ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Мельник Наталія Петрівна

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Дата реєстрації:

16.04.2024

Проголосовано:

17.04.2024 10:32:35

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    12
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ













Славута


Про перенесення розгляду клопотання Хмельницької

обласної прокуратури щодо виключення

квартири №15 на вул. Ізяславській, 11 з

числа службових жилих приміщень

 



Розглянувши клопотання Хмельницької обласної прокуратури за вих. №25-21вих-24 від 14.02.2024, додаткову інформацію Хмельницької обласної прокуратури за вих. №25-35вих-24 від 18.03.2024 про виключення з числа службових жилих приміщень квартири №15 на вул. Ізяславській, 11 в місті Славута житловою площею 47,6 кв.м, у зв’язку із тим, що відпала потреба у такому його використанні, беручи до уваги наявність законодавчих прогалин у врегулюванні питання поводження із службовим житлом, нечітке та застаріле житлове законодавство, зокрема Житловий кодекс України (далі - ЖК) та постанову Ради Міністрів Української РСР «Про службові житлові приміщення» від 04.02.1988 №37 (далі - Постанова №37), дискреційність повноважень органу місцевого самоврядування з визначення наявності чи відсутності потреби у використанні жилого приміщення в якості службового, незалежно від права окремих категорій осіб ініціювати його розгляд, неврегульованість питання щодо підстав для подальшого проживання у житловому приміщенні після зняття статусу службового житла, наявність різної судової практики із зазначеного питання, з урахуванням пропозицій громадської комісії з житлових питань при Виконавчому комітеті Славутської міської ради від 11.04.2024 щодо необхідності врегулювання вказаного питання локальним нормативним актом Славутської міської ради щодо використання майна (службових житлових приміщень, квартир тощо), що перебувають у комунальній власності Славутської міської територіальної громади в особі Славутської міської ради, з метою забезпечення однакового підходу при вирішенні такої категорії питань та не допущення порушення прав та інтересів працівників, яким було надано службове житло, враховуючи, що органи місцевого самоврядування від імені та в інтересах територіальних громад відповідно до закону здійснюють правомочності щодо володіння, користування та розпорядження об'єктами права комунальної власності, керуючись Житловим кодексом України, статтями 30, 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про службові жилі приміщення, затвердженим постановою Ради міністрів Української РСР від 04.02.1988 №37, Положенням про порядок надання службових жилих приміщень і користування ними в органах прокуратури, затвердженим наказом Генерального прокурора від 17.07.2020 №323, виконавчий комітет Славутської міської ради ВИРІШИВ:




  1. Перенести розгляд клопотання Хмельницької обласної прокуратури щодо виключення квартири №15 на вул. Ізяславській, 11 з числа службових жилих приміщень на розгляд засідання виконавчого комітету Славутської міської ради після розгляду Славутською міською радою питання щодо надання та користування службовими житловими приміщеннями комунальної форми власності.

  2. Відділу комунальної власності виконавчого комітету Славутської міської ради (Оксана СІЛІЩЕВА) винести на розгляд Славутської міської ради проєкт рішення щодо врегулювання питань про надання та користування службовими житловими приміщеннями комунальної форми власності.



3.Рішення набирає чинності з дня його оприлюднення на офіційному веб-сайті Славутської міської ради та її виконавчого комітету в підрозділі «Виконавчий комітет»/«Рішення виконавчого комітету»/Рішення виконавчого комітету ГОЛОС».



4.Рішення може бути оскаржено до Хмельницького окружного адміністративного суду (м. Хмельницький, вул. Козацька, 42) в порядку адміністративного судочинства відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.



Для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів. Для звернення до адміністративного суду суб’єкта владних повноважень встановлюється тримісячний строк, який обчислюється з дня виникнення підстав, що дають суб’єкту владних повноважень право на пред’явлення визначених законом вимог.



5.Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмилу КАЛЮЖНЮК.





      Міський голова                                                                                                                        Василь СИДОР