ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Дата прийняття:

21.09.2023

Статус:

Прийнятий вцілому

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    11
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 254
Про демонтаж елементів комуністичної символіки та заміну написів на пам’ятках історії місцевого значення

СЛАВУТСЬКА МІСЬКА РАДА

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

21.09.2023 р. Славута №254

Про демонтаж елементів
комуністичної символіки
та заміну написів на пам’ятках
історії місцевого значення
 

Розглянувши службову записку начальника управління культури Сергія САКАЛЮКА від 04.09.2023 року № 14-17/125 щодо демонтажу окремих елементів комуністичної символіки та заміни написів на пам’ятках історії місцевого значення на території Славутської міської територіальної громади, керуючись статтею 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», підпунктом 10 пункту «б» статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з урахуванням Рекомендації Міністерства культури та інформаційної політики України і Українського інституту національної пам’яті щодо пам’ятних об’єктів, пов’язаних із історією та культурою Росії та СРСР, відповідно до протоколу засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини Хмельницької області № 4 від 05.07.2023 року, виконавчий комітет Славутської міської ради ВИРІШИВ:

1. Здійснити демонтаж елементів комуністичної символіки та заміну написів на пам’ятках історії місцевого значення:
1.1. Меморіальний комплекс «Пантеон Слави», що знаходиться за адресою: вулиця Соборності, 29, м. Славута - заміна напису на «Полеглим в боях за Батьківщину».
1.2. Пам’ятний знак на місці першого поховання військовополонених, що знаходиться за адресою: провулок Шевченка, 7, м. Славута - демонтаж обеліску.
1.3. Будинок, де розташовувався штаб 1-го Українського фронту, що знаходиться за адресою: вулиця Чорновола, 21, м. Славута - заміна напису на «В цьому будинку в березні 1944 року розміщувався штаб 1-го Українського фронту».
1.4. Могила прикордонника Г.Я. Варавіна, що знаходиться за адресою: вулиця Соборності, 3, м. Славута - заміна напису українською мовою.
1.5. Могила прикордонника В.М. Сметаніна, що знаходиться за адресою: вулиця Соборності, 3, м. Славута - заміна напису українською мовою.
1.6. Пам’ятний знак на честь воїнів-односельчан, що знаходиться за адресою: вулиця Шкільна, 3, с. Варварівка - демонтаж ордена з радянською символікою та заміна напису на «Вічна слава полеглим у Другій світовій війні».
2. Здійснити демонтаж елементів комуністичної символіки та заміну напису на пам’ятнику «Меморіал славутчанам, полеглим у війні 1941-1945 рр.», що знаходиться за адресою: вулиця Соборності, 14, м. Славута - демонтаж орденів з радянською символікою та заміна напису «1941» на «1939».
3. Комунальному підприємству «СЛАВУТА-СЕРВІС» Славутської міської ради (Сергій СМЕРНІН) забезпечити здійснення демонтажу елементів та заміну написів на пам’ятках історії місцевого значення, зазначених у підпунктах 1.1. – 1.6. пункту 1 та на меморіальному пам’ятнику, зазначеному в пункті 2 цього рішення.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігоря ПІГОЛЯ, а організацію його виконання - на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ОСТАПЧУКА.


Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                           Сергій МИКУЛЬСЬКИЙ