ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Сакалюк Сергій Петрович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Дата реєстрації:

18.09.2023

Проголосовано:

21.09.2023 10:47:10

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    11
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ



ПРОЄКТ РІШЕННЯ



Про демонтаж елементів



комуністичної символіки



та заміну написів на пам’ятках



історії місцевого значення



Розглянувши службову записку начальника управління культури Сергія САКАЛЮКА від 04.09.2023 року № 14-17/125 щодо демонтажу окремих елементів комуністичної символіки та заміни написів на пам’ятках історії місцевого значення на території Славутської міської територіальної громади, керуючись статтею 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», підпунктом 10 пункту «б» статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з урахуванням Рекомендації Міністерства культури та інформаційної політики України і Українського інституту національної пам’яті щодо пам’ятних об’єктів, пов’язаних із історією та культурою Росії та СРСР, відповідно до протоколу засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини Хмельницької області № 4 від 05.07.2023 року, виконавчий комітет Славутської міської ради ВИРІШИВ:




  1. Здійснити демонтаж елементів комуністичної символіки та заміну написів на пам’ятках історії місцевого значення:

    1.1. Меморіальний комплекс «Пантеон Слави», що знаходиться за адресою: вулиця Соборності, 29, м. Славута – заміна напису на «Полеглим в боях за Батьківщину».

    1.2. Пам’ятний знак на місці першого поховання військовополонених, що знаходиться за адресою: провулок Шевченка, 7, м. Славута – демонтаж обеліску.

    1.3. Будинок, де розташовувався штаб 1-го Українського фронту, що знаходиться за адресою: вулиця Чорновола, 21, м. Славута – заміна напису на «В цьому будинку в березні 1944 року розміщувався штаб 1-го Українського фронту».

    1.4. Могила прикордонника Г.Я. Варавіна, що знаходиться за адресою: вулиця Соборності, 3, м. Славута – заміна напису українською мовою.

    1.5. Могила прикордонника В.М. Сметаніна, що знаходиться за адресою: вулиця Соборності, 3, м. Славута – заміна напису українською мовою.

    1.6. Пам’ятний знак на честь воїнів-односельчан, що знаходиться за адресою: вулиця Шкільна, 3, с. Варварівка – демонтаж ордена з радянською символікою та заміна напису на «Вічна слава полеглим у Другій світовій війні».

  2. Здійснити демонтаж елементів комуністичної символіки та заміну напису на пам’ятнику «Меморіал славутчанам, полеглим у війні 1941-1945 рр.», що знаходиться за адресою: вулиця Соборності, 14, м. Славута – демонтаж орденів з радянською символікою та заміна напису «1941» на «1939».

  3. Комунальному підприємству «СЛАВУТА-СЕРВІС» Славутської міської ради (Сергій СМЕРНІН) забезпечити здійснення демонтажу елементів та заміну написів на пам’ятках історії місцевого значення, зазначених у підпунктах 1.1. – 1.6. пункту 1 та на меморіальному пам’ятнику, зазначеному в пункті 2 цього рішення.

  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігоря ПІГОЛЯ, а організацію його виконання – на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ОСТАПЧУКА.





Перший заступник міського голови



з питань діяльності виконавчих органів ради                                                                                                                                   Сергій МИКУЛЬСЬКИЙ