ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Ябковська Світлана Дем`янівна

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIV

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Дата реєстрації:

15.11.2023

Проголосовано:

16.11.2023 10:21:37

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    15
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ



Проєкт рішення





Про внесення змін до Положення про мобільну бригаду

соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали

від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі

при КУ «Славутський ТЦСО», затвердженого рішенням Виконавчого

комітету Славутської міської ради від 19.08.2021 року № 248



На виконання листа Управління соціального захисту населення Шепетівської районної державної адміністрації від 24.10.2023 року № 03-1709, постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» від 9 грудня 2022 р. № 1372, керуючись п. п. 21 п. «б» ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Славутської міської ради ВИРІШИВ:



  1. Внести зміни до Положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі при КУ «Славутський ТЦСО» та її персонального складу, затвердженого рішенням Виконавчого комітету Славутської міської ради від 19.08.2021 року № 248, наступного змісту:

  1.1. Абзац другий пункту 1 після слів «насильства за ознакою статі» доповнити словами «, насильства, зокрема сексуального, пов’язаного із збройним конфліктом».

  1.2. 
У пункті 5:

  
1.2.1. Абзац другий після слів «насильства за ознакою статі» доповнити словами «, насильства, зокрема сексуального, пов’язаного із збройним конфліктом».

  
1.2.2. Доповнити пункт абзацом такого змісту:

  «Мобільна бригада має право визначити можливість надання допомоги особам (у тому числі внутрішньо переміщеним особам), які постраждали від будь-яких форм насильства, зокрема насильства, спричиненого збройним конфліктом, торгівлею людьми, сексуальним домаганням, відповідно до мети та завдань мобільної бригади.».

  1.3. 
Пункт 6 після слів «Про Національну поліцію» доповнити словами «, «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про протидію торгівлі людьми», «Про волонтерську діяльність».

  1.4. 
Абзац третій пункту 7 викласти в такій редакції:

«належної уваги до кожного факту домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, насильства, зокрема сексуального, пов’язаного із збройним конфліктом (далі - насильство), під час здійснення заходів у сфері запобігання та протидії насильству;».


  1.5. Пункт 12 доповнити абзацом такого змісту:

  «У разі введення на території України чи на території Славутської міської територіальної громади надзвичайного або воєнного стану допускається залучення до її роботи волонтерів і працівників суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, фахову підготовку яких, необхідну для надання соціально-психологічних послуг постраждалим особам, підтверджено відповідними документами, з укладенням договорів згідно із законодавством, зокрема відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність».»

  1.6. 
У пункті 14:

  1.6.1. Абзац четвертий викласти в такій редакції:

  
«організовує та забезпечує екстрені виїзди на місце в разі вчинення насильства (не пізніше ніж через три години з моменту надходження повідомлення щодо постраждалих осіб, які потребують термінової допомоги);».

  
1.6.2. Абзаци шостий і сьомий викласти в такій редакції:

  
«здійснює контроль за наданням допомоги постраждалим особам, оцінює її ефективність;

  
планує, координує та забезпечує ефективну взаємодію мобільної бригади із суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, для надання соціально-психологічних послуг постраждалим особам та забезпечує інформування таких осіб про їх права, а також про можливості надання таким особам інших послуг зазначеними суб’єктами;».


  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігоря ПІГОЛЯ.

Міський голова                                                                                                      Василь СИДОР