу на навколишнє

природне середовище і здоров'я людини;

  • збереження та розвиток ландшафтів громади;
  • підвищення екологічної культури, знань та інформованості населення

громади;

Очікувані результати:

  • часткове відновлення системи каналізаційного господарства, зменшення
    ризиків аварійних ситуацій та потрапляння скидів забруднюючих речовин у поверхневі водні об’єкти;
  • підвищення рівня екологічної освіченості та свідомості мешканців
    громади.
    10.2. Громадський порядок
    Належна охорона громадського порядку є одним з пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства загалом.
    Першочерговими завданнями державної влади та громадських організацій стали охорона і захист прав і свобод людини та громадянина, їхнього життя, здоров’я, честі й гідності від злочинних та інших протиправних посягань.
    Проблемні питання:
  • існування суспільно небезпечного явища – злочинність;
  • недостатній рівень оперативності розкриття злочинів.

Цілі та основні ключові завдання розвитку у 2024 році:

  • зниження рівня злочинності, створення безпечних умов життя громадян
    громади, захист їх прав, свобод та законних інтересів;
  • усунення причин і умов, що сприяють втягненню молоді та підлітків у
    протиправну діяльність;
  • підвищення ефективності заходів щодо профілактики правопорушень,
    протидії злочинності та усунення причин і умов, що сприяють вчиненню протиправних дій;
  • оздоровлення соціально-економічної та морально-психологічної ситуації в
    громаді;
  • створення умов для проведення ефективної правової та виховної роботи
    серед населення;
  • сприяння в роботі правоохоронним органам в питаннях підвищення
    правосвідомості водіїв та пішоходів на дорогах та вулицях громади;
  • залучення мешканців громади до охорони громадського порядку.
    Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей:
  • забезпечення активної наступальної протидії злочинності, досягнення
    уповільнення темпів її зростання на основі чітко визначених пріоритетів поступового нарощування зусиль органів державної влади і громадськості, вдосконалення законодавства, організації засобів і методів запобігання та розкриття злочинів;
  • функціонування муніципальної варти громади;
  • впровадження сучасних методів дистанційного контролю за громадською

безпекою та безпекою дорожнього руху шляхом встановлення систем відеоспостереження та підтримання їх у працездатному стані;

  • проведення роз’яснювальної роботи в ЗМІ, на підприємствах, установах,
    організаціях міста з метою підвищення рівня правової свідомості серед населення громади;
  • стратегія протидії зростаючій злочинності повинна будуватися таким
    чином, щоб звести до мінімуму криміногенну діяльність та підвищити рівень ефективності правоохоронної і виховної місії органів державної влади.
    Очікувані результати:
  • створення належних умов роботи громадським формуванням з охорони
  • громадського порядку шляхом здійснення у 2024 році фінансової

підтримки їх діяльності забезпечить стимулювання їх до більш активної роботи у сфері правоохоронної діяльності, а також до створення нових громадських формувань, залучення громадськості до охорони громадського порядку.

10.3. Техногенна безпека людини.

Підвищення рівня безпеки та захисту громадян

Підвищення рівня безпеки та захисту громадян в Славутської міської територіальній громаді реалізується відповідно до державної політики у сфері цивільного захисту з метою забезпечення надійних гарантій безпечної життєдіяльності людей, досягнення достатнього рівня захисту населення і територій під час військового стану.

Цілі та основні ключові завдання на 2024 рік

Головна мета цивільного захисту населення Славутської міської територіальної громади є - послідовне зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, підвищення рівня безпеки населення і захищеності території від наслідків таких ситуацій шляхом підвищення ефективності функціонування місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, поліпшення координації зусиль органів місцевого самоврядування, установ, підприємств, організацій, незалежно від форм власності, у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям, ефективного реагування на них, забезпечення збереження життя і здоров’я людей, мінімізації наслідків забруднення територій.

Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення цілей:

  • створення єдиної системи забезпечення пожежної, техногенної безпеки та
    цивільного захисту в Славутській міській територіальній громаді та її розвиток;
  • розроблення організаційних засад діяльності щодо забезпечення пожежної
    та техногенної безпеки, цивільного захисту населення на території громади;
  • удосконалення та підвищення ефективності роботи, пов’язаної із
    забезпеченням пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту населення громади;
  • посилення державного нагляду (контролю) за станом пожежної та
    техногенної безпеки, цивільного захисту населення на території та на об’єктах громади незалежно від форм власності, організації гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій та зменшення їх негативних наслідків, діяльності в мирний час та в особливий період;
  • інформаційне забезпечення органів місцевого самоврядування,
    підприємств, установ, організацій і населення з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту;
  • зміцнення кадрового потенціалу цивільного захисту;
  • досягнення належного рівня фінансового і матеріально – технічного

забезпечення у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту населення громади;

  • удосконалення механізму взаємодії органів місцевого самоврядування,
    підприємств, установ та організацій у процесі здійснення заходів цивільного захисту;
  • забезпечити функціонування системи оповіщення цивільного захисту;
  • забезпечити належну роботу міської рятувально-водолазної служби;
  • забезпечити непрацююче населення засобами індивідуального захисту

органів дихання та препаратами стабільного йоду у випадку радіаційної аварії на ХАЕС.

  • підвищити рівень оперативного реагування на надзвичайні ситуації,
    удосконалити систему управління силами та засобами аварійних формувань;
  • накопичити необхідну кількість засобів індивідуального захисту органів
    дихання населенню, що проживає в зонах ураження, від вражаючої дії можливих радіаційних та хімічний аварій, не допустити отруєння та загибелі людей;
  • забезпечити укомплектування аварійно-рятувальних служб необхідним
    обладнанням;
  • забезпечити функціонування в громаді дієвої системи запобігання загибелі
    людей на водних об’єктах;
  • підвищити обізнаність населення громади до дій у надзвичайних

ситуаціях;

  • накопичити необхідну кількість місцевого матеріального резерву для
    запобігання та надання допомоги постраждалому населенню у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру та військового характеру;
  • забезпечити функціонування в громаді дієвої системи запобігання загибелі
    людей на водних об’єктах;
  • підвищити обізнаність населення громади до дій у надзвичайних

ситуаціях.

XI. Моніторинг і оцінка реалізації Програми

Результати реалізації Програми соціально-економічного та культурного розвитку Славутської міської територіальної громади на 2024 рік (далі – Програма) визначаються шляхом проведення моніторингу соціально-економічного та культурного розвитку громади.

Для проведення моніторингу застосовуються показники соціально-економічного розвитку громади, наведених у додатках, а також визначені у основних показниках виконання програми.

Основними завданнями моніторингу реалізації Програми є збір, узагальнення, періодичний аналіз відповідних показників та визначення ефективності реалізації Програми.

Моніторинг проводиться на підставі даних галузевих управлінь /відділів міської ради та суб’єктів господарювання міста.

Управління економічного розвитку Славутської міської ради узагальнює подану інформацію, готує звіт про реалізацію Програми та подає його на розгляд Славутської міської ради.

Звіт про реалізацію Програми висвітлюється у засобах масової інформації.

Контроль за реалізацією Програми покладається на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради згідно з розподілом обов’язків.

Керуючий справами

Вікторія КРУТА


Додаток 1
до Програми соціально-економічного такультурного розвитку Славутської міської територіальної громади на 2024 рік

Перелік інвестиційних проектів,

що можуть реалізовуватися у 2024 році (за рахунок усіх джерел фінансування)

0

з/п
Найменування інвестиційного проекту Період реалізації
(рік початку і закінчення)
Результативність реалізації проекту Кошторисна вартість проекту,
тис. гривень
Обсяг фінансування у 2024 році, тис. гривень:
Усього у тому числі за рахунок:
коштів державного бюджету кошти відповідних місцевих бюджетів інших
джерел фінансування
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 Капітальний ремонт - термомодернізація будівлі навчального корпусу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 по вул.Марії Лисенко, буд. 2А в м.Славута Хмельницької області 2018-2024 5504,91 кв. м. 25543,14373 25543,14373 23646,343 1896,800
2 Капітальний ремонт будівлі кінотеатру ім. Т. Шевченка на вул. Площа Шевченка, 3 в м. Славута Хмельницької області 2016-2025 1306,13 кв. м. 13167,524 6591,133 6541,133 50,000
3 Реконструкція проїзду Валерія Чкалова м. Славута Хмельницької області 2024 0,827 км. 23 925,865 23 925,865 23875,865 50,000
4 Будівництво каналізаційних мереж до індустріального парку "Славута" в м. Славута Хмельницької області 2024 4,368 км. 12573,121 12573,121 12523,121 50,000
5 Будівництво каналізаційних мереж мікрорайону "Південний" в м. Славута Хмельницької області 2019-2024 3,1 км. 5643,193 2484,693 1984,693 500,000
6 Реконструкція спортивного ядра на стадіоні ДЮСШ по вул. Острозька, 6-а в м.Славута Хмельницької області 2025 6307 кв.м 19372,787 18846,32202 18796,322 50,000
7 Реконструкція вулиці Ярослава Мудрого в м. Славута Хмельницької області 2015-2025 2970 м 29656,708 21330,596 21280,596 50,000
8 Реконструкція об'єктів благоустрою мікрорайону м. Славута від вул. Садова до вул. Звитяги Хмельницької області 2021-2025 4458,0 кв.м 18550,506 18550,506 18500,506 50,000
9 Реконструкція площі Шевченка м. Славута Хмельницької області 2019-2025 4134 кв. м. 6522,210 6522,210 6472,210 50,000
10 Реконструкція об'єктів благоустрою мікрорайону "Військове містечко" вул. Ярослава Мудрого м. Славута Хмельницької області 2015-2025 16291,0 кв. м. 9269,647 2334,516 2284,516 50,000
11 Реконструкція об'єктів благоустрою мікрорайону "Військове містечко" вул. Садова та вул. Ізяславська м. Славута Хмельницької області 2018-2025 22 408,6 кв. м. 19073,654 16289,399 16239,399 50,000
12 Реконструкція вулиці Звитяги м. Славута Хмельницької області 2024-2025 0,740 км. 16823,300 11823,300 10673,300 1150,000
13 Реконструкція каналізаційних мереж по мікрорайону "Мокроволя" м. Славута Хмельницької області (друга черга) 2025 3,452 км. 8464,161 8464,161 8364,161 100,000
14 Реконструкція під'їзних шляхів до індустріального (промислового) парку "Славута" в м. Славута Хмельницької області 2016-2025 2765 км. 27953,224 12840,301 12790,301 50,000
15 Реконструкція міського полігону ТПВ в м. Славута Хмельницької області (Перша черга — будівництво сміттєсортувального комплексу) 2024 50 га 18000,000 18000,000 15400,000 600,000
16 Реконструкцію корпусу №1 НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія" по вул. Соборності, 9 в м. Славута Хмельницької області 2016-2024 360 учнів 106644.119 42628,167 35178,167 7450,000
17 Будівництво зовнішніх мереж для електропостачання 120-ти житлових будинків по вул. О. Максимчука та М. Остапчука в м. Славута Хмельницької області 2016-2024 3,535 км 2189,365 170,331 120,331 50,000
18 Будівництво футбольного поля зі штучним покриттям по вул. Ярослава Мудрого,59 у м. Славута Хмельницької обл 2024-2025 3067,44 кв.м 3371,797 3192,247 3142,247 50,000
19 Капітальний ремонт дорожнього покриття вул.  Богдана Хмельницького (на ділянці від Данила Галицького до вулиці Ярослава Мудрого) в м. Славута Хмельницької області 2020-2024 3367 кв.м 5208,141 500,000 200,000 300,000
20 Нове будівництво зовнішніх мереж питного водопроводу с. Варварівка Шепетівського району Хмельницької області 2024-2025 6,9 км 2041,308 2041,308 1041,308 1000,000
21 Нове будівництво артезіанськоїсвердловини в селі Варварівка Славутської міської територіальної громади Хмельницької області 2023-2024 100м 1171,897 1171,897 1071,897 100,000
22 Капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Миру м. Славута Хмельницької області 2024-2025 1.931 км 60154,489 60154,489 60104,489 50,000
23 Капітальний ремонт адміністративної будівлі по вул. Миру,102 м.Славута Хмельницької області (утеплення контуру будівлі ЦНАП) 2024 1133,4 кв.м. 3204,412 3204,412 3004,412 200,000
24 Реконструкція будівлі міського лікарняного комплексу КП «Славутська центральна районна лікарня ім. Ф.М.Михайлова» для розміщення відділення невідкладної медичної допомоги за адресою вул. Ярослава мудрого, 29 «г», м. Славута Хмельницької області 2020-2024 15236,351 4865,447 4765,447 100,000
25 Капітальний ремонт-термомодернізація будівлі дошкільного навчального закладу ясел-садка №6 «Золота рибка» по вул. Миру, буд.6 в м. Славута Хмельницької області 2019-2024 5627,108 1670,234 1620,234 50,000
26 Капітальний ремонт-термомодернізація будівлі Славутської гімназії №6 по вул. Острозька, буд.15 в м. Славута Хмельницької області
27 Капітальний ремонт із проведенням енергоефективних заходів будівлі навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад І ступеня, гімназія» м. Славута, Хмельницької області, вул.. Захисників України,18 2023-2024 60000,000 60000,000 100,000 59900,000
28 Капітальний ремонт даху Славутської гімназії №4 в м. Славута Хмельницької області 2022-2024 2249,5 3522,848 2572,848 1441,948 1130,900
29 Капітальний ремонт даху будівлі мистецької школи «Славутська школа мистецтв» по вул. Церковна,9 а м. Славута Хмельницької області 2023-2024 2415,434 2415,434 2365,434 50,0

Перелік інвестиційних проектів,

що можуть реалізовуватися у 2024 році (за рахунок усіх джерел фінансування)

0

з/п
Найменування інвестиційного проекту Період реалізації
 (рік початку і закінчення)
Результативність реалізації проекту Кошторисна вартість проекту,
тис. гривень
Обсяг фінансування у 2023 році, тис. гривень:
Усього у тому числі за рахунок:
коштів державного бюджету кошти відповідних місцевих бюджетів інших
джерел фінансування
1 2 3 4 5 6 7 8 9
КП «Славутський центр ПМСД»
1. Оренда приміщень для надання первинної медичної допомоги 2024 Надання доступної, якісної медичної допомоги населенню Славутської міської об’єднаної територіальної громади 282 282
2. Проведення заходів з енергозбереження: утеплення приміщення Славутської АЗП-СМ та Славутської АЗП-СМ№2 (заміна дверних блоків, вікон, мереж теплопостачання, які використали свій ресурс експлуатації, електричного обладнання, трубопроводів на воду та каналізацію, монтаж пожежної сигналізації та блискавкозахисту, утеплення контуру будівлі) 2024 Зменшення споживання паливно-енергетичних ресурсів через впровадження комплексних енергозберігаючих заходів 2500 2500
3. Оснащення закладів ПМД (АЗП-СМ,ФАПів) обладнанням, меблями, придбання будівельних матеріалів тощо 2024 Оснащення АЗП-СМ медичним та іншим обладнанням. Збільшення кількості населення, охопленого доступною сімейою медициною 400 400
4. Забезпечення проведення туберкулінодіагностики дітей, сезонної імунізації від грипу працівників, тощо 2024 Попередження захворюваності на туберкульоз серед дитячого населення, щорічне проведення передсезонної імунопрофілактики 120 120
5. Пільгове забезпечення медичними виробами та іншими засобами осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю (Постанова КМУ №1301), та витратними матеріалами для надання медичної допомоги мешканцям міста (у тому числі придбання тест-смужок, глюкометрів, тощо), які не входять до Програми медичних гарантій 2024 Підвищення рівня доступності населення до якісної медичної допомоги і своєчасного надання медичної допомоги 510 510
6 Безоплатне і пільгове забезпечення відпуску лікарських засобів окремим групам населення та за певними категоріями захворювань (Постанова №1303), які не входять до Програми медичних гарантій 2024 Підвищення рівня доступності населення до якісної медичної допомоги і своєчасного надання медичної допомоги 1200 1200
КП «Славутська міська лікарня ім. Ф.М.Михайлова»
1 Реконструкція будівлі міського лікарняного комплексу КП «Славутська центральна районна лікарня ім.Ф.М.Михайлова» для розміщення відділення невідкладної медичної допомоги за адресою вул. Ярослава мудрого,  29 «г», м. Славута Хмельницької області 2024-2025 р. Підвищення рівня доступності населення до якісної медичної допомоги і своєчасного надання медичної допомоги 15236,351 4865,447 4365,447 500,000
2 Капітальний ремонт будівлі корпусу №1 (впровадження заходів з енергозбереження – утеплення контуру, ремонт покрівлі) за адресою: Хмельницька обл., м.  Славута вул. Ярослава Мудрого, буд. 29«г» 2024-2025 р. Енергозберігаючий захід 31405,4 31405,4 5000,0 26405,4
3 Виготовлення ПКД на капітальний ремонт будівлі корпусу №2 (впровадження заходів з енергозбереження – утеплення контуру, ремонт покрівлі) за адресою: Хмельницька обл., м.  Славута вул. Ярослава Мудрого, буд. 29«г» 2024 р. Енергозберігаючий захід 300,0 300,0 300
4 Виготовлення ПКД та капітальний ремонт 4 пов. поліклініки (коридор ) 2024 р Підвищення рівня доступності населення до якісної медичної допомоги і своєчасного надання медичної допомоги 1600,0 1600,0 1600
5 Капітальний ремонт зовнішніх теплових мереж 2024 р Енергозберігаючий захід 12456.6 12456.6 5000.0 7456.6
6 Капітальний ремонт харчоблоку 2024 р Підвищення рівня доступності населення до якісної медичної допомоги і своєчасного надання медичної допомоги 4286,6 4286,6 4286,6
7 Виготовлення ПКД та капітальний ремонт хірургічного відділення (операційний блок ) 2024р Підвищення рівня доступності населення до якісної медичної допомоги і своєчасного надання медичної допомоги 1000,0 1000,0 1000,0


 

Секретар міської ради

Світлана ФЕДОРЧУК

Додаток 2

до Програми соціально-економічного та

культурного розвитку Славутської міської

територіальної громади на 2024 рік

Основні показники економічного та соціального розвитку Славутської міської територіальної громади на 2021 -2023 роки

Показники Одиниця виміру 2022 рік 2023 рік 2024 рік
звіт очікувані прогнозовані
Промисловість
Обсяг реалізованої промислової продукції млрд. грн. 2,1 2,5 2,6
- у розрахунку на душу населення грн 59846,0 75570,0 75634,0
(у% до попереднього року) % 92,0 119,0 104,0
Експорт товарів та послуг млн. дол. США 35,1 48,3 36,9
у% до попереднього року 111,4 98,0 105,1
Імпорт товарів та послуг млн. дол. США 14,1 14,2 13,4
(у% до попереднього року) 102,2 100,01 94
Загальний обсяг зовнішньоторговельного обороту товарами та послугами млн. дол. США 49,3 48,3 50,3
Фінансові показники
Надходження податків і зборів, обов’язкових платежів, що зараховуються до доходної частини бюджету громади млн. грн. 227,048 248,436 287,104
(у% до попереднього року) 100,2 109,4 115,56
Показники рівня життя
Чисельність наявного населення станом на кінець року тис. осіб 35,1 34,4 34,4
Середній розмір заробітної плати працівників підприємств, установ, організацій. грн. 12500,0 16477,98 17137,09
(у% до попереднього року) 117,2 131,0 104,0


Секретар міської ради

Світлана ФЕДОРЧУК



Додаток 4

до Програми соціально-економічного та

культурного розвитку Славутської міської

територіальної громади на 2024 рік

Перелік діючих цільових програм Славутської міської територіальної громади

Назва Програми № рішення ради, дата Відповідальний заст.
міського голови
термін
дії Програми
примітка
1 Про затвердження Програми розвитку освіти Славутської міської територіальної громади на 2022-2026 роки №4-12/2021
від 26.11.2021р
Перепелиця Е.М.
Піголь І.Д.
2022-2026
2 Про затвердження Програми управління твердими побутовими відходами Славутській міській територіальній громаді на період 2023-2027 років №15 -21/2022 від 21.10.2022р Остапчук С.М. 2023– 2027
3 Про затвердження Програми розвитку цивільного захисту Славутської міської територіальної громади на 2022-2026 роки. №8-2/2021 від 26.11.2021р Остапчук С.М.
Левосюк В.С.
2022-2026
4 Про затвердження Цільової програми «Піклування» для мешканців Славутської міської територіальної громади на 2022-2024 роки №4-11/2021 від 29.10.2021р Ябковська С.Д.
Микульський С.В.
2022-2024
5 Про затвердження комплексної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Славутській міській територіальній громаді на період 2022-2024 роки №9-11/2021
від 29.10.2021р
Косюк О.П.
Піголь І.Д.
2022-2024
6 Про затвердження Програми висвітлення діяльності Славутської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів міської ради на 2023-2025 роки №3-35/2018
від 29.07.2022р
Піголь І.Д.
Чумак Л.А.
2023-2025
7 Про затвердження Програми соціального захисту дітей в
Славутській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки
№5-11/2021
від 26.11.2021р
Піголь І.Д.
Шаргородська Н.І.
2022-2024
8 Про затвердження Програми забезпечення пожежної безпеки
в Славутській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки
№8-11/2021
від 29.10.2021р
Микульський С.В. Левосюк В.С. 2019-2024
9 Про затвердження цільової програми матеріально-технічного забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України, особового складу роти охорони військового комісаріату та батальйону територіальної оборони - мешканців Славутської міської об’єднаної територіальної громади на особливий період №20-36/2018
від 18.12.2018р
Тимощук (т.в.о. військ. коміс.)
10 Про затвердження Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на 2022 – 2024 роки для жителів Славутської міської територіальної громади №2-12/2021
від 26.11.2021р
Піголь І.Д.
Микульський С.В.
Гаврилюк О.В
2022-2024
11 Про затвердження міської Програми «Реформування і розвиток житлово – комунального господарства Славутської міської територіальної громади на період 2022 - 2024 роки» №14-11/20121 від 29.10.2021р Микульський С.В. 2022-2024
12 Про затвердження Програми впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції, капітального ремонту і термомодернізації багатоквартирних житлових будинків, в яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків на території Славутської міської територіальної громади на 2022 – 2024 роки № 13-11/2021
від 29.10.2021р
Микульський С.В. 2022-2024
13 Про затвердження Програми розвитку земельних відносин на території
Славутської міської об’єднаної територіальної громади на 2024-2026 роки
№19-31/2023 від 10.11.2023р Василенко Н.В.
Калюжнюк Л.Р.
2024-2026
14 ПРОГРАМА забезпечення безпеки перебування людей на водних об’єктах міста Славута на 2023-2025 роки №21-22/2022
від 07.12.2022р
Микульський С.ВЮ
Гулеватий В.С.
2023-2025
15 Про затвердження Програми охорони навколишнього природного середовища Славутської міської об’єднаної територіальної
громади на 2021 - 2025 роки
№12-55/2020
від 11.09.2020р
Остапчук С.М. 2021 - 2025 Внесено зміни 22.12.2021 №18-13/2021
16 Про затвердження Програми санації житлового фонду Славутської міської об’єднаної територіальної громади на 2021 – 2025 роки №18- 55/2020
від 11.09.2020р
Остапчук С.М. 2021 – 2025
17 Про затвердження Програми сприяння залученню інвестицій
у розвиток Славутської міської об’єднаної територіальної громади на 2024-2026 роки
№4- 32/2023
від 15.12.2023р
Микульський С.В.
Холод І.Р.
2024-2026
18 Про затвердження Програми впровадження заходів з енергозбереження і термомодернізації у приватних житлових будинках садибного типу та багатоквартирних житлових будинках
у Славутській міській об’єднаній територіальній
громаді на 2023 – 2026 роки
№15- 32/2023
від 15.12.2023р
Остапчук С.М. 2024 – 2026
19 Про затвердження програми організаційного та матеріального забезпечення діяльності Славутського об’єднаного міського військового комісаріату на 2021 – 2024 роки №8- 55/2020
від 11.09.2020р
Піголь І.В.
Тимощук В.Д.
2021 – 2024
20 Про затвердження цільової програми «Забезпечення чергових призовів громадян Славутської міської ОТГ на строкову військову службу у 2021-2024 рр.» №9-55/2020
від 11.09.2020р
Піголь І.В.
Тимощук В.Д.
2021-2024
21 Про затвердження цільової програми «Забезпечення можливого проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Славутської міської ОТГ, перевезення військовозобов’язаних,
призваних на військову службу за контрактом та перевезення резервістів на навчальні збори у 2021-2024 р.р.»
№10- 55/2020
від 11.09.2020р
Піголь І.В.
Тимощук В.Д.
2021-2024
22 Про затвердження Програми забезпечення населення Славутської міської об’єднаної територіальної громади якісною питною
водою на 2021-2029 роки
№20- 55/2020 від 11.09.2020р Остапчук С.М. 2021-2029
23 Про затвердження Програми сприяння діяльності органів самоорганізації населення (квартальних комітетів) у Славутській міській об’єднаній територіальній громаді на 2021 - 2025 роки №21- 55/2020 від 11.09.2020р Остапчук С.М. 2021 - 2025
24 Про затвердження Програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива Славутської міської об’єднаної територіальної громади на 2021 – 2025 роки №22- 55/2020
від 11.09.2020р
Остапчук С.М. 2021 - 2025
25 Про затвердження Програми розвитку культури та мистецтва Славутської міської об’єднаної територіальної громади на 2024-2026 роки №13 -32/2023
від 15.12.2023р
Піголь І.Д.
Сакалюк С.П.
2024 - 2026
26 Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей Славутської міської ОТГ на 2024-2026 роки № 11-32/2023 від 15.12.2023р Ябковська С.Д. 2024 - 2026
27 Про затвердження Програми забезпечення заходів державного, обласного, місцевого значення, що проводяться органами місцевого
самоврядування у Славутській міський ОТГ на 2021-2025 роки
№ 22 -56/2020 від 16.10.2020р Бухтійчук О.В.
Микульський С.В.
2021-2025
28 Про затвердження Програми військово – патріотичного виховання молоді та організації підготовки громадян до призову і служби в Збройних силах України Славутської міської територіальної громади на 2022-2025 роки Микульський С.В. 2022-2025
29 Про затвердження Програми підтримки підприємництва у Славутській міській територіальній громаді на 2021 - 2023 роки №12-4/2021
від 05.02.2021р.
Микульський С.В.
Дарчик Г.Д.
2021 - 2023 Внесено зміни 25.03. 2021 р. № 16-5/2021
30 Про затвердження Комплексної програми профілактики злочинності на території Славутської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки Микульський С.В.
Заєць О.Г.
2021-2025
31 Про затвердження Програми соціально-психологічної реабілітації та адаптації молоді та сімей, які опинились в складних життєвих обставинах та проживають на території Славутської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки Піголь І.Д. 2021 – 2025
32 Про Програму розвитку архівної справи в Славутській міській територіальній громаді на 2024-2026 роки №5-31/2023 від 10.11.2023р. Микульський С.В. Левунець О.В. 2024-2026
33 Про затвердження Програми для забезпечення виконання управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету Славутської міської ради рішень суду та пов’язаних із ними стягнень на 2024 – 2026 роки №10-32/2023
від 15. 12.2023р
Микульський С.В. Ябковська С.Д. 2024 – 2026
34 Про затвердження Програми національно-патріотичного виховання
дітей та учнівської молоді Славутської міської територіальної громади на 2022-2025 роки
. Піголь І.Д.
Перепелиця Е.М.
2022 – 2025
35 Про затвердження Програми правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Славської міської територіальної громади на 2022-2024 роки Микульський С.В. Піголь І.Д. 2022 – 2024


Керуючий справами

Вікторія КРУТА