ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

18.01.2024

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    13
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 12
Про внесення змін Положення про порядок надання одноразової адресної матеріальної допомоги, затвердженого рішенням виконавчого комітету Славутської міської ради від 16.12.2021 р. № 431

СЛАВУТСЬКА МІСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

18.01.2024р. Славута №12

Про внесення змін Положення про порядок
надання одноразової адресної матеріальної
допомоги, затвердженого рішенням
виконавчого комітету Славутської
міської ради від 16.12.2021 р. № 431
 

З метою вдосконалення механізму надання одноразової адресної матеріальної допомоги мешканцям Славутської міської територіальної громади в умовах воєнного стану, керуючись п.п. 2 п. «а» частини І статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Славутської міської ради ВИРІШИВ:

1.Внести зміни до Положення про порядок надання одноразової адресної матеріальної допомоги, затвердженого рішенням виконавчого комітету Славутської міської ради від 16.12.2021 р. № 431, із змінами, внесеними рішенням виконавчого комітету Славутської міської ради від 20.04.2023 р. №107 (далі -Положення)
1.1.Абзац 5 пункту 2.1. Положення викласти у наступній редакції:

«довідку про осіб, які фактично проживають за адресою, у разі відсутності інформації про осіб, зареєстрованих в домогосподарстві, в інформаційній системі «Реєстр Славутської міської територіальної громади».

1.2. Пункти 3.5-3.7 Положення викласти у такій редакції:

«3.5. Матеріальна допомога надається один раз на рік та не призначається, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї за попередні шість місяців перед місяцем звернення перевищує півтора прожиткових мінімуми, встановлених на 1 січня поточного року для осіб, які втратили працездатність.

За рішенням комісії не враховується середньомісячний сукупний дохід для осіб, які брали участь у заходах із захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, важкохворих громадян; для членів сімей полонених, зниклих безвісти, загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України; у разі значного пошкодження (знищення) майна внаслідок пожежі, стихійного лиха чи інших надзвичайних ситуацій; виникнення інших складних життєвих обставини, які можуть призвести до негативних наслідків, що вплинуть на життєдіяльність та функціонування особи (сім’ї).

У разі наявності у складі сім’ї працездатних осіб, які не мають доходів та не перебувають на обліку у місцевому відділенні обласного центру зайнятості, за рішенням Комісії їхній дохід враховується у розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на дату звернення, окрім випадків, передбачених цим пунктом.

3.6. В окремих випадках, як виняток, матеріальна допомога може надаватись у більшому розмірі. Підставою для виплати матеріальної допомоги у більшому розмірі може бути важка хвороба, що призвела до довготривалого лікування чи реабілітація ветеранів війни, пожежа, стихійне лихо чи інші надзвичайні ситуації та складні життєві обставини, в яких опинилися сім’ї та громадяни.

3.7. Рішення про відмову у наданні матеріальної допомоги приймається у випадках:

- якщо середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї за попередні шість місяців перед місяцем звернення перевищує півтора прожиткових мінімуми, встановлених на 1 січня поточного року для осіб, які втратили працездатність , окрім випадків, визначених цим Положенням;

- якщо особою не надані документи, зазначені у пункті 2.1. цього Положення;

- якщо особа перебуває на повному державному утриманні.

У випадку, якщо кошти, передбачені цільовою Програмою «Піклування» для мешканців Славутської міської територіальної громади на 2022-2024 роки на поточний рік використані в повному обсязі, заявник повідомляється листом за підписом голови Комісії про тимчасову відсутність коштів на фінансування вказаної Програми для призначення адресної грошової допомоги в поточному році (періоді) та можливість подання ним заяви за умови поступлення коштів в наступному бюджетному році (періоді).

Матеріальна допомога не виплачується у разі смерті заявника. Бюджетний період становить один календарний рік, який починається 1 січня кожного року і закінчується 31 грудня того ж року.»

1.4. Пункт 3.8 виключити.

2. Визнати таким, що втратив чинність підпункт 1.2 пункту 1 рішення виконавчого комітету Славутської міської ради №107 від 20.04.2023 р. «Про внесення змін до Положення про порядок надання одноразової адресної матеріальної допомоги».

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія МИКУЛЬСЬКОГО.

                

Міський голова

Василь СИДОР