ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Гавюк Анна Аркадіївна

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Дата реєстрації:

09.01.2024

Проголосовано:

18.01.2024 09:29:30

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    10
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ



Про роботу із зверненнями громадян

у виконавчому комітеті Славутської

міської ради за 2023 рік



З метою забезпечення реалізації та гарантування закріплених Конституцією України  права на звернення до органів влади та органів місцевого самоврядування, права громадян на участь в управлінні державними справами, підвищення ефективності роботи органів місцевого самоврядування зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради, керуючись Законом України «Про звернення громадян», Указом Президента України від 07.02.2008 р. №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», п. п.1 п.«б» ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради ВИРІШИВ:


1. Інформацію про роботу із зверненнями громадян у виконавчому комітеті Славутської міської ради за 2023 рік взяти до відома.

2. Центру надання адміністративних послуг:

2.1. Забезпечити кваліфікований, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень громадян з метою оперативного вирішення порушених у них питань; задоволення законних вимог заявників; поновлення порушених конституційних прав громадян; забезпечення недопущення надання неоднозначних, необґрунтованих або неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням строків, установлених законодавством, безпідставної передачі розгляду звернень іншим органам. У разі виявлення несвоєчасного і неповного розгляду звернень громадян негайно повідомляти про дані факти та вносити пропозиції щодо притягнення у встановленому законодавством порядку до дисциплінарної відповідальності керівників відділів і служб виконавчого комітету, якими допущені грубі порушення.

2.2. Проводити аналіз по розгляду звернень громадян, з'ясовувати причини, що породжують повторні звернення громадян, систематично аналізувати характер звернень та за результатами такого аналізу вносити пропозиції щодо розв’язання найбільш актуальних проблем. Оприлюднювати матеріали з цих питань у засобах масової інформації щоквартально.

2.3. Забезпечити засідання постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян не рідше одного разу на місяць.

2.4. Забезпечити проведення перевірок додержання законодавства про звернення громадян на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності та структурних підрозділах виконавчого комітету до 15 липня 2024 року.

2.5. Забезпечити періодичне звітування керівників підпорядкованих структурних підрозділів виконавчого комітету Славутської міської ради та комунальних підприємств з питань роботи із зверненнями громадян не рідше двох разів на рік.

2.6. Посилити контроль за своєчасним розглядом звернень громадян та наданням повних, обґрунтованих відповідей у встановлений законодавством термін. Зокрема, надати можливість знайомитися з матеріалами перевірок відповідних звернень.

2.7. Здійснювати організацію проведення особистих прийомів громадян міським головою, його заступниками, керуючим справами.

2.8. З метою поліпшення роботи щодо інформованості населення про діяльність виконавчих органів ради, підвищення довіри людей, продовжувати практику спілкування з населенням через засоби масової інформації, зокрема шляхом проведення «гарячих телефонних ліній».

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Славутської міської ради Вікторію КРУТУ.












Міський голова





Василь СИДОР






























Інформація



про роботу із зверненнями громадян у виконавчому комітеті



Славутської міської ради за 2023 рік



Звернення громадян відіграють особливу роль у забезпеченні постійного зв'язку між міською владою і громадою міста.



Виконавчий комітет Славутської міської ради у повному обсязі забезпечує можливість реалізації громадянами конституційного права на звернення. З цією метою вживаються заходи організаційного та інформаційно-аналітичного характеру з питань роботи із зверненнями громадян. Особлива увага приділяється виконанню Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».



Зокрема, для забезпечення постійного контролю у цьому напрямку на засіданні виконавчого комітету Славутської міської ради двічі на рік розглядається питання щодо організації роботи та стану роботи із зверненнями громадян до органів місцевого самоврядування.



Протягом 2023 року до виконавчого комітету Славутської міської ради надійшло 627 звернень від громадян, що на 106 звернень більше (+20%) ніж за минулий рік. Письмових – 385 звернень (на 9% менше, в порівнянні з минулим роком).



З Хмельницької обласної військової адміністрації надійшло 123 звернення (на 31 звернення менше в порівнянні з попереднім періодом).



Запитів на публічну інформацію надійшло 83 (на 24 запити більше в порівнянні з минулим роком).



Колективних звернень надійшло 17 (на 45% менше ніж за 2022 рік (31), в них зібрано підписів 539 громадян, частка колективних звернень становить 3% від загальної кількості звернень).



Повторних звернень за 2023 рік надійшло 5.



Петицій, адресованих до Славутської міської ради, за звітний період не надходило.



Тематика питань різноманітна. Найбільше звернень стосується соціального забезпечення – 122 або 19% від загальної кількості, в тому числі держаної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, призначення та перерахунку субсидій тощо.



З питань житлово-комунального господарства та благоустрою звернулося 98 громадян (16% від загальної кількості), з питань захисту дітей — 72 громадянина (11% від загальної кількості звернень) тощо.



Учасників бойових дій, які звертаються до Славутської міської ради з проханням внесення їх даних до книги реєстрації звернень учасників бойових дій та осіб прирівняних до них, яким першочергово відводитимуться земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва протягом звітного періоду зареєстровано 41 (за попередній період було зареєстровано 8 звернень). Всього на черзі перебуває 755 осіб.



Міським головою Сидором В.Б. відповідно до затвердженого графіку проводяться особисті прийоми, на яких громадяни нашого міста мають змогу особисто звернутися до міського голови із своїми проханнями, пропозиціями або зауваженнями. Багатьом з них відразу надаються відповіді з обґрунтованими роз’ясненнями стосовно порушених в їх зверненнях питань. На особисті прийоми запрошуються депутати Славутської міської ради, начальники відділів виконавчого комітету Славутської міської ради, керівники підприємств.



Протягом 2023 року особисто до міського голови звернувся 91 громадянин (на 30 громадян більше, ніж за попередній період), до заступників міського голови – 23 громадянина (на 12 осіб менше, ніж за попередній період).



У виконавчому комітеті Славутської міської ради функціонує телефонна лінія (7-65-64), подзвонивши на яку громадяни також можуть залишити своє звернення для розгляду. Подібна форма звернення дозволяє звертатись громадянам у випадку неможливості прийти на особистий прийом до голови чи його заступників, а також для більш швидшого вирішення проблемних питань.



Щомісяця відбувається засідання постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян, на розгляд якої виносяться найбільш актуальні питання роботи із зверненнями громадян, а також приймаються рішення по окремим зверненням громадян, які потребують детального вивчення.



Центром надання адміністративних послуг виконавчого комітету Славутської міської ради щоденно надається консультативна допомога громадянам, які звертаються із своїми питаннями до виконавчого комітету.





Начальник ЦНАП                                                                                                                Анна ГАВЮК